Al meer dan twee maanden lagen de kaartjes voor Disney On Ice in mijn Postvak IN van Outlook te branden. Toen wij in oktober de vraag kregen of we het leuk zouden vinden om hier met mamaisthuis naartoe te gaan, wist ik eigenlijk al dat het zinloos was dit aan de meiden te vragen — natuurlijk! Dit was het ultieme kerstcadeau!

IMG_6975

Vorig jaar én twee jaar terug hebben we ernstig getwijfeld of we zouden gaan, de prijs voor het hele gezin en de leeftijd van onze jongste gaf toen de doorslag om niet te gaan maar van die eerste plek op onze wish-list is Disney On Ice nooit verdreven. Net als bij vele andere gezinnen leeft Disney hier ook echt. We zijn dol op de klassiekers maar nieuwkomer Frozen heeft ons hart voor altijd gestolen, hoewel; inmiddels deelt deze film de troon met Vaiana!

IMG_7021

Disney staat voor meeslepende fantasie en zeer verrassende effecten in de 3D films die je tegenwoordig kunt bekijken. Hierdoor lijkt het alsof je zelf deelgenoot bent in een film en beleef je effecten nog beter. Wat heeft Disney al een hoop mooie films op zijn naam staan, heerlijk, hiermee kan zowel jong als oud even ontvluchten aan de werkelijkheid en kleurt de wereld voor anderhalf uur een beetje mooier!

IMG_6992

Wanneer je een bezoek aan Disney On Ice gaat brengen, zul je de beleving van het kijken naar een Disney film tien keer zo mooi en intens meemaken. De mooiste, liefste en meest grappige characters komen tijdens dit waanzinnige ijsspektakel voorbij. Nu kennen wij echt niet elke film even goed maar we hebben ons heerlijk kunnen vermaken met het kijken naar dit feest der herkenning! Maar liefst vijftig Disney figuren tonen hun kunstjes op het ijs: Goofy, Mickey Mouse, Minnie Mouse, Rapunzel, Sneeuwwitje en Tiana. De gehele show werden er spannende en herkenbare momenten uit Finding Nemo, Toy Story,The Lion King, Belle en het Beest, Aladdin en Frozen nagespeeld en dit alles in samenhang met mooie kunsten op het ijs, passende muziek en prachtige kostuums. Er waren zelfs kostuums met allemaal lampjes erin en ook viel er sneeuw toen de cast van Frozen op het ijs stond, betoverend mooi!

IMG_7044

Zo heel af en toe vergat ik gewoon dat er geschaatst werd, zo makkelijk ging het de figuren af, niet één keer ging er iets mis en de kunstjes zagen er echt niet eenvoudig uit. Prinsessen vlogen horizontaal over het ijs en ook heb ik een paar keer een prachtige lift voorbij zien komen. Mocht je nu niet van Disney houden dan weet ik zeker dat je sowieso zult genieten van deze prachtige show op het ijs want het kunstrijden is van zeer hoog niveau.

IMG_6979

We hebben er twee jaar van kunnen dromen maar gisteravond werd de droom werkelijkheid: Disney On Ice viert ‘100 Years of Magic’, en wij mochten er bij zijn. Wat hebben we enorm genoten! Volgend jaar komen we zeker weten weer want we willen Maui en Vaiana ook over het ijs zien zwieren en meebrullen met de nummers die we waarschijnlijk in het aankomend jaar grijs gaan draaien!

IMG_7037

Ga jij naar Disney On Ice met je kinderen, houd er dan rekening mee dat je alvorens je het ijspaleis kan betreden overspoeld wordt door Disney Merchandise. Nu ben ik daar niet gevoelig voor maar mocht je als ouder moeite hebben met néé zeggen en dat eigenlijk wel willen, maak dan van tevoren afspraken met je kindje, dit scheelt een hoop gezeur en teleurstelling.

IMG_7070

Onze ervaring is ook dat de pauze tussen de 1e en 2e helft van de show erg kort duurt, mocht je dus iets lekkers in de pauze willen halen dan doe je er goed aan om al voor aanvang van het spektakel naar het toilet te gaan met je kindjes! Er is namelijk geen tijd om én naar het toilet te gaan én versnaperingen te halen. Zelf iets lekkers meenemen kan natuurlijk ook, scheelt tijd en geld!

Lees ook: Hoe leuk is Lego World eigenlijk?

IMG_7076

Na de pauze zaten we klaar voor het volgende deel van de show maar tot onze verbazing was het nog geen 20 minuten later al afgelopen. Dat was een beetje jammer, met een pauze precies in het midden van de show is de beleving na de pauze denk ik anders.

IMG_7003

Disney On Ice, tot volgend jaar en voor wie nog gaat: geniet er van en heb een heerlijke kerst.