Vandaag in ‘Mama is ondernemer’: Kirsten van Juffrouw Koekoek. Sinds begin dit jaar is haar webshop — gespecialiseerd in siliconen bijt- en speelgoed — online. 

Met deze bijzondere webshop hoopt Kirsten, zelf moeder van vier jonge kinderen, haar droom als ondernemer waar te maken. Kirsten woont samen met haar man Marco en hun twee jongens en twee meiden in Houten.

Met deze rubriek willen we toffe webshops, inspirerende bedrijven en mooie merken in de spotlight zetten. Tevens laten we het ‘het gezicht er achter’ aan het woord. Hiermee hopen we een beeld te schetsen van hoe het is om als mama zelfstandig ondernemer te zijn en hoe dit te combineren met de zorg voor een gezin.

Juffrouw Koekoek siliconen bijtspeelgoed

Wanneer heb je de stap gezet om een eigen bedrijf op te richten?

Ik heb altijd al een eigen zaak willen hebben, maar waarin precies wist ik niet. Het moest iets zijn wat past bij mij als persoon en mijn vise over kinderen en opvoeden. Toen ik uiteindelijk wist wat het moest gaan worden, heb ik begin dit jaar de stap genomen en ben ik een webshop in siliconen (bijt) speelgoed begonnen. Alles is nog in de opstartfase maar ik heb veel ideeën en de webshop zal steeds verder uitbreiden met mooie passende producten.

Waarom ben je begonnen met  juffrouw Koekoek?

Ik wilde een product op de markt brengen waarmee baby’s de mogelijkheid krijgen elk zintuig te benutten om de wereld om hen heen te gaan ontdekken. Met deze gedachte kwam ik op babygyms uit met daaraan siliconenhangers. Een baby gaat vooral en vaak op onderzoek uit met de mond, maar heel veel producten zijn hier niet voor geschikt, omdat ze of te hard, gevaarlijk of niet makkelijk schoon te maken zijn. Ik bedacht de siliconenhangers en bijtringen en hiermee was de webshop een feit.Juffrouw Koekoek siliconen bijtspeelgoed

Hoe kom je aan de naam Juffrouw Koekoek?

Als wij gek doen in huis, en dat is nogal vaak, dan noemen wij elkaar ‘koekoek’. Toen ik op zoek was naar een naam voor de webshop en mijn zoontje mij koekoek noemde, kwamen we op het idee om dit in de naam van de shop te verwerken. Het klinkt leuk, is visueel qua logo mooi te ondersteunen en voor ons zit er meteen een persoonlijk tintje aan!

Wat is je bij het opzetten van Juffrouw Koekoek mee- of tegengevallen?

In het begin moet er vooral heel veel geïnvesteerd worden en dat viel wel even tegen. Ook moest er in huis een eigen werk- en opslagruimte gecreëerd worden zodat ik niet steeds aan de keukentafel hoef te werken maar alles op één plek bij elkaar heb. Het investeren is zeker de moeite waard want het is echt een feestje om een foto van een klant te krijgen waar een heel blij en tevreden kindje op staat met een product van Juffrouw Koekoek.

Juffrouw Koekoek siliconen bijtspeelgoed

Werk je alleen of werk je met een team?

Ik werk voornamelijk alleen maar mijn man Marco helpt wel vaak mee. Hij houdt zich dan met name bezig met het in elkaar zetten van de babygyms en hij zorgt er voor dat de webshop goed functioneert.

Hoe combineer je het moederschap met je eigen bedrijf?

Ik ben moeder van vier prachtige kinderen waarvan de oudste twee op school zitten. Onder schooltijd probeer ik de bestellingen in orde te maken en ben ik telefonisch bereikbaar voor klanten. Als ik de kinderen weer van school haal, brengen we met zijn allen de bestellingen weg zodat de klant — indien besteld voor 13.00 uur —de volgende dag de bestelling in huis heeft. Het in elkaar zetten van de producten doe ik wanneer de kinderen heerlijk liggen te slapen. Dus eigenlijk gaat het prima zo, ze hebben geen ‘last’ van de webshop en de werkzaamheden thuis. Juffrouw Koekoek siliconen bijtspeelgoed

Wat maakt Juffrouw Koekoek zo bijzonder?

Elk product dat wij verkopen is uniek en het zal niet snel voorkomen dat twee exact dezelfde producten in de webshop hebben. Ook staat onze service erg hoog in het vaandel; zo heeft Juffrouw Koekoek meerdere betaalwijzen, zelfs op het gebied van betalen per acceptgiro. Ook het inpakken van de producten doen we met veel zorg en aandacht, een product gekocht bij Juffrouw Koekoek is een feestje om uit te pakken.

Werk je vanuit huis of heb je ergens een kantoor of magazijn?

Ik heb kantoor aan huis. Omdat de zorg voor onze kinderen vooral op mij aankomt, is het vaak lastig om ergens buitenshuis te gaan werken aangezien ze ook niet naar de kinderopvang gaan.

Heb je dromen, wat hoop je over vijf jaar bereikt te hebben als ondernemer?

Ik hoop dat ik over vijf jaar heel veel kinderen blij heb kunnen maken, meer kan ik als ondernemer niet wensen!

Juffrouw Koekoek siliconen bijtspeelgoed

-Artikel tot stand gekomen in samenwerking met Juffrouw Koekoek-