Vandaag in ‘Mama is ondernemer’: Marije, mama van Jaimy en Zara en zelfstandig onderneemster. Marije runt met veel passie, gedrevenheid en kennis over essentiële oliën haar jonge maar inmiddels snel groeiende bedrijf iOlie.

De kennismaking die zij drie jaar geleden had met de essentiële oliën van Young Living, waren voor haar de reden en motivatie om een eigen bedrijf op te zetten. Jarenlang was Marije fysiek en mentaal uit balans, geen arts kon haar voldoende helpen en al helemaal niet op een gezonde ‘meukvrije’ manier. Young Living veranderde haar leven op een manier die ze iedereen gunt.

Young Living essentiële oliën

Met deze rubriek willen we toffe webshops, inspirerende bedrijven en mooie merken in de spotlight zetten. Tevens laten we het ‘het gezicht erachter’ aan het woord. Hiermee hopen we een beeld te schetsen van hoe het is om als mama zelfstandig ondernemer te zijn en hoe dit te combineren met de zorg voor een gezin. 

Wanneer heb je de stap gezet om een eigen bedrijf in essentiële oliën op te richten?

Ik zat al langer niet goed in mijn vel; had lichamelijke klachten en was mentaal uit balans. Een scheiding en burn-out zorgden ervoor dat ik in een jaar tijd 20 kilo aankwam. Er moest iets veranderen maar hoe? Het antwoord lag bij Young Living. In 2014 schafte ik de Starterkit aan en de essentiële oliën die daarin zitten hebben mij onwijs goed geholpen. Ik kreeg een betere fysieke gezondheid en mentaal voelde ik mij ook veel beter.

Mijn enthousiasme over deze oliën deelde ik direct op social media en dat bleef niet onopgemerkt. Nog geen maand later had ik zoveel berichten van serieus geïnteresseerden dat ik besloot hier iets mee te gaan doen. In oktober 2014 ging ik officieel aan de slag met de oliën van Young Living en de laatste anderhalf jaar is het mij gelukt om een enthousiast gemotiveerd team neer te zetten.

Hoe is de naam van je bedrijf ontstaan?

Toen ik een naam ging bedenken was het duidelijk dat ‘olie’ daarin verwerkt moest worden. De oliën zijn echt een hele fijne en gezonde verslaving geworden dus dat draag ik graag uit met mijn bedrijf. Ik praat er het liefst de hele dag over! De ik-vorm in combinatie met olie past mooi. Ook is er dan meteen mijn andere liefde in verwerkt; Apple. : )

Young Living essentiële oliën

Waarom ben je begonnen met iOlie?

Eigenlijk kon ik niet anders dan er iets mee doen. Mijn ervaring met de oliën van Young Living was direct zo positief, ik wilde iedereen van het bestaan van deze producten op de hoogte brengen. Er zijn genoeg mensen die met pijn en klachten rondlopen, in het reguliere circuit niet verder komen, zonde! Ik kon met de oliën meteen weer pijnloos sporten, sliep beter, voelde me blijer en merkte zoveel verschil. Ook mijn kinderen hebben er veel baat bij. Dit gun ik iedereen. Vanuit mijn passie voor een betere gezondheid zonder alle ‘troep’ die in veel verzorgingsproducten en medicijnen zitten, ben ik iOlie begonnen.

Wat is je bij het opzetten van iOlie mee- of tegengevallen?

Nederlanders kunnen nogal sceptisch reageren op dingen die nieuw of anders zijn. Ik had in het begin dan ook vaak het gevoel dat ik mensen echt moest overtuigen. De essentiële oliën zijn alles behalve zweverig. Er is voldoende wetenschappelijk onderzoek gedaan waaruit het bewijs naar voren komt dat ze werken. Anders dan wanneer je je bij klachten tot een huisarts wendt, richten de oliën zich niet op symptoombestrijding maar pakken ze de oorzaak aan. Uiteraard zijn we geen arts maar je hoeft ook geen aromatherapeut te zijn om dit werk te kunnen doen.

Young Living essentiële oliën

Ik geloof in het product omdat ik zie en ervaar dat het werkt. Hierdoor heb ik ook mijn mindset kunnen veranderen en sta ik veel steviger in mijn schoenen als zelfstandig onderneemster. Natuurlijk willen mensen het eerst ervaren voordat ze gaan investeren, logisch! Maar ik kan ze verzekeren dat ze er echt baat bij hebben en dat geeft zoveel vertrouwen. Mijn kracht en de kracht achter iOlie is mijn oprechte enthousiasme over het bedrijf Young Living en hun producten.

Het geven van informatie-avonden vond ik in het begin een uitdaging. Alle ogen op mij gericht, dan bekroop mij vaak het gevoel: ‘Hoezo willen ze dit van mij horen?’ en ‘Wie ben ik om dit te vertellen?’ Gelukkig ben ik hierin zelfverzekerder geworden en gegroeid doordat ik het al een aantal keer heb mogen doen. Uiteindelijk gaat het vooral om het ‘gewoon doen’. Ze zeggen niet voor niets dat je meer groeit buiten je comfortzone.

Werk je alleen of met een team mensen?

Ik ben als zelfstandig onderneemster gestart. Toen ik zelf vrouwen aantrok die ook een business wilden gaan opzetten is het verder uitgegroeid tot een groot team. Het team bestaat uit voornamelijk vrouwen maar mannen zijn uiteraard ook welkom.

Young Living essentiële oliën

Hoe combineer je het moederschap met het runnen van een eigen bedrijf?

Het runnen van mijn bedrijf kan ik heel goed combineren met de zorg voor de kinderen. Voornamelijk ook doordat ik co-ouderschap heb en de kinderen hierdoor de helft van de week bij mij zijn. De momenten dat ze op school zitten plan ik afspraken in met klanten en mensen uit mijn team. Daarnaast houd ik nog genoeg tijd over voor mijzelf en dat vind ik ook wel erg fijn! iOlie geeft mij alle vrijheid mijn uren flexibel in te delen en dat is niet alleen een luxe maar ook ideaal in combinatie met de zorg voor de kinderen.

Wat maakt iOlie zo bijzonder?

Mijn website is bijzonder informatief. Naast informatie over de producten van Young Living vind je er ook blogs. Ik schrijf vanuit mijn eigen ervaring en de dagelijkse praktijk. De oliën zijn bijzonder, de kracht van deze pure en natuurlijke oliën helpen je echt bij het verkrijgen van een betere gezondheid en dat vertel ik graag op mijn website. Mijn kinderen en ik gebruiken de oliën op vele manieren. Zo slik ik al jaren geen anti-depressiva of pijnstillers meer. Terwijl ik voorheen echt verslaafd was, kwam zelfs zeer regelmatig bij de huisarts zonder resultaat. Nu slik ik al tweeënhalf jaar geen medicatie meer en voel me fijner dan ooit. Ik heb weer controle over mijn eigen leven en kan mijn zware PMS en ADD beter handelen.

Young Living essentiële oliën

Werk je vanuit huis of heb je ergens een kantoor of magazijn?

Ik kan eigenlijk overal mijn bedrijf runnen. Het enige dat ik echt nodig heb om mijn werkzaamheden uit te voeren is mijn laptop. De coachingsessies geef ik wel vaak bij mij aan huis. Maar ook mijn scanapparaat waarmee ik kan bepalen welke oliën iemand op dat moment nodig heeft, is mobiel en kan ik overal mee naartoe nemen, ideaal. Deze analyse is vaak een echte eyeopener voor mensen die vooraf sceptisch reageren op de producten. De meetings met mijn teamleden vinden vaak online plaats, hierdoor zijn we flexibeler met zijn allen.

Wat zijn je dromen, wat hoop je over vijf jaar bereikt te hebben met iOlie?

Mijn missie is om mensen bewust te maken van de rotzooi die ze dagelijks gebruiken. En hoe ze een gezondere lifestyle kunnen krijgen met behulp van de essentiële oliën. Daar horen ook voedingsadvies en uitleg over hormonen bij maar mensen moeten zelf ook echt willen veranderen. Een nieuwe mindset is essentieel om van lifestyle te switchen. Mijn wens is om met iOlie ook lezingen te geven in samenwerking met een hormoontherapeut. Er is zo veel te vertellen en het is erg interessant. Ik hoop dat over vijf jaar het gebruik van essentiële oliën ‘normaal’ is geworden en ik samen met mijn fantastische team veel mensen heb kunnen helpen aan een betere gezondheid, zowel fysiek als mentaal.

Young Living essentiële oliën

 

-Artikel tot stand gekomen in samenwerking met iOlie-