Voor het eerst niet meer geloven en voor het eerst een surprise maken; het waren spannende en drukke weken! Kreeg ze vorig jaar nog een cadeautje in haar schoen en Sinterklaas op bezoek in de klas, dit jaar is alles anders. 

Voor het eerst Sinterklaas helpen met een surprise

Toen we haar net het ‘grote geheim’ vertelt hadden, was het best even slikken voor ons allemaal. Want wat blijft er nu nog over van het hele magische rondom Sinterklaas? En hoe gaat ze dat vinden ‘Sinterklaas helpen’ door een surprise te maken voor een klasgenootje? We zijn inmiddels een paar weken verder, zwaaien vandaag met gepaste blijdschap Sinterklaas uit ; ) en hebben ervaren dat niet meer geloven bijna geen afbreuk doet aan de beleving.

Mooie herinneringen

Wat was het een gezellige en leuke Sinterklaas-tijd. De spanning was iets minder groot maar het enthousiasme was er niet minder om. Ze voelde zich superstoer en was net zo verrast als haar broertje toen bleek dat de pieten de pakjes helemaal in Friesland hadden afgeleverd. Huh? Hoezo dan? De kids hebben hun liefste wensjes van hun verlanglijstjes gekregen en hebben weer een aantal mooie herinneringen om later aan terug te denken.

voetbaltafel surprise

Dol op voetbal

Daar hoort absoluut het knutselen voor de surprise bij. Vooraf hoopte ze vurig dat ze één van haar liefste vriendinnetjes zou trekken. Toen dat het geval bleek, had ze ook al meteen een groots plan wat betreft het knutselen. Het moest en zou een voetbaltafel worden waarmee ook echt gespeeld kan worden. Wanneer je vriendinnetje dol is op voetballen en jij die sport ook ambieert, is het maken van zo’n tafel natuurlijk extra leuk.

Creatieve surprise hulptroepen

Op internet kwam ik een voorbeeldtafel tegen en liet deze aan Bloem zien. Ze was heel stellig: deze was niet realistisch genoeg met al die vrolijke kleuren. De creatieve hulptroepen werden ingeschakeld, lees: papa! en er werden inkopen gedaan. Wat was ik blij dat we ruim 1.5 week van te voren begonnen waren met dit project want met twee mensen die dol zijn op knutselen kon dit idee wel eens heel veel tijd gaan kosten.

voetbaltafel surprise

Waardevolle momenten

Iedere avond na het eten werd er op zolder aan het geheime project  gewerkt. Van wat nieuw én oud materiaal zag je steeds verder een prachtige surprise ontstaan. Zo blij dat mijn handjes een verbod hadden gekregen zich hiermee te bemoeien. Ik heb nul komma nul creatieve genen dus mijn inbreng kon gemist worden. Ik hoefde mij elke keer na het knutselen alleen maar te verbazen over hoe leuk dit project tot stand kwam en hoe waardevol die creatieve momenten van dochter en vader samen zijn.

Surprise goedgekeurd door opa

Afgelopen zondagochtend werd de laatste hand gelegd aan de voetbaltafel. Toen onze dame nog kwam met het idee van een puntenteller, hebben we haar even afgeremd. Goed is perfect genoeg en voor nog meer creativiteit was echt geen tijd. De middag en avond gingen we namelijk pakjesavond in Friesland vieren. Wie anders dan de grootste voetbalfan in onze familie kon het beste de tafel uitproberen. Aan opa de eer en hij keurde hem helemaal goed. Good job!

voetbaltafel surprise

Wil je volgend jaar ook zo’n voetbaltafel maken? Zeker doen, het is een leuk project. Niet heel ingewikkeld maar het kost wel even tijd, goed om rekening mee te houden.

Wat heb je nodig voor de surprise: 

 • Oude kartonnen doos waarin je een dubbele bodem kunt maken.
 • Netje van mandarijnen of sinaasappels.
 • Rietjes voor het doel.
 • Papier met de afbeelding van gras, verkrijgbaar bij HEMA.
 • Wit papier voor de lijnen van het speelveld.
 • Stiften om de poppetjes te maken op de knijpers.
 • Houten knijpers die fungeren als lijfjes van de spelers.
 • Stokken waaraan de spelers worden bevestigd.
 • Lijmpistool waarmee je de uiteinde van de stokken maakt zodat ze niet door de gaatjes schieten.
 • Gewone lijm om onderdelen vast te lijmen in de doos.
 • Stanleymes om karton uit te snijden.
 • Plakband om karton om de uiteinde van de stokken vast te plakken. Dit fungeert als handvaten.
 • Pingpongballetje die fungeert als voetbal. (bij Action 6 stuks voor 90 cent)
 • Marker waarmee je het pingpongballetje omtovert tot voetbal.
 • Plak een klassenfoto tegen de zijkant van de doos, hoe leuk is dit publiek. : )

voetbaltafel surprise

Je kunt de voetbaltafel zo uitgebreid maken als je zelf wilt. Het leuke aan deze tafel is toch wel de details. Zo is er echt publiek aanwezig, de hele klas kijkt mee. De voetbal kan niet uit de tafel rollen doordat er een verhoging onder in het doel is gemaakt. De achterkant van de spelers is niet vergeten. Met wat lijm, plakband en karton maak je functionele en stevige draaistokken.

Heeft jouw kindje ook een surprise gemaakt voor school?