Vandaag in ‘Mama is ondernemer’: Karin. Ze is moeder van twee dochters en runt met veel passie en enthousiasme Paperhouse. Iedere dag Paperhouse is voor Karin een feestje want ze begeeft zich te midden van toffe en unieke traktaties.

Of je nu een kinderfeestje hebt, binnenkort een vrijgezellenfeest moet organiseren of op een kraamfeest de blits wilt maken met een mooi gepersonaliseerd cadeau; het kan allemaal bij Paperhouse. De communicatielijn is kort en Karin denkt graag met je mee mocht je specifieke wensen hebben.

Met deze rubriek willen we toffe webshops, inspirerende bedrijven en mooie merken in de spotlight zetten. Tevens laten we het ‘het gezicht erachter’ aan het woord. Hiermee hopen we een beeld te schetsen van hoe het is om als mama zelfstandig ondernemer te zijn en hoe dit te combineren met de zorg voor een gezin. 

Wanneer heb je de stap gezet om een eigen bedrijf op te richten?

Het is ooit begonnen als hobby, dingen maken en producten verder uitwerken voor vrienden en familie. Toen ik merkte dat het in de smaak viel en mensen er enthousiast over waren ben ik voor mijzelf begonnen. 1 oktober 2016 liepen we de drempel bij de Kamer van Koophandel over en vervolgens gingen we de lucht in met de webshop. Paperhouse was vanaf dat moment mijn kindje, mijn eigen onderneming waar ik nog iedere dag met trots voor werk!

Waarom ben je begonnen met Paperhouse?

Ik heb altijd in loondienst gewerkt maar kwam op een gegeven moment thuis te zitten. Tot die tijd deed ik opdrachten op verzoek en kreeg ik middels het plaatsen van advertenties steeds vaker en steeds mooiere opdrachten binnen. Toen besloot ik de stap te wagen want ik had er vertrouwen in dat er voldoende markt was voor een bedrijf gespecialiseerd in unieke en persoonlijke traktaties en give-aways.

Wat is je bij het opzetten van Paperhouse mee- of tegengevallen?

Ik ben in 2016 online gegaan met een webshop die ik zelf had gebouwd. Voor de opstartfase en het eerste begin was dat prima maar ik vond de look & feel wat ‘hobby-matig’ en dus besloot ik een paar maanden geleden dat het tijd was voor een professionele website. De website is compleet onder handen genomen en heeft een make-over gekregen. Door de professionele websitebouwer mijn wensen en eisen te laten weten heeft zij met haar kennis er een prachtige nieuwe site van kunnen maken. Fris en overzichtelijk en heel erg passend bij mij en Paperhouse.

Wat ik soms lastig vind is het maken van goede productfoto’s. Het op de juiste manier etaleren, belichten en uitlichten. Ik houd van eenvoud — met name ook doordat het assortiment snel wisselt — maar het product moet wel goed tot zijn recht komen om aantrekkelijk te zijn voor de klant. Het gaat steeds beter en inmiddels krijg ik er ook meer handigheid en lol in.

Werk je alleen of met een team mensen?

Paperhouse is echt mijn ding. Wanneer het heel druk is, heb ik een ‘privé-postbode’ ter beschikking. Manlief springt dan graag bij en helpt mij met het verzenden van de bestellingen. Ook mijn dochters dragen een steentje bij aan het succes van Paperhouse. Zo heeft mijn oudste het logo ontworpen en maakt zij de handlettering-producten. Mijn jongste dochter helpt gezellig mee wanneer er veel ‘strijk’-opdrachten zijn. En daarnaast heb ik ook nog hulp van familie want de producten plaatsen in de webshop is nog best lastig, gelukkig is mijn nichtje daar heel kundig mee. Superfijn al die hulp en helemaal omdat het zo dichtbij huis is en van mensen met wie ik makkelijk kan communiceren.

Hoe combineer je het moederschap met een eigen bedrijf?

Mijn meiden zijn al wat ouder en redelijk zelfstandig — de oudste woont op kamers en is af en toe een weekend thuis — dat scheelt een hoop in de opvoeding. Hierdoor heb ik meer ruimte en tijd om mij met Paperhouse bezig te houden. Ik probeer beide meiden wel te betrekken bij mijn webshop. Zo vraag ik ze vaak tips en advies als het gaat om social media activiteiten. Daar zijn ze toch meer in thuis dan deze moeder : ) Met de jongste ga ik regelmatig naar de groothandel, dan kom ik weer thuis met hele andere artikelen om te personaliseren. Leuk!

Het leuke is dat iedereen baat heeft bij de mogelijkheden van mijn webshop. Zo wordt mijn silhouette-machine gebruikt voor logo’s voor het reddingshondenteam van mijn man en mijn oudste dochter heeft het gebruikt voor activiteiten op de universiteit. Mijn jongste bedrukt regelmatig samen met een vriendin kleding en tassen met toffe qoutes en afbeeldingen van haar favoriete idool. Uiteraard is het ook heel handig dat we dankzij Paperhouse altijd leuke cadeautjes en aardigheidjes in huis hebben.

Wat maakt Paperhouse zo bijzonder?

We hebben een heel ruim aanbod aan leuke traktaties en give-aways. Doordat het assortiment vaak wisselt en uitgebreid wordt, zit er iedere keer wel weer wat leuks bij. We hebben korte communicatielijnen en bieden een goede service waaronder snelle levering.

Werk je vanuit huis of heb je ergens een kantoor of magazijn?

Ik werk vanuit huis. Op zolder heb ik een fijne werkplek en daar liggen ook al mijn materialen. Zo heb ik alles bij de hand. De producten van shop-op-merk haal ik drie keer per week rechtstreeks bij de groothandel. Deze zit bij ons aan het einde van de straat dus makkelijker kan niet, lekker dichtbij en ik hoef zelf geen opslag te regelen.

Wat zijn je dromen, wat hoop je over vijf jaar bereikt te hebben als ondernemer?

Ik droom zeker, vooral nu het goed gaat met Paperhouse durf ik ook over de toekomst na te denken. Mijn mooiste droom is over 5 jaar in het bezit te zijn van een pipowagen waarmee ik op locatie workshops kan gaan geven. Dat lijkt mij echt fantastisch. Daarnaast hoop ik een eigen lijn met producten op de markt te brengen waarvoor mijn oudste dochter het ontwerp verzonnen heeft. Dat kan zij goed en zo blijft het op een leuke creatieve manier ook een beetje een familiebedrijf. 

-Artikel tot stand gekomen in samenwerking met Paperhouse-