Ik moet je iets bekennen: ik heb last van het luie moedersyndroom. Of misschien moet ik het gewoon ‘efficiënt moederschap’ noemen; ik maak het mezelf sinds de komst van Reijn namelijk zo makkelijk mogelijk.

Ik heb het dan niet over mijn kind in vieze luiers laten lopen of alleen maar prefab eten aanbieden maar meer over kleine dingetjes die de dag net iets makkelijker laten verlopen of een bepaalde handeling net een iets minder grote ‘onderneming’ laten zijn. Zo’n dingetje voor mij is mijn kind in bad doen. Nu is Reijn gezegend met mijn enorm droge huid dus heb ik hem de eerste maanden nooit vaker dan twee keer per week in bad gedaan maar man, wat vind ik dat een onderneming. Dat hele bad vullen voor die 3 minuten dobberen, een kind dat gaat draaien of nog erger kruipend door het bad met zijn neus in het sop. En dan nog maar te zwijgen over dat ontzettend lelijke gevaarte dat je hele babykamer inneemt.

Maar nu is er goed nieuws voor al die mama’s die van snel en makkelijk badderen en stylish wonen houden: Stokke heeft daar iets op gevonden! Een opvouwbaar badje: Stokke Flexibath! Hoe ideaal! Ik had hem al zien liggen bij de bekende babyzaken toen wij nog in ons kleine appartementje woonden en vond het toen al de oplossing voor als je klein woont, geen bad hebt en geen stallingsruimte voor zo’n groot babybadje. Nu hebben wij tegenwoordig een grote badkamer dus ik dacht dat hij overbodig zou zijn maar niks blijkt minder waar. Je kunt hem natuurlijk ook — zoals bij ons — in je bad of douche zetten, en hij is te gebruiken als ‘zwembadje’ in je tuin of op de camping bij mooi weer. Zo gevuld en opgevouwen past hij perfect in een lade.

Zoals je van Stokke gewend bent is er goed nagedacht over de vormgeving. Het mooie tijdloze Noorse design maakt dat hij een luxe uitstraling heeft voor iets wat eigenlijk enkel plastic is. Hij heeft zachte randen, heel fijn want plastic kan nog wel eens scherp zijn. De Flexi Bath is te gebruiken vanaf de geboorte — met handige babyseat — tot 4 jaar en dankzij de stop functioneert hij als een gewoon babybadje. Reijn begint al een beer van een dreumes te worden maar hij past er goed in en vanwege de flexibele randen kan hij lekker leunend zitten spelen … en zijn hobby uitoefenen: alles onderspetteren!

Als ik een nadeel zou moet noemen dan is dat dat het niet mogelijk is om hem op een standaard te zetten, maar dat is eigenlijk ook alleen handig voor de kleine baby’tjes. Tevens moet je er niet mee aan de wandel gaan want dan is hij natuurlijk loeizwaar en vanwege die flexibele randen werkt dat niet echt lekker. Maar verder ben ik erg tevreden, ik gebruik hem veel en ik overweeg zelfs om het badje mee te nemen op vakantie. Want ja, hij is echt zo smal en plat dat hij gewoon in je koffer past. Superhandig!

En het leuke is: mamaisthuis mag een Flexi Bath weggeven! Dus, woon je klein, heb je geen bad of ga je net zoals ik voor het ‘efficiënt moederschap’? Doe dan mee met deze superleuke winactie:

  • We waarderen het als je de Facebookpagina van mamaisthuis en Stokke een like geeft.
  • Laat hieronder in de comments weten wie straks heerlijk gaat dobberen in dit fijne badje.
  • Like het bericht op Facebook over deze actie zodat we jou kunnen traceren mocht je de winnaar zijn.

De actie loopt tot en met vrijdag 18 augustus. Daarna lees je hier wie de winnaar is.

Heel veel succes en een mooi weekend gewenst!

Winnaar:

Hoera, van harte Eline Mark Beckers, jouw kleintje kan heerlijk gaan badderen straks in het Flexi Bath van Stokke. Bedankt allemaal en een mooi weekend gewenst!