Toen we net begonnen met onze huizenjacht was een van mijn eisen ‘een tuin op het zuiden’. Dat ‘net’ was de allereerste keer dat we op zoek gingen, een paar jaar geleden.

Een tuin op het zuiden

In die tijd — toen markt nog een echte kopersmarkt was — was zo’n eis stellen heel normaal. Er was voldoende aanbod, huizen stonden langer te koop dus kon je rustig eisen stellen en afvinken. Het onderste uit de woningmarkt halen … dat kun je je tegenwoordig toch niet meer voorstellen. Hier in de Randstad zijn huizen binnen twee weken verkocht en maak je het jezelf wel heel lastig wanneer je te veel eisen aan een tuin gaat stellen.

Weed Remover Kärcher review

Onderhoudsvrije tuin

Tijdens onze tweede zoektocht die vorig jaar begon, heb ik veel van mijn ‘eisen’ aangepast of laten varen. Van ‘een tuin op het zuiden’ keken we vanaf dat moment vooral naar een tuin zonder al te veel onderhoud. Wij hebben namelijk beiden geen groene vingers en beleven weinig plezier aan het werken in de tuin. Wel zijn we dol op het voorjaar en de zomer en zitten we graag buiten. Tenminste als de pollen ons een beetje met rust laten … hatsjieeeee! Een tuin met bij voorkeur nette bestrating, wat mooie bakken voor planten, voldoende ruimte voor een fijne zitplek en als het kan voor een trampoline. Ons lijstje was al behoorlijk afgeslankt; met deze punten zouden we toch wel een mooie woning en dito tuin moeten kunnen vinden.

Tijdelijke oplossing

De allergie voor mooi houden van een tuin komt bij mij door de woning waar we nu wonen. We wonen hier in de Vinex namelijk aan het water waardoor onze tuin heel erg verzakt. In die tien jaar hebben we meerdere keren onze tegels opnieuw moeten laten leggen en dan nog lag het er binnen no-time bij alsof er mollen onder leven. Voor de hovenier een makkelijk verdiend centje waar weinig eer aan te behalen valt. Voor ons de keuze tussen een doorn in het oog met het risico op struikelen of geld uitgeven aan iets waarvan je weet dat het maar tijdelijk een oplossing biedt. Bij onze zoektocht naar een nieuwe woning viel voor mij het wonen aan het water dan ook al snel af. Ik had er geen vertrouwen meer in en met de deze absurde woningprijzen was er voorlopig toch geen ruimte meer voor een toffe motorboot. ; )

Weed Remover Kärcher review

Vruchtbare Vinex-grond

Nu het einde in zicht is en we deze onderhoudsrijke tuin over een tijdje achter ons gaan laten, beperken we ons alleen nog tot het hoognodige onderhoud. Dat is namelijk nog best veel. We hebben gras en dus dat terras waar ik het eerder over had. Doordat die tegels als een soort van beweegbare vloer in de tuin liggen, je kunt het nog net geen kermisattractie noemen, groeit er enorm veel onkruid tussen. En zoals je weet heeft een babyboom-Vinex vruchtbare grond dus ja dat vermenigvuldigt zich als een tierelier. Bijhouden is echt noodzakelijk hebben we vorig weekend gemerkt want doe je dat niet dan tref je ineens nieuwe zeer sterke plantjes tussen de tegels. Van die krengen die blijkbaar vinden dat ze woonrecht hebben in onze tuin en zich graag met de hele familie komen vestigen. Wel ja, gezellig!

Weed Remover Kärcher

Tijd dus voor zwaar materieel om zo min mogelijk tijd in het onderhoud en zoveel mogelijk tijd in tuinplezier te kunnen steken. Alsof het zo had moeten zijn klopte de Weed Remover van Kärcher bij ons aan. Blijkbaar had hij gehoord dat er in de groene Vinex een koppel een strijd voert met ongenode gasten die in zeer korte tijd de hele tuin op stelten zetten. De man was zeer onder de indruk toen hij zijn nieuwe speeltje ging uitpakken.

Weed Remover Kärcher review

De Weed Remover ziet er stoer uit maar beschikt over flexibele kunststof borstels. Ik zag hem denken: ‘Als dat maar goed komt, het zijn nogal potige kerels die wij in de tuin hebben staan’. Nadat de accu opgeladen was, begaf hij zich als een soort van Ghostbuster richting tuin. Je moet er eigenlijk het liedje onder denken voor het complete beeld. : ) Klaar voor de ultieme aanval, Weed Remover to the rescue!!

review Kärcher Weed Remover

De Weed Remover is een milieuvriendelijke oplossing tegen onkruid en heeft ons tuinleven een stukje eenvoudiger gemaakt. Hij is handzaam, dringt diep tussen de voegen door en werkt snel door zijn roterende bewegingen. De Weed Remover kun je makkelijk opbergen door hem uit elkaar te halen of op te hangen. Wij kiezen voor het laatste want deze nieuwe huisgenoot gaat nu volgens een strak schema ingepland worden zodat onkruid geen kans meer krijgt onze tuin te ontsieren. De Weed Remover heeft een uitschuifbare stang waardoor hij een trouwe vriend kan worden voor iedereen. Zelfs ik — de (tuin)kabouter des huizes — heb mij kunnen uitleven met deze nieuwe aanwinst.

Een harde werker

We zijn een goed team en kunnen op hem rekenen als het gaat om die verdraaide groene indringers. Nu zijn er wat bijzonder sterke gewassen waarbij zelfs de Weed Remover even geholpen moet worden met de handsteker maar over het algemeen doet hij wat hij ons had beloofd. Het is een harde werker die al zijn energie in de strijd gooit. Wel moet je je vriendje op tijd opladen want zijn hartje heeft iets te weinig capaciteit voor een groot oppervlakte. Prettige bijkomstigheid is dat hij je precies vertelt over hoeveel minuten zijn hartje weer de volle capaciteit heeft om in actie te komen. Een vergeet ook niet een lange broek aan te doen. Hij werkt namelijk razendsnel en door zijn enthousiasme strooit hij al zijn successen door de lucht. Vegen is niet meer nodig naderhand en met onze allergie vinden dat heel fijn!

 

-Artikel tot stand gekomen via een samenwerking-