Geniet van de mooiste, de gekste en de meest bijzondere baby- en kinderkamers. Mama’s en mama’s-to-be delen hier informatie en foto’s van de kamertjes waar ze trots op zijn. Hier kun je inspiratie babykamer opdoen en informatie over accessoires en webshops terugvinden.

inspiratie baby-uitzet babykamer newborn zwanger

Even voorstellen

Melissa — momenteel zwanger van haar tweede kindje — woont samen met haar dochter en vriend in een nieuwbouwwoning in Sneek. Ze is afgestudeerd interieuradviseur en heeft zich enorm verheugd op het stylen van de kamer van haar dochtertje Amilia. De kamer was van origine een berging maar door slim kluswerk en het plaatsen van een raam is het nu een prachtig babykamertje geworden.

inspiratie baby-uitzet babykamer newborn zwanger

Waar heb je inspiratie voor het kamertje opgedaan?

Ik zit altijd graag op Pinterest. Lekker rondkijken en ideeën opdoen. Voor het kamertje van Amilia heb ik naast Pinterest ook mijn ogen uitgekeken op de woonbeurs. Zo’n beurs staat garant voor superveel inspiratie als je nog aan een baby- of kinderkamer moet gaan beginnen.

inspiratie baby-uitzet babykamer newborn zwanger

inspiratie baby-uitzet babykamer newborn zwanger

Heb je alles voor het kamertje nieuw gekocht of staan er ook spullen in die tweedehands of vintage zijn?

De meeste meubels en accessoires die in het kamertje staan, zijn nieuw. Ik vond het erg leuk om te shoppen en dingen bij elkaar te zoeken binnen de stijl die we graag wilden. Het wiegje waar Amilia in sliep is van vroeger. Heel bijzonder dat — na mijn moeder en ik — onze kleine dame er nu ook in heeft gelegen. Zo blijft het een echt familiestuk en hebben we er allemaal mooie herinneringen aan.

inspiratie baby-uitzet babykamer newborn zwanger

Zijn er dingen in het kamertje die je zelf hebt gemaakt?

Het wiegje heb ik zelf helemaal aangekleed. De bekleding eromheen en het hemeltje erboven. Juist omdat het wiegje een bijzondere betekenis heeft doordat er meerdere leden uit ons gezin in hebben gelegen, wilde ik er zelf graag iets voor maken.

inspiratie baby-uitzet babykamer newborn zwanger

Is er iets in het kamertje wat emotionele waarde heeft of een bijzondere betekenis?

Wederom het wiegje. Een meubelstuk met een verhaal en dat maakt het nog mooier. Na twee generaties stond het bij ons te wachten op de eerste spruit uit de derde generatie. Heel bijzonder!

inspiratie baby-uitzet babykamer newborn zwanger

Zijn er dingen die tijdens het maken en inrichten van het kamertje tegenvielen?

Eigenlijk ging het klussen, het aankleden en stijlen van het kamertje heel fijn. We hadden er echt plezier in. Het enige dat een beetje tegenviel was het schilderen van de bovenste rand van de muur. Doordat het plafond niet helemaal recht loopt was het lastig om die lijn mooi strak te krijgen. Dat vroeg een vaste hand en de nodige concentratie. ; )

inspiratie baby-uitzet babykamer newborn zwanger

Wat heeft het kamertje ongeveer bij elkaar gekost?

Ik denk dat alles bij elkaar zo rond de 1.200 euro heeft gekost.

Waar heb je de meubels en accessoires gekocht?

We hebben de meubels voor Amilia’s kamertje gekocht bij Babypark. Een fijne winkel waar je allerlei verschillende stijlen kamers kunt bewonderen en ideeën kunt opdoen. Voor de aankleding heb ik veel leuke accessoires en spullen gevonden bij Kwantum. Ook liep ik geregeld bij Wibra tegen leuke dingen aan. Groot voordeel want beide winkels zijn niet duur. De koperen plankendragers die je op de foto ziet zijn echt een eyecatcher in haar kamertje. Deze heb ik bij de toffe webshop Stoermetaal.nl gekocht.

inspiratie baby-uitzet babykamer newborn zwanger

Zijn er dingen die je een volgende keer anders zou doen?

Nee, het kamertje is echt zoals we gehoopt hadden dat het zou worden. Een lief en stoer kamertje, precies zoals onze kleine dame. We zijn er heel blij mee en kijken uit naar het tweede babykamertje dat we nu kunnen gaan maken. Superleuk!