Een van de mooiste dingen aan ons nieuwe huis vinden wij de voorgevel. Wij zijn allebei fan van de oud-Hollandse uitstraling en de hoge deur maakt dat gevoel helemaal af.

Ring Video Doorbell3

Een mooie nieuwe deurbel

Inmiddels wonen we hier nu een half jaar met veel plezier. Toen we hier net kwamen wonen werd ons al meteen duidelijk dat we een andere bel wilden plaatsen. De bel die de vorige bewoners hadden geplaatst gaf een enorm hard en schel geluid. Ik voelde mij iedere keer bezwaard richting de buren die net een kleine hadden gekregen. Want er kwam nogal eens iemand aan de deur met al die bestellingen die we hadden geplaatst ten tijde van de verbouwing.

Een selectief deurbeleid

Op zoek naar een nieuwe deurbel dus, en het liefst een die ook nog lekker in het sfeertje van ons huis past. Het mocht dus best een beetje chique. Aangezien ik nog steeds veel last heb van mijn been en met name het traplopen een uitdaging blijft, leek een videodeurbel ons een goede optie. Er gaat hier namelijk geen dag voorbij dat er niet aangebeld wordt. Dan is het de pakketbezorger, dan weer een buurtkindje dat wil spelen en ook verkopers komen hier geregeld aan de deur. Met een been wat redelijk de trap op wil maar nog steeds niet veel zin heeft in de trap af lopen, zal je begrijpen dat ik mijzelf een selectief ‘deurbeleid’ toe-eigen. Simpelweg: ik heb geen zin om voor Jan en alleman de deur open te doen, tenzij het echt belangrijk is.

Ring Video Doorbell3

Handige intercom functie

Ik wilde dus een tool in handen hebben waarmee ik op afstand kan inschatten of de beller de moeite waard is om strompelend de trap af te komen, mocht ik mij op dat moment boven bevinden. Nu klinkt het bijna alsof we in een paleis wonen maar niets is minder waar. Zelfs de trap van een eengezinswoning blijft een uitdaging voor mij. Daarnaast leek het mij superhandig om – wanneer we er niet zijn – de postbezorger te kunnen laten weten wat hij met het pakketje moet doen. Toen we nog in het vorige huis woonden voelde ik mij nogal eens bezwaard als er niemand was wanneer er vaak pakketjes kwamen. Toch handig als je even contact kan maken via de intercom functie. Zo kun je aangeven dat je er bijna bent of dat het pakketje bij de buren afgegeven mag worden. Goed contact met postbezorgers en buren daar wordt iedereen beter van!

Persoonlijke voorkeuren

Het design waar we naar zochten en de functies die we wensten, vonden we in de Ring Video Doorbell 3. De strakke zwarte vormgeving van deze deurbel staat veel mooier bij onze voordeur. En omdat we het geluid van de oude bel echt niet meer konden verdragen kozen we ook voor de Ring Chime. Dit is een deurbelgong die je overal in huis in een stopcontact kunt plaatsen. Wij hebben hem in de gang dichtbij de trap geplaatst zodat het geluid niet loeihard hoeft en je boven ook de deurbel hoort. Wat deze Chime extra leuk maakt is dat je via de app zelf een melodietje kan kiezen. Er zitten wat standaard geluiden op en wat meer hysterische melodietjes. Zo kun je met kerst ‘Ho Ho Ho’ opzetten en mocht je geen zin hebben in bezoek dan schakel je ‘Dogs’ in. Geloof me, die komt niet nog een keer aan de deur. : ) Wat ik een enorm voordeel vind van de Chime is dat je het geluid naar behoefte kunt aanpassen via de app. Wanneer de kinderen op bed liggen, zet ik hem altijd een stuk zachter.

Ring Video Doorbell3

Anonieme afzender ontmaskerd

Dat de Ring Video Doorbell 3 opnames en bewegingen detecteert geeft mij een veilig gevoel. Ik heb een keer een inbraak meegemaakt toen ik alleen woonde en dat heeft behoorlijk indruk gemaakt. Zo’n video deurbel zal op zijn minst afschrikken. En daarnaast is het gewoon leuk te zien wat je allemaal gemist hebt als je een dag niet thuis bent. Zo waren we laatst op pad en viel er een geheime liefdesverklaring voor onze puberdochter door de brievenbus. Of ze verkering wilde. Een brief zonder afzender. Tenminste … dat was de bedoeling. Stond hij er even mooi op ; ) Thank you Ring!