Het leven met kinderen is een aaneenschakeling van bijzondere momenten. Wanneer je baby geboren is begint het eigenlijk al meteen met het vastleggen van de eerste mijlpalen. 

Een eerste voorzichtige lachje; *KLIK*, de eerste keer doorslapen; *KLIK*, voor het eerst omrollen; *KLIK* en de eerste stapjes; *KLIK KLIK KLIK KLIK KLIK*. Superleuk om al die mooie herinneringen vast te leggen, want het gaat soms zo snel dat het aan je voorbij vliegt.

schoolfotoboek Have to Have winactie review basisschool klassenfoto schoolfoto

Ambitieus van start

Ik ben na de bevalling van onze eerste heel ambitieus begonnen aan het maken van een eerste baby-album en fotoboeken van de eerste drie jaar na haar geboorte. Het baby-album vond ik mooi om zelf in te plakken maar daarna koos ik al snel voor het digitale gemak. Ook prima want tegenwoordig kun je dat helemaal naar je eigen ideeën ontwerpen en stylen.

Maar wat een werk is het alsnog! Helemaal als je net als ik nogal houdt van alles maar dan ook alles vastleggen. Ik zag toen ik net mama was werkelijk overal wel een mooi of bijzonder plaatje in. Gelukkig ben ik de laatste jaren wel iets beter in het skippen van foto’s en belandt er uiteindelijk maar een select gezelschap in de download voor een digitaal album.

Vroeger als herinnering op beeld

Omdat ik zelf niet heel erg veel foto’s heb van mijn babytijd en jeugd vind ik het fijn om mijn kinderen dit later wel te kunnen geven. Zeker omdat ze van de eerste jaren geen herinneringen zullen hebben, hoe leuk is het dan om op beeld te krijgen hoe je vroeger was.

Ontwikkeling van acht jaar op foto

Vooral ook de ontwikkeling en groei die je op de foto’s terugziet vind ik mooi om te zien. Dat is ook de reden waarom ik ieder jaar in elk geval één foto van de schoolfotoserie koop. Het geeft na acht jaar basisschool een mooi overzicht van hoe mijn kind gegroeid is, fysiek maar ook qua uitstraling. Superleuk.

En om later nog eens terug te kunnen kijken naar de klasgenootjes bewaar ik de klassenfoto ook altijd. Dat is ook voor nu handig want wanneer mijn kind het in het begin van het jaar over iemand heeft, en ik niet precies weet welk gezicht er bij hoort, kan ze het zo aanwijzen. Daarom hebben we de klassenfoto gedurende het schooljaar in de keuken hangen.

Omdat ik na vijf jaar nog steeds niet goed wist wat ik er mee moest doen, belandden alle foto’s na een jaar als los vel in het eerste foto-album. Ik wilde er altijd nog iets mee doen maar had niet echt een idee wat omdat alle albums na het baby-album digitaal afgedrukt waren.

schoolfotoboek Have to Have winactie review basisschool klassenfoto schoolfoto

Het Have to Have schoolfotoboek

Hoe fijn dat ik een tijdje geleden in contact kwam met Hanneke van Have to Have. Zij heeft namelijk een oplossing voor mijn rondslingerende schoolfoto’s verzonnen en met enorm succes. Blijkbaar is dit een bekend ‘probleem’ van moeders; wat te doen met die foto’s van acht jaar basisschool?

Voilà, het schoolfotoboek! Het hebbeding voor alle mama’s die verwoed verzamelaar zijn van de schoolfoto’s maar deze nog geen vaste bestemming hebben gegeven. Zonde! Ezelsoortjes, vouwen en kwijtraken liggen op de loer. Vanaf nu kun je gestructureerd de basisschoolperiode door.

Plan ieder jaar even een rustmomentje in — ik weet het, een toverwoord in het moederbestaan, maar toch — aan de keukentafel. Kopje koffie erbij of een wijntje en … plakken maar.  Ook leuk om met je kindje samen te doen. Nog even het jaar doornemen voor ze aan de zes weken lange vakantie beginnen.

Een uniek document voor later

Het mooie van dit boek is dat er ook ruimte is voor teksten. Dat vind ik persoonlijk erg fijn want over ieder jaar, ieder fotomoment is wel iets te vertellen. Het boek is verkrijgbaar in de kleuren mintgroen, paars en zwart-wit en telt maar liefst 38 pagina’s. Mocht je kindje nu een klas over moeten doen, geen punt, ook daar is aan gedacht!

Voor de verjaardagsfeestjes van onze kinderen laten we vanaf hun eerste jaar, ieder jaar een fotokaart maken. Mooi voor later en leuk om te krijgen als uitnodiging. Deze kaarten hebben we bewaard en kunnen nu ook in dit mooie boek bijgeplakt worden. Zo ontstaat een uniek document voor later, een CV van hun jonge jaren!

schoolfotoboek Have to Have winactie review basisschool klassenfoto schoolfoto

WIN WIN WIN 

Wil je nu ook zo’n tof schoolfotoboek ontvangen? Dat kan! We mogen een lezer van mamaisthuis blij maken met een boek naar keuze. Gaaf toch!

Wat moet je doen:

  • Laat hieronder in een reactie weten voor wie je mee wilt doen en welke kleur je wilt hebben.
  • Like het bericht over deze actie op de Facebookpagina van mamaisthuis.
  • Helemaal lief natuurlijk als je de Facebookpagina van Have to Have een like wilt geven. : )

De actie loopt tot en met dinsdag 26 juni, daarna lees je hier onder deze post wie de winnaar is. Heel veel succes allemaal en een mooie dag gewenst!

Winnaar:

Hoera, we hebben een winnaar! Van harte Marjon de Bruijn v/d Linden. Van harte met deze mooie prijs. Iedereen bedankt voor het meedoen en een fijne avond!