Een paar jaar geleden had ik er nog nooit van gehoord. Het klonk vooral avontuurlijk en tegelijkertijd een beetje chique. Inmiddels weet ik wel beter en ben ik een absolute diehard fan. Voor mij nooit meer iets anders! 

Glampen; voor ons als gezin absoluut de leukste manier van vakantie vieren. Kamperen zit in mijn bloed. Mijn ouders gingen vroeger altijd met de vouwwagen of tent op vakantie. Ik heb daar als kind ook hele fijne herinneringen aan.

De vakantieherinneringen

De reis naar het verre Frankrijk, met slaperige koppies in het holst van de nacht de auto in om vervolgens bij het ontwaken van de zon onze verrassingstassen open te mogen maken. Mijn moeder had het geniale plan om aan de rugleuning van de voorstoelen stoffen zakken te maken waar ze allemaal verrassingen en speelgoed in deed. Geslaagde missie want het hield ons lange tijd zoet.

review Villatent glampen vakantie Nederland Vakantiepark De Papillon

Kiezen voor extra comfort

Eigenlijk zou ik nog steeds het liefst kamperen maar vanwege mijn gezondheid is dat niet zo ideaal. Jezelf achterstevoren de tent in wurmen zorgt er niet per se voor dat ik uitgerust ben na twee weken vakantie. En iedere nacht kiezen tussen welke plooien van het luchtbed ik nu weer eens zal liggen ook niet. Nee, ik kampeer graag maar dan wel met een beetje extra comfort. Heerlijk!

Glampen dus! Voor ons is dat de ideale mix van het campingleven en comfort. Onze kinderen doen we er een groot plezier mee: lekker de hele dag buitenspelen, zich vrij bewegen in de natuur en de veilige ruimte in en om de safaritent. En zodra ook maar hun grote teen buiten het tentdoek uitsteekt, staan er al kindjes klaar om mee te spelen. Genieten voor de kids én genieten voor papa en mama!

review Villatent glampen vakantie Nederland Vakantiepark De Papillon

Onze kennismaking met Villatent

Toen we een paar weken geleden onze vakantie naar Frankrijk boekten, kregen we van Villatent de vraag of we in de meivakantie niet een weekje in Nederland wilden glampen. Ja dùh! Toen we vorige jaar op vakantie waren bij Domaine du Logis keken we iedere avond jaloers naar het prachtige ‘Villatentlaantje’ op de camping. Ruim opgezet met mooie begroeiing eromheen. Helaas waren alle tenten al volgeboekt en dus verbleven we in een mobile home.

Dit was onze eerste kennismaking met Villatent. Met deze vakantie nog vers in het geheugen verheugden we ons enorm op die week luxe glampen in Nederland.

review Villatent glampen vakantie Nederland Vakantiepark De Papillon

Jump voor De Papillon

We waren uitgenodigd op het gemütliche vakantiepark De Papillon in Denekamp. Ik ben een sucker voor Zoover en heb mij dus vooraf ingelezen via alle reviews. En dat waren er een hoop. Maar liefst 234 reviews met als eindcijfer een 8.7! Supergoed dus! Wat mij vooral opviel was het hoge cijfer voor hygiëne en kindvriendelijkheid. Twee criteria waar ik óf op afknap óf mijn hart maakt een sprongetje … Ik zeg jump for De Papillon! : )

Met een enthousiast en positief gevoel reisden we af naar Denekamp. Groot voordeel van glampen, je hoeft eigenlijk niet meer in te pakken dan wanneer je in een appartement of hotel gaat verblijven. Auto volgeladen met kleding, wat buiten- en binnenspeelgoed en een kratje met etenswaar en gaan, ideaal!

review Villatent glampen vakantie Nederland Vakantiepark De PapillonKamperen met champagne

Op De Papillon verblijven we in een luxe safaritent. Zoals iemand een keer tegen mij zei: ‘glampen is kamperen met champagne op tafel in plaats van droge witte wijn’. Zo voelt het wel een beetje inderdaad. De tent is ontzettend ruim en zeer compleet uitgerust. Voldoende keukeninventaris, een grote koelkast met vriezer, een gaskacheltje, veel kastruimte, ruim opgezet sanitair met een heerlijke douche en fijne bedden waar je ook echt uitgerust op wakker wordt!

De BBQ en de hangmat maakten het vakantiegevoel tijdens deze zonovergoten meivakantie-week helemaal af. We hebben er goed gebruik van gemaakt en ’s avonds werden er geregeld met alle kindjes marshmallows boven geroosterd.

review Villatent glampen vakantie Nederland Vakantiepark De Papillon

Vermaak op een prachtig plekje

Ook op dit vakantiepark staan de tenten in een halve cirkel op het mooiste plekje van de camping.  Hierdoor hadden wij al snel contact met de overige glampers en zochten de kinderen elkaar steeds op. Het zorgde voor een goede sfeer en onderling werd er op elkaars kinderen gelet. Het speeltuintje op het veldje zorgde voor veel speelplezier. Hierdoor konden de kinderen zich ook prima bij de tent vermaken en hadden we als ouders soms even een momentje rust.

review Villatent glampen vakantie Nederland Vakantiepark De Papillon

Altijd tijd voor een praatje

Niet alleen ons luxe Villatent onderkomen zorgde voor een mediterraanse vibe deze vakantie, ook het park en alle medewerkers van De Papillon droegen hieraan bij. Wat een geweldig park is het! Toen we arriveerden werden we direct hartelijk ontvangen door Alex, eigenaar van het park. Hij vertelde ons met veel trots en passie over de camping en de bijzondere omgeving. Het werd ons meteen duidelijk dat we met een week waarschijnlijk tijd te kort zouden hebben, want zo dicht bij Duitsland is er genoeg te zien en te doen.

Het runnen van een camping is volgens mij echt een hell of a job. Iedere dag zag ik Alex van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat over het terrein crossen in zijn golfkar. Druk in de weer maar altijd vriendelijk en altijd tijd voor een praatje. Niet alleen bij ons, hij neemt voor iedere gast de tijd. De gast is hier echt koning, dat merk je aan alles. Wanneer je met hem in gesprek bent dan raakt hij niet uitgepraat over alle mooie dingen in de omgeving, zijn passie voor kunst, alle duurzame projecten die hij heeft ontwikkeld op de camping en de plannen die hij nog aan het uitwerken is.

review Villatent glampen vakantie Nederland Vakantiepark De Papillon

Met De Papillon kies je voor duurzaamheid

Duurzaamheid staat hoog in het vaandel op De Papillon. Het park is ontzettend schoon en ruim opgezet met liefde voor de natuur. Zo hebben ze een eigen waterfilteringssysteem aangelegd en is het zwembad voorzien van een energiebesparend dak dat tevens bescherming biedt tegen UV-straling. Naast het zwembad is een superleuk waterfonteinenpark waar de allerkleinsten ook lekker kunnen afkoelen op warme dagen.

review Villatent glampen vakantie Nederland Vakantiepark De Papillon

Geen moment verveeld

Wanneer je naar De Papillon gaat zul je meteen gegrepen worden door de fijne sfeer die er hangt. Mensen komen hier voor de rust, de mooie omgeving en het fijne campingleven. Want dat de kinderen zich hier niet hoeven te vervelen dat is ons wel duidelijk geworden. Ze hebben zich uitstekend vermaakt met het enthousiaste animatieteam, de vele speeltuintjes die over de camping verspreid zijn, de mooie zwemvijver, de kabelbaan en het zwembad. Alex had ons graag nog meegenomen op een wandeling naar Duitsland, maar doordat de kinderen het zo naar hun zin hadden op de camping is het daar helaas niet eens van gekomen. We hadden de mooiste mei-week ever! Afscheid nemen en weer de auto vol laden om naar huis te gaan, deed een beetje pijn. Nou vooruit, nog een laatste ijsje en kopje koffie met Alex dan. : )

review Villatent glampen vakantie Nederland Vakantiepark De Papillon

Wat te doen in de omgeving

Omdat de kids zo ontzettend genoten van de camping en alle vriendjes en vriendinnetjes zijn we maar een paar keer gaan toeren. We hadden vooraf wat tips gekregen van Alex en besloten dat Slot Bad Bentheim, Ootmarsum en het Tierpark in Nordhorn wel een bezoek waard waren. En dat was het zeker.

review Villatent glampen vakantie Nederland Vakantiepark De Papillon

Slot Bad Bentheim

Wat een prachtig kasteel! Mooi hoog gelegen wat een prachtig uitzicht geeft over de stad. Vanwege de nauwe banden met ons eigen koningshuis is het zeker leuk om de kinderen te laten zien. Voor de prijs hoef je het niet te laten want je betaalt iets van 5 euro per persoon. Daar kunnen wij Nederlanders nog wat van leren. ; )

review Villatent glampen vakantie Nederland Vakantiepark De Papillon

Tierpark Nordhorn

Ook Tierpark Nordhorn is een uitje waard. Het dierenpark is intiem maar ruim opgezet; je loopt echt tussen de (kleinere) dieren en over leuke natuurlijk aangelegde paadjes. Hier merk je dat de natuurlijke leefomgeving van de dieren het uitgangspunt is geweest voor de opzet van het dit mooie park.

review Villatent glampen vakantie Nederland Vakantiepark De Papillon

Kunst en cultuur in Ootmarsum

We sloten onze vakantie af met een bezoek aan het stadje Ootmarsum. Een leuk stadje waar je heerlijk kunt eten op een terrasje en kunt genieten van de mooie winkelstraatjes. Het staat bekend als plek waar kunst en cultuur samenkomen en dat merk je. Zo vonden wij tijdens onze wandeling een prachtig stadsfonteinenparkje waar de kinderen niet meer weg wilden. Heerlijk verkoelend al dat water met die zomerse hitte!

review Villatent glampen vakantie Nederland Vakantiepark De Papillon

Mediterraanse vakantie-vibe

Wat een topweek was dit. Onze heerlijke Villatent tent, de gastvrijheid van Alex en alle medewerkers van De Papillon. Het verblijf op de mooie camping en de leuke uitstapjes die we hebben gemaakt in de omgeving. We genieten nog lekker na met de vele foto’s van deze week glampen in eigen land met de vibe alsof je twee weken in de Franse zon verblijft.