De Fidget Spinner is dé rage van dit moment. Een ware hype onder de jeugd en dat is hartstikke logisch. De Spinner is niet alleen een toffe gadget om mee te spelen, je kunt er ook talloze trucs mee uithalen. 

De Spinner is ooit ontworpen voor kinderen met ADHD. Het gebruik ervan zou de concentratie kunnen verhogen. Nu in de meeste handjes van de kinderen in de klas de Spinner er vrolijk op los zoeft, is het maar de vraag of dat doel nog overeind blijft staan. Maar leuk is het absoluut. Omdat het zonde is om de Spinners tijdens de lessen constant in de lade de laten liggen, bedacht Juf Anne een leerzaam en leuk spel. Rekensommen waarmee je tegen elkaar en mét je Spinner kunt strijden. Onderstaand de uitleg van Juf Anne.

Reken-fun met de Fidget Spinner

Elke spinner krijgt voor aanvang van het rekenspel een stickertje op één van de drie uitsteeksels. De kinderen leggen de spinner op het midden van een draaischijf. Ze mogen de spinner laten draaien en het getal waar de sticker op terecht komt, wordt genoteerd op een rekenblaadje. Vervolgens mogen ze uit de andere cirkel ook een getal draaien. Deze getallen vormen een som. De kinderen uit de groep van Juf Anne zijn super enthousiast! Mocht je aan de slag gaan met de kaarten en op social media een leuke foto posten, gebruik dan de hashtag #rekenspinner! Juf Anne vindt het leuk om jullie leermomenten terug te zien. Have fun!

Wanneer je op het plaatje hieronder klikt, ga je naar de website van Juf Anne waar je de opdrachtkaarten kunt downloaden en uitprinten. Desgewenst kun je ze ook lamineren voor duurzaam gebruik tijdens de lessen.

OPTELLEN EN AFTREKKEN TOT EN MET 20

Voorkant-spinners (1) Opdrachtkaarten-tafels