Geniet van de mooiste, de gekste en de meest bijzondere baby- en kinderkamers. Mama’s en mama’s to be delen hier informatie en foto’s van de kamertjes waar ze trots op zijn. Hier kun je inspiratie en ideeën opdoen en informatie over accessoires en webshops terugvinden.

DSC_0059 (003)

Even voorstellen

Ragna woont samen met haar man Thijs en hun zoontjes Owen van 3 jaar en Pepijn van 1 jaar in Zwolle. Met veel plezier wonen ze in een nieuwbouwhuis waar ze drie jaar geleden de sleutel van kregen. Beide jongens hebben hier hun eigen plekje en vandaag laat Owen zijn stoere en vrolijke kamer zien.

Waar heb je inspiratie voor het kamertje opgedaan?

Voor inspiratie heb ik veel op Pinterest gekeken waar ik onder andere het idee tegenkwam van de DIY speeltafel met een Ikea lade eronder. Superstoer, praktisch en eenvoudig te maken! Op de muur van Owen hebben we een soort lambrisering geschilderd, dit zag ik in de VT wonen staan en vond dit heel leuk passen bij de rest van de plannen die we voor Owens kamertje hadden. Eigenlijk ben ik altijd wel bezig met interieur en styling, zo kijk ik graag naar woonprogramma’s op televisie en struin ik Marktplaats en internet af op zoek naar leuke spulletjes.

Heb je alles voor het kamertje nieuw gekocht of staan er ook spullen in die tweedehands of vintage zijn?

In het kamertje staan nieuwe spullen maar we hebben ook een aantal dingen tweedehands gekocht en zelf gemaakt. De kistjes waar onder andere Owens boekjes in staan, heb ik via marktplaats op de kop getikt en daar hebben we zelf een kastje van gemaakt door ze op elkaar te schroeven. Door de wieltjes die we er onder bevestigd hebben is het makkelijk te verplaatsen. Het bed is tweedehands en hebben we ook via marktplaats gekocht.

DSC_0071 (003)

Zijn er dingen in het kamertje die je zelf hebt gemaakt?

Ja het kastje gemaakt van twee kistjes, de speeltafel, de houten kubus en het huisje aan de muur hebben we zelf gemaakt. Het blad van de speeltafel is van steigerhout. Deze heeft mijn man op maat gemaakt en daarna hebben we er een grote witte lade van Ikea bij gekocht. Deze lade past er perfect onder en hierdoor creëer je ontzettend veel bergruimte en is opruimen een fluitje van een cent. Ideaal voor al het speelgoed! Het houten huisje en de kubus aan de wand boven de speeltafel hebben we van hetzelfde steigerhout gemaakt. Leuk en handig om spulletjes in te zetten. Ik wilde eigenlijk twee gelijke kubussen maken maar Owen wilde graag een huisje op zijn kamer zei hij. Ik vind het ook erg leuk zo, staat wat speelser! De randjes zijn dezelfde kleur geel als de kleur verf die we op de wand hebben gebruikt.

Is er iets in het kamertje wat emotionele waarde heeft of een bijzondere betekenis?

We hebben veel dingen zelf gemaakt en daar zijn we trots op maar een emotionele waarde hebben de spullen in Owens kamertje niet echt.

DSC_0057 (003)

Zijn er dingen die tijdens het maken en inrichten van het kamertje tegenvielen?

Nee doordat de basis voor Owens nieuwe kamertje er al was — het behang en de vloer — was het eigenlijk zo klaar. Het enige grote werk dat nog gedaan moest worden was de muur sauzen. Verder was het een kwestie van wat dingen in elkaar zetten, zoals de speeltafel en het kastje en daarna konden we verder met het stylen met accessoires.

Wanneer was het kamertje klaar, hoeveel weken voor de uitgerekende datum?

Toen hij 2,5 jaar was hebben we de babykamer wat veranderd zodat het meer een jongenskamer werd. De commode ging eruit en daarvoor in de plaats hebben we de leuke speeltafel gemaakt om aan te spelen. Ook hebben we de wand geschilderd, die was eerst helemaal lichtblauw. Daar hebben we een paar lagen wit op aangebracht en toen met donkerblauw een lambrisering. Als laatste hebben we met okergeel een rand gemaakt. Al met al zijn we een weekend bezig geweest om Owens kamer een make-over tot een stoere jongenskamer te geven.

DSC_0073 (003)

Wat heeft het kamertje ongeveer bij elkaar gekost?

O dat vind ik heel lastig om te zeggen omdat we een aantal dingen al hadden toen we het kamertje gingen veranderen, maar ik schat de totale uitgave op zo’n 900 euro. Waarvan de kledingkast à 300 euro, het behang à 100 euro, de gordijnen à 200 euro en de speeltafel à 100 euro de duurste aankopen waren.

Waar heb je de meubels en accessoires gekocht?

Bij Ikea hebben we het ladekastje, de speelgoedlade, het beddengoed en het lampje gekocht. De hanglamp komt bij Kwantum vandaan. Het houten stoeltje met geel metalen frame kochten we bij Kidsdepot. De posters — dit zijn printables — hebben we via Etsy bij Dodlido gekocht. In de hoek boven Owens bed hangen mooie honeycomb ballen aan het plafond, deze vond ik in de webshop van Engel. Het behang is van het merk ‘Studio Onszelf’.

DSC_0075 (003)

Zijn er dingen die je een volgende keer anders zou doen?

Nee, we zijn er nog steeds heel erg tevreden mee en Owen is helemaal trots op zijn kamertje. Ik heb — toen we hier net kwamen wonen  en Owen nog een baby was — bewust gekozen voor behang dat ook nog leuk is als hij ouder is.