Als ik bedenk dat we drie jaar geleden – net in de coronacrisis – hier naar toe verhuisden dan kan ik bijna niet geloven dat de tijd zo snel is gegaan. Het voelt soms als gisteren dat we twee maanden lang aan het verbouwen en renoveren waren. 

En aan de andere kant voelen het huis en de buurt hier al zo eigen en vertrouwd. Ik ben nog iedere dag blij met de keuzes die we gemaakt hebben en hoe grondig we het aangepakt hebben. Het creëerde soms wel het gevoel van ‘een rib uit ons lijf’ want meine gute wat zijn specialisten en grondstoffen duur, maar het was het allemaal hartstikke waard.

keukensplakken.nl wrappen keukenrenovatie duurzaam

Wishlist bijna afgewerkt

Nadat we afgelopen jaar onze tuin hebben laten ontwerpen en aanleggen zijn we bijna helemaal content met hoe onze woning nu is. Er stonden nog een paar dingen op onze wishlist zoals de trap en de keuken renoveren en we willen de kamer van onze oudste stylen tot een echte tienerkamer. Daar kijkt zij enorm naar uit. Doordat we recent onze keuken hebben laten aanpakken is het lijstje inmiddels bijna afgewerkt, superfijn!

Scandinavisch met industrieel

Toen we hier net kwamen wonen hebben we lang getwijfeld wat we met de keuken wilden. Ik vind koken op zich best leuk maar een echte keukenprinses ben ik zeker niet. Voor ons is het vooral belangrijk dat de keuken qua uitstraling past bij de rest van ons interieur. We hebben warme aardetinten op de muur, geen enkele muur beneden is wit. De rest van onze stijl kun je omschrijven als Scandinavisch met industrieel. Een strak interieur met warme tinten. De keuken zoals hij was toen we de woning kochten vonden we daar niet helemaal bij passen.

keukensplakken.nl wrappen keukenrenovatie duurzaam

Wij wilden onze keuken een upgrade geven en besloten om een mooi duurzaam keukenblad van Arte te laten plaatsen, een matzwarte Quooker en zelf een visgraatmuurtje van handgebakken tegels te maken. (Voor het waterfilter – waar we inmiddels niet meer zonder kunnen of willen – moeten we nog een plank naast het aanrecht plaatsen zodat deze uit zicht is). Toen we echter zagen dat de roomwitte kleur van onze keukenkastjes wat saai oogde en niet echt meer bij de rest van de keuken paste, gingen we op zoek naar een oplossing. Gelukkig kwamen we erachter dat je door je keuken te laten wrappen, kosten kunt besparen en tegelijkertijd de look van je keuken kunt veranderen. En omdat het ook nog eens een duurzame oplossing is, waren we meteen verkocht!

De keuken was namelijk functioneel, solide, er waren geen gebreken en alle apparatuur die we nodig hebben is aanwezig.  Wel vinden we de hoogte van het linker keukenblok minder mooi: waarom is die ruimte niet benut voor meer kastjes? Maar dit was geen reden voor ons om een hele nieuwe keuken te laten plaatsen. Wat betreft de opstelling van de keuken waren er ook weinig andere opties. Ik droom voorlopig wel verder over dat mooie kookeiland met natuursteen, een immens keukenblad en geïntegreerde afzuiger. Dan manifesteer ik meteen dat huis op Ibiza erbij. Oh en dan ga ik trouwens ook voor een buitenkeuken. Wiehoeee. : )

keukensplakken.nl wrappen keukenrenovatie duurzaam

Wrappen: duurzaam renoveren

Maar wrappen dus! Dat werd het plan voor de keuken. Niet breken, slopen en afval creëren maar deze keuken een fijn nieuw jasje aantrekken. Op internet bekeek ik alle mogelijkheden en de verschillende bedrijven die hierin gespecialiseerd zijn. Al snel viel mijn oog op Keukensplakken.nl. En toen ik verder ging lezen bedacht ik mij dat ik Rachel (eigenaresse van dit bedrijf) een tijd geleden al eens in een woonprogramma voorbij had zien komen. Ze vertelde vol passie en kunde over wat er allemaal mogelijk is op dit gebied. Ik belde met Keukensplakken en er werd meteen een afspraak ingepland voor een huisbezoek.

Oneindig veel keuze

Rachel kwam langs met heel veel boeken met folie-stalen. Van neonkleuren, folie met glitter, leer tot basic tinten, the sky lijkt de limit in deze markt. Supertof maar aan de andere kant ook lastig want hoewel we een idee hadden van wat we wilden, ook in dat kleurenpallet bestaan weer allerlei nuances. Rachel nam de tijd en gaf ons hartstikke goed advies. Zwart zou wel heel donker worden in onze ruimte, lichtgrijs creëert soms het gevoel van een kantoorruimte; het werd een kleur er tussenin. Een hele mooie donkergrijze kleur met een klein shimmertje, heel warm!

keukensplakken.nl wrappen keukenrenovatie duurzaam

Een keuken als nieuw

Na deze afspraak ontvingen we een grotere staal thuis zodat we goed in het daglicht konden kijken hoe de kleur uit zou vallen. Fijne service en heel handig voor twee mensen die soms wat besluiteloos kunnen zijn met interieurkeuzes. Nadat we met verschillende weerstypen gekeken hadden hoe de kleur uitviel, waren we het er over eens: inpakken die handel! Toen Rachel hier kwam om de keuken te wrappen, hebben wij het contact als heel prettig ervaren. Ze werkt snel, vakkundig en netjes. De keuken hoefde niet gedemonteerd te worden, dat scheelde een hoop werk. Wel is elk zichtbaar frontje en plintje geplakt waardoor de keuken helemaal als nieuw voelt.

Mocht je ook iets anders willen met je keuken maar geen geld hebben voor een nieuwe, dan kan ik je deze manier van renoveren zeker aanbevelen. Geen troep in je huis, het is duurzaam en je kunt er alle kanten mee uit wat betreft kleur en design. Dankjewel Rachel en Keukensplakken voor jullie hulp bij het weer mooi maken van onze keuken, we zijn er superblij mee!

 

 

 -Artikel tot stand gekomen via een samenwerking-