Geniet van de mooiste, de gekste en de meest bijzondere baby- en kinderkamers. Mama’s en mama’s to be delen hier informatie en foto’s van de kamertjes waar ze trots op zijn. Hier kun je inspiratie en ideeën opdoen en informatie over accessoires en webshops terugvinden.

inspiratie babykamer kinderkamer vtwonen

Even voorstellen

Anne woont samen met haar man Daniël, zoontje Fynn van 4 en dochter Elysa van 1 in een gezellig nieuwbouwhuis in de wijk Huurlingsedam in Wijchen. Na het plaatsen van een ruime dakkapel is de gezellige babykamer van Elysa gerealiseerd.

Waar heb je inspiratie voor het kamertje opgedaan?

Na de stoere babykamer van Fynn wilde ik voor Elysa een gezellige babykamer maken. Een kamer waarin natuurlijke elementen voorop staan. Omdat we een meisje zouden krijgen kon een touch of pink natuurlijk niet ontbreken. Net als bij de babykamer van Fynn hebben we nu ook alles zelf aangepakt. Deze kamer was eerst een logeerkamer. Door het plaatsen van een dakkapel werd de kamer een stuk ruimer en met de ramen komt er veel daglicht binnen, fijn. Eyecatcher in haar kamertje is absoluut het bomenbehang van fotobehangen.nl. Met het behang als basis zijn we aan de slag gegaan en de rest van het kamertje hebben we erop aangepast.

inspiratie babykamer kinderkamer vtwonen

Heb je alles voor het kamertje nieuw gekocht of staan er ook spullen in die tweedehands of vintage zijn?

Eigenlijk is er maar weinig nieuw op haar kamer. Elysa slaapt in het ledikantje waar Fynn ook in gelegen heeft. Omdat ik haar ook borstvoeding geef, wilde ik graag een comfortabele stoel voor de voedingsmomenten. De ouderwetse schommelstoel die we hiervoor kochten hebben we mooi gepimpt. De commode — die we zelf gemaakt hebben — is wel nieuw. De lamp is onze oude lamp uit de woonkamer. Hij paste niet meer bij ons huidige interieur in de woonkamer maar hij heeft een mooie nieuwe bestemming gekregen op Elysas kamer.

inspiratie babykamer kinderkamer vtwonen

Zijn er dingen in het kamertje die je zelf hebt gemaakt?

Zoals ik net al aangaf hebben we de commode zelf gemaakt. Hiervoor hebben we keukenkastjes van Ikea gebruikt die ik zelf met krijtverf van Painting the Past heb geverfd. Hiermee is trouwens ook de schommelstoel en het bedje geverfd. Op de commode hebben we als blad prachtig mooi oud wagonhout gebruikt van Frank Pouwer Historische Bouwmaterialen. De nieuwe commode heeft hierdoor toch een karakteristiek uiterlijk gekregen.

inspiratie babykamer kinderkamer vtwonen

Boven de commode hangen twee zwevende planken, ook gemaakt van het wagonhout. Op de commode en de wandkast heb ik porseleinen knopjes aangebracht van porseleinenknoppen.nl.

inspiratie babykamer kinderkamer vtwonen

Ik maak op aanvraag geboorteschilderijtjes (made by Anne Lubbers). Natuurlijk heb ik voor Elysas kamertje ook twee schattige exemplaren gemaakt in de stijl van het bomenbehang. Haar geboortekaartje heb ik verwerkt in een superleuke groeimeter. Bij elke verjaardag kan ik haar lengte verwerken in de groeimeter. Recent is er nog een item toegevoegd aan het kamertje; namelijk een ontzettend schattig poppenbedje gemaakt door mijn schoonvader. Elysa heeft deze gekregen voor haar eerste verjaardag van opa en oma. Het popje dat erin ligt is van Rubens Barn en heeft ze van mijn ouders gekregen.

inspiratie babykamer kinderkamer vtwonen

Is er iets in het kamertje wat emotionele waarde heeft of een bijzondere betekenis?

In het kamertje zijn verschillende dingetjes verwerkt die de oma’s gegeven of zelf gemaakt hebben. Zo heb ik bij de geboorte van Fynn mijn oude zilveren babyrammelaar gekregen van mijn moeder. Voor Elysa heb ik een hele bijzondere andere zilveren babyrammelaar gekregen die ook weer een mooi plekje op haar kamertje heeft gekregen. Mijn schoonmoeder heeft voor mij een ontzettend mooi vloerkleed gehaakt helemaal passend bij de kleuren van de kamer. Daarnaast had mijn moeder nog een ouderwetse babyweegschaal. Deze heeft eerst bij Fynn op zijn kamer gestaan voordat hij een plekje kreeg op de commode van Elysa.

inspiratie babykamer kinderkamer vtwonen

Een item dat voor mij ook heel bijzonder is, is het kleine konijntje van het Deense designmerk Maileg. Deze heeft Elysa bij haar geboorte gekregen van haar trotse grote broer toen hij voor het eerst kwam kijken bij zijn lieve kleine zusje. Leuk detail: Fynn heeft een grote broer exemplaar (het grote slungelkonijn). Ik vind het fijn het kamertje aan te kleden met deze bijzondere items die tevens veel emotionele waarde hebben.

inspiratie babykamer kinderkamer vtwonen

Zijn er dingen die tijdens het maken en inrichten van het kamertje tegenvielen?

Het aanbrengen van het fotobehang is door manlief gedaan, een precies werkje maar uiteindelijk wel erg mooi geworden. Verder was het afhangen van de deurtjes en lades van de commode een lastige klus. De kleur op de muur viel ons een beetje tegen. Ik wilde een hele lichte tint groen. Een kleur die bijna naar het wit neigt. Toen we de muren de eerste keer geschilderd hadden, was de kleur groen heel erg fel. We hebben er toch maar voor gekozen het over te schilderen en nu ben ik wel heel tevreden over het resultaat!

inspiratie babykamer kinderkamer vtwonen

Wat heeft het kamertje ongeveer bij elkaar gekost?

Lastig om te zeggen. De dakkapel was natuurlijk een grote uitgave maar die reken ik niet mee omdat dat meer hoort bij het gehele huis. De keukenkastjes van Ikea voor de commode waren ongeveer 150 euro bij elkaar inclusief kastjes, frontjes en systemen. De oude houten wagonplanken waren duur in aanschaf, ik gok rond de 300 euro. Een blik Painting the Past is ongeveer 35 euro en twee blikken zijn genoeg geweest voor het verven van het ledikantje, commode, schommelstoel en poppenbedje. Het fotobehang kostte 250 euro en de muurverf is ongeveer 50 euro geweest. Het gehaakte vloerkleed heeft zo’n 45 euro aan materiaal gekost. Dan hebben we nog de aankleding van Koeka wat ik een dure aanschaf vond maar het kamertje toch gunde. Dit kwam uit op ongeveer 200 euro. Veel accessoires heb ik gekregen als kraamcadeau of bij mijn babyshower. Het kamertje zal bij elkaar toch zo’n 1000 euro gekost hebben, ondanks dat we veel zelf gemaakt en hergebruikt hebben.

inspiratie babykamer kinderkamer vtwonen

Waar heb je de meubels en accessoires gekocht?

Als kraamcadeautje heeft Elysa een bijzonder geboortekistje van Kistje vol herinneringen gekregen. Helemaal handgemaakt en beschilderd. Alle bijzondere items die ik graag wil bewaren voor als ze later groot is, kan ik opbergen in het kistje. De binnenkant van de deksel is beschilderd met krijtverf zodat ik kan opschrijven wat er in het kistje zit.
Ontzettend leuk en bij velen denk ik wel bekend zijn de schattige accessoires van A Little Love Company. Waar ik ook ontzettend fan van ben zijn de zilveren muziekdoosjes, spaarpotten en haarlok/tandendoosjes van Zilverstad. Ze zijn persoonlijk te graveren, een geweldig kraamcadautje wat je voor altijd kunt bewaren. Voor haar eerste verjaardag heeft Elysa een schattig én stoer poppenwagentje gekregen van het Zweedse merk Kids Concept. Ideaal om pop Cicci van Rubens Barn in te vervoeren.

inspiratie babykamer kinderkamer vtwonen

Zijn er dingen die je een volgende keer anders zou doen?

Nee ik ben ontzettend tevreden over dit fijne kamertje. Een bijzondere mooie basis is het fotobehang maar de roze aankleding maakt het toch meisjesachtig. Wij zijn wel mensen die van verandering houden. Ondanks dat ik zeer tevreden ben over dit resultaat vind ik het toch leuk om steeds nieuwe dingen uit te proberen in mijn interieur. Helemaal leuk dus dat we over ruim een jaar gaan verhuizen naar een andere nieuwbouwwoning. Dan kunnen we onze creatieve lusten weer botvieren op nieuwe kinderkamers!