Elke week gaan we bij mamaisthuis genieten van de mooiste, de gekste en de meest bijzondere baby- en kinderkamers. Mama’s en mama’s to be delen hier informatie en foto’s van de kamertjes waar ze trots op zijn.

Met deze rubriek gaan we een plek creëren waar je inspiratie en ideeën kunt opdoen en informatie over accessoires en webshops kunt terugvinden. Een plek waar je iedere week kunt genieten van uiteenlopende stijlen.

DSC_0424

Even voorstellen

Vandaag zijn we uitgenodigd in de kinderkamer van de 3-jarige Lars. Wendy is de mama van Lars en de papa van Lars heet Wouter. In het dagelijks leven werkt Wendy als verpleegkundige op de afdeling Oncologie van een algemeen ziekenhuis.

Waar heb je inspiratie voor het kamertje opgedaan?

Voor Lars wilden we sowieso een stoere peuterkamer. We zijn toen gaan nadenken over wat de stijl van het kamertje moest gaan worden. Wij houden allebei van oude en ruige materialen zoals sloophout en industriële accessoires. Dit gecombineerd met zachte en lieflijke elementen en kleuren, vinden wij echt prachtig. De inspiratie voor het kamertje heb ik met name via internet opgedaan en ik heb er een eigen twist aan gegeven. We hadden een echte rolverdeling toen we met het kamertje aan de slag gingen; ik heb de kleuren en de accessoires uitgezocht en mijn man hield zich vooral bezig met de bouw van het kamertje, zoals het behang, de vloer en het schilder- en timmerwerk. De inrichting en de styling van het kamertje hebben we samen gedaan.

DSC_0425

Tonka autootje

Heb je alles voor het kamertje nieuw gekocht of staan er ook spullen in die tweedehands of vintage zijn?

De kamer van Lars is een combinatie van nieuw en tweedehands, juist dat maakt het kamertje zo leuk en eigen. Zo is het peuterbed nieuw en komen het houten telraam en krijtbord bij IKEA vandaan. Ook hebben we een hoop tweedehands accessoires gekocht via marktplaats en winkels die vintage en industriële spulletjes verkopen. In deze vintage winkels hebben we hele gave metalen bakken, Tonka autootjes, een oude kinderstoel en een lockerkast op de kop kunnen tikken.

DSC_0422

Blikvanger; de muur van sloophout

Zijn er dingen in het kamertje die je zelf hebt gemaakt?

Mijn man is ontzettend handig en heeft alles in het kamertje zelf gedaan, van verven en behang plakken tot aan het leggen van het laminaat. Een hele klus maar ook heel erg leuk om te doen. Met name de muur van sloophout was veel werk, maar we er ook heel erg trots op! In het kamertje van Lars staat ook een gave speeltafel waar planken bovenop liggen, ook deze tafel heeft mijn man zelf gemaakt.

Is er iets in het kamertje wat emotionele waarde heeft of een bijzondere betekenis?

Mijn houten rammelaar (uit 1977) staat op Lars zijn kamer. Voor mij is deze rammelaar van emotionele waarde maar ik vind hem ook vooral heel erg leuk in zijn kamertje passen.

DSC_0421

De locker met het gave behang van Praxis

Zijn er dingen die tijdens het maken en inrichten van het kamertje tegenvielen?

Nee we hebben geen tegenslagen gehad waardoor het maken of het stylen van het kamertje tegenviel. Het maken van Lars zijn kamertje viel duurder uit dan gedacht. Dat was even slikken, maar was het ook zeker waard. We hebben het precies gemaakt zoals we wilden en dat het qua kosten tegenviel, nemen we voor lief!

Wat heeft het kamertje ongeveer bij elkaar gekost?

Het kamertje heeft alles bij elkaar zeker 1000 euro gekost.

DSC_0423

Metaal gecombineerd met hout voor een industriële look

Waar heb je de meubels en accessoires gekocht?

De pasteltinten vlaggenlijn en het mintgroene kleed komen van Lief en Klein. De Lego van Lars ruimen we op in de gave en praktische metalen bakken, deze hebben we bij Meubelatelier Koningstraat 5 in Breda gekocht. De stoere locker is van Zoutholland en het peuterbed met speelgoedlade eronder hebben we bij Petite Amélie gekocht. Op Lars zijn bed ligt een stoer dekbedovertrek, deze kennen jullie vast wel en is van H&M Home. De stoere letters van sloophout zijn van WOOOD en op Lars zijn muur zit heel gaaf autobehang van Praxis.

Wanneer was het kamertje ongeveer klaar?

Toen Lars bijna drie jaar werd, was zijn kamertje klaar. Helemaal leuk, want op zijn verjaardag kon hij trots iedereen zijn stoere peuterkamer laten zien. Toen we deze kamer gingen maken, hebben we ervoor gekozen om er een peuterbed in te zetten in plaats van een 1-persoonsbed. Lars is een klein en fijn mannetje en een peuterbed is voor hem voorlopig nog groot genoeg.

DSC_0202 (2)

Lars speelt heerlijk in zijn stoere peuterkamer

Zijn er dingen die je een volgende keer anders zou doen?

Nee, we zijn onwijs blij met het resultaat en ook Lars is hartstikke trots op zijn kamer. Hij slaapt en speelt er graag!