Zoals jullie misschien wel gelezen hebben, zijn we op zoek naar een ander huis. Ongeveer tien jaar geleden zijn we hier neergestreken. Toen wisten we nog niet hoelang we hier zouden blijven, maar de vinex bevalt nog steeds prima.

Van bouwput naar stad

De wijk is enorm veranderd in al die jaren. Van een bouwput met slechts één nood-Albert Heijn en een huisartsenpost gevestigd in een rijtjeswoning, is het uitgegroeid tot een flinke plaats op de kaart met allerlei stadse kenmerken. Je hoeft in principe de wijk niet meer uit. Er kan volop gesport en gewinkeld worden en er is keuze uit meerdere huisartsen en basisscholen. Zelfs voor het voortgezet onderwijs kun je binnen de vinex-kern blijven. Ideaal!

egaliseren tuin terras ophogen

Stabiliteit voor de kinderen

Bijzonder om de groei mee te maken. Hoewel het ook nadelen heeft dat de wijk stadser wordt — toename vandalisme — kiezen we er voor om onze toekomstige woning in deze omgeving te kopen. De grootste reden hiervoor is stabiliteit voor onze kinderen. Ze zijn hier opgegroeid en zitten nu beiden sinds twee jaar op een hele fijne school waar ze erg op hun plek lijken te zitten. Zelf heb ik mijn hele jeugd ook op een plek gewoond en op één school doorgebracht en dat was fijn. Ik was een sociaal dier, genoot van buitenspelen en de omgeving ontdekken. Dit zie ik ook terug in mijn kinderen, de vinex heeft hen op dat gebied voldoende te bieden.

Dicht tegen de natuur

Ze kunnen in de wijk heerlijk buitenspelen en er is voldoende groen om ons heen. We wonen nu in het eerste plan dat toentertijd gebouwd is. Dicht tegen de natuur aan. In de zomer gaan we dan ook altijd graag een stuk fietsen en bij de boer kersen eten. Dat is het voordeel van de vinex, je woont oorspronkelijk te midden van de weilanden! Wel is een groot nadeel van wonen in de randstad cq vinex dat de huizen ontzettend duur zijn. En de ruimte om je woning heen enigszins beperkt.

Egaliseren van de tuin

Momenteel wonen we in een hoekwoning waar we voor, achter en aan de zijkant een stukje grond hebben. Op zich prima ware het niet dat we aan het water wonen en de hele boel verzakt. We hebben al een paar keer de tuin laten egaliseren maar na een paar jaar lag alles weer schots en scheef.  Echt een doorn in mijn oog. Onze tuin loopt namelijk af naar het water toe met als resultaat een schuine helling waar we niets mee kunnen. Zonde van de oppervlakte en heel onhandig ook qua onderhoud.

Daarom hebben we een paar jaar geleden overwogen om de hele tuin aan te pakken. We hebben de prijzen voor het laten ophogen van de tuin laten berekenen, wat het kost om het gras er uit te laten halen en alles opnieuw te laten bestraten met mooie tegels. Uiteindelijk hebben we het niet gedaan omdat we het zonde vonden zo’n grote investering te doen in een woning die uiteindelijk niet van onszelf is.

Aandachtspunt tijdens zoektocht

Tijdens onze zoektocht is de tuin dan ook een groot aandachtspunt voor mij. Aan het water wonen — wat zo mooi leek — willen we nu liever niet meer. We willen het liefst een fijne onderhoudsvrije tuin waarin het prettig zitten en spelen is. Een tuin waar we vooral plezier van kunnen hebben in plaats van ergernis en tijdrovend onderhoud. Ik verheug mij er erg op met het mooie weer van de afgelopen dagen en voel steeds meer dat het huis met die fijne tuin dichterbij komt!