Nog een week en dan breekt in Nederland de herfstvakantie aan. Een week lang geen wekker om 7 uur, geen lunchtrommels die klaarstaan in de koelkast en hopelijk prachtig weer om er lekker op uit te gaan. Dankzij NapPas kan dat voordelig!

In de meivakantie en zomervakantie gaan we er altijd graag een paar dagen tussenuit maar in de herfstvakantie kiezen we meestal voor dagjes weg. Nederland heeft een prachtige natuur en ontzettend veel leuke hotspots, dierentuinen en musea waarvan we nog maar een klein gedeelte gezien hebben. Als de energie het toelaat gaan we zeker één keer per twee maanden iets leuks doen. Een dagje erop uit met de kinderen geeft net even andere energie en is vaak ontzettend leerzaam.

Amsterdam NapPas dagje uit herfstvakantie

Dagjes uit zijn kostbaar

Onze oudste is WNF-Ranger en heeft inmiddels al aardig wat stempels in haar paspoort staan. Hartstikke fijn dat we met haar lidmaatschap geregeld korting kunnen krijgen tijdens een dagje uit. Want hoe leuk ook allemaal, ik vind het bizar duur soms. Als je kijkt wat je met een gezin van vier kwijt bent aan alleen al entree, en dan ben je slechts binnen. Tel daarbij een natje en een droogje en de parkeerkosten op, niet te doen soms! Ik kan mij goed voorstellen dat het voor sommige gezinnen en alleenstaande ouders geen optie is om erop uit te gaan met de kinderen. En dat is ontzettend jammer want dit stukje ontspanning gun je iedereen.

Citytrip naar Amsterdam

Aankomende herfstvakantie willen we een dagje Amsterdam doen. Waarschijnlijk met overnachting zodat het minder energie kost en we wat meer tijd hebben. Ik herinner mij nog goed mijn eerste bezoek aan de grote stad. Samen met een vriendin reisde ik met Tienertoer (bestaat dat eigenlijk nog?) vanuit Friesland naar de hoofdstad. Wat een avontuur, we keken onze ogen uit. Een aantal jaren daarvoor was ik al eens met mijn ouders geweest en deden we een rondvaart langs alle Amsterdamse hotspots.

Anne Frank Huis

Een bezoek aan het Anne Frank huis, het Rijksmuseum en Madame Tussauds staan dan ook hoog op mijn lijstje. Lijkt me zo leuk om onze kinderen deze uiteenlopende plekken te laten zien; een weekend vol cultuur, historie en entertainment. Ik verwacht dat ze in de Amsterdamse straten net zo hun ogen uitkijken als ik toentertijd deed. Onze oudste heeft vorig jaar het ‘Het Achterhuis’ van Anne Frank gelezen, een bezoek aan deze bijzondere plek mag eigenlijk niet missen tijdens onze voorgenomen citytrip.

Rijksmuseum

Musea bezoeken we ook graag maar dan meestal de ‘doe-musea’. Plekken waar kinderen iets kunnen leren door het zelf te doen en ervaren. Nemo is hier favoriet. Mocht je er nog nooit geweest zijn dan moet je zeker eens gaan, super leerzaam! Een museum met kunstwerken bezoeken we eigenlijk nooit. Nu de kinderen wat groter zijn, kunnen ze prima mee naar het Rijksmuseum. De bekende werken van van Gogh en Rembrandt bezichtigen, hoort toch een beetje thuis in de opvoeding ; )

Madame Tussauds

Al die keren dat ik in Amsterdam ben geweest — ik heb er ook een tijdje gewerkt — is het er nooit van gekomen om Madame Tussauds te bezoeken. Nu de kids wat groter zijn en ook steeds meer sterren kennen, lijkt het mij de moeite waard hier naar toe te gaan. Alleen al om te zien hoe gaaf ze al die wassen beelden gemaakt hebben. Echt vakmanschap want soms is het nauwelijks van echt te onderscheiden. Toen onze dame in een vlog van Enzo Knol zag dat hij daar ook een eigen beeld kreeg, zei ze dat ze daar ook een keer naartoe wil. Leuke verrassing dus!

Doe je voordeel met NapPas

Toen ik op zoek was naar kortingen voor dagjes uit, kwam ik op de website van NapPas. Als je het mij vraagt, dé oplossing voor al die torenhoge entreeprijzen die je soms betaalt. Met de NapPas krijg je korting op maar liefst 250 verschillende daguitjes verspreidt over het hele land. Op de website van NapPas kun je ook inspiratie opdoen voor de wat minder bekende hotspots. Met één pas krijgen maar liefst vier personen korting. Nu denk je misschien dat de aanschaf van zo’n pas heel kostbaar is maar ook dat valt reuze mee: 29,95 euro met een geldigheidsduur van 1 jaar!

Wij gaan hem zeker aanschaffen want met een bezoek aan Madame Tussauds in de herfstvakantie hebben wij de aanschafprijs er al uit.

Hebben jullie nog leuke plannen voor de herfstvakantie? Laat het weten in de comments, leuke inspiratie voor andere lezers : )