Hier ben ik, de zoveelste moeder die gaat bloggen … Maar waarom ook eigenlijk niet. Ik schrijf graag en ik leef een moederbestaan. Met alles erop en eraan.

De ups, de downs, de liefde, de kwetsbaarheid, de zorgen, de waanzin, de vermoeidheid, de chaos, de burgerlijkheid, de boterhammen en drinkpakjes, de gezinsagenda, de gezelligheid en de liefde (of had ik dat al gezegd?). Nou ja gewoon; ‘the never ending story of being a mom’. En ik ga erover schrijven vanuit mijn perspectief, voor mezelf, m’n kinderen en iedereen die het leuk vindt om mee te lezen.

Mijn moederbestaan wordt mede mogelijk gemaakt door De Man en De Meisjes. Met De Man ben ik al 12 jaar samen, dat lijkt alsof we al heel oud zijn maar we zijn gewoon jong begonnen. De Meisjes zijn 5 en 2 jaar en luisteren — vaak niet — naar de namen Sarah en Eden. Ze zijn te gek, mooi, grappig, lief, slim en nogal temperamentvol van karakter. Dit geldt overigens niet alleen voor De Meisjes maar ook voor de De Man. Een feest om met deze mensen samen te leven en soms ook nogal … intens maar vooral altijd boeiend en enerverend.

En dan als ‘cherry on the cake’ ben ik ook nog zwanger. Als alles goed gaat komt er rond de kerst nog een meisje bij en is ons roze glitterhuis compleet. Dat wordt een cadeau met een grote strik eromheen want deze baby heeft, zonder zich daar bewust van te zijn, nu al een bijzonder verhaal. Een jaar geleden was ik namelijk ook zwanger. Toen mocht het niet zo zijn en verloren we bijna halverwege de zwangerschap ons zoontje, ‘Het Broertje’ zoals De Meisjes hem noemen. Dit was ook aanleiding voor mijn eerste contact met Esther. Ik deelde mijn verhaal toen bij ‘mama is thuis’ en sindsdien heb ik met Esther contact gehouden over een mogelijke samenwerking en zie hier het begin.

Op de blog zal ik verhalen delen over deze zwangerschap, mijn moederperikelen, ons roze temperamentvolle glitterhuis en alle andere losse flodders die er uit m’n toetsenbord rollen.

Ik kijk er naar uit en ik hoop jullie te kunnen boeien, laten glimlachen of raken!

Liefs, Eline