Vandaag in ‘Mama is ondernemer’: Judith, vrouw van Edwin en mama van vier prachtige jonge kinderen waarvan twee een tweeling zijn. Een druk en gezellig gezin waarnaast Judith nog tijd vindt om zich bezig te houden als zelfstandig onderneemster.

Judith is fysiotherapeut en sinds 2017 ook trotse eigenaresse van ZwangerFit Leidsche Rijn. Zij heeft met de komst van haar vier kinderen voldoende ervaring opgedaan en kennis van zwangerschappen, bevallingen en het functioneren van het vrouwelijk lichaam om andere vrouwen te kunnen begeleiden. Ze doet dit met veel passie en plezier.

ZwangerFit Leidsche Rijn

Met deze rubriek willen we toffe webshops, inspirerende bedrijven en mooie merken in de spotlight zetten. Tevens laten we het ‘het gezicht erachter’ aan het woord. Hiermee hopen we een beeld te schetsen van hoe het is om als mama zelfstandig ondernemer te zijn en hoe dit te combineren met de zorg voor een gezin. 

Wanneer heb je de stap gezet om ZwangerFit Leidsche Rijn op te richten?

Juist op een moment dat ik er helemaal niet mee bezig was, ik was namelijk net bevallen van onze tweeling. Geheel per toeval kwam ik in contact met iemand die een studio verhuurde, toen ik op zoek was naar een gastouder. De huurprijs was zo interessant dat ik er eigenlijk niet lang over na hoefde te denken, dit moest zo zijn! Zo’n kans krijg ik niet snel een tweede keer, dacht ik. Aangezien ik het product ‘ZwangerFit’ al opgezet had bij een fysiotherapiepraktijk en er markt voor bleek te zijn, was de start van een eigen praktijk voor mij een logische stap. ZwangerFit heeft een heel positief effect op veel vrouwen. Ik wilde het dan ook breder in gaan zetten, meer vrouwen bereiken en met mijn eigen praktijk kan dat!

Waarom ben je begonnen met je eigen bedrijf?

Ik vind het belangrijk dat vrouwen leren en voelen hoe ze het beste kunnen bewegen tijdens een zwangerschap. Ook vind ik het belangrijk dat zij goede kennis hebben van wat er in hun lijf gebeurt en wat ze kunnen verwachten als ze gaan bevallen. Zo kunnen ze daar fysiek en emotioneel beter mee omgaan en gaan ze fit en goed geïnformeerd hun bevalling in. Ik combineer binnen mijn praktijk ZwangerFit met bevallingscoaching. En hoop hierdoor heel veel mooie bevallingservaringen terug te horen.

ZwangerFit Leidsche Rijn

Hoe is de naam van je bedrijf ontstaan?

De naam ZwangerFit is een merknaam. Een ZwangerFit trainer/coach is opgeleid om met gedegen kennis en achtergrond zwangere vrouwen te begeleiden. Toen ik deze opleiding had gedaan besloot ik te informeren wat er komt kijken bij het opzetten van een website. Als eerste startte ik met de domeinnaam en was erg verrast toen bleek dat ZwangerFit Leidsche Rijn nog vrij was. Dit is namelijk een kinderrijke omgeving en nog steeds groeit de vinexwijk hard met jonge gezinnen. Na verder onderzoek werd mij duidelijk dat begeleiding in de vorm die ik met ZwangerFit aanbied, in deze omgeving niet veel wordt gegeven. Een unieke kans voor mij dus om dit op de kaart te zetten en er mijn eigen bedrijf van te maken.

Wat is je bij het opzetten van ZwangerFit Leidsche Rijn mee- of tegengevallen?

Het opzetten van mijn eigen bedrijf is mij echt ontzettend meegevallen. Hoewel ik van te voren wel wat onzeker was en dacht dat ik het nooit zou kunnen met alles wat er bij komt kijken. Het is ontzettend leuk om te doen waar je blij en trots van wordt, helemaal wanneer dat vanuit je eigen onderneming is. Wanneer je doet waar je goed in bent en er met hart en ziel achterstaat dan is het geen opgave en voelt het niet als werk.

Werk je alleen of met een team mensen?

Binnen mijn praktijk werk ik alleen maar ik heb wel een breed netwerk. Dit vind ik heel handig en fijn zodat ik — indien gewenst — vrouwen kan doorverwijzen mochten ze ergens specifiek om vragen. Wanneer iemand bij mij gaat beginnen zorg ik voor voldoende informatie. Ze krijgen een welkomstas met allerlei folders van samenwerkende partners. Zo is iemand meteen goed geïnformeerd en kan rustig en ontspannen starten.

ZwangerFit Leidsche Rijn

Hoe combineer je het moederschap met het runnen van een eigen bedrijf?

Mijn man is mijn rots in de branding. Mede door hem is het gezinsleven voor mij te combineren met mijn eigen bedrijf. Edwin werkt vijf dagen in de week maar in de avond en in de weekenden kan ik altijd op hem rekenen. Hij is er dan volledig voor de kinderen. Hij is trots op wat ik doe en staat volledig achter mij, zo fijn. We zijn een echt team samen!

Wat maakt jouw bedrijf zo bijzonder?

Er is natuurlijk een behoorlijk aanbod op het gebied van bewegingscursussen maar ik onderscheid mij van anderen door het soort lessen dat ik geef. We beginnen de les altijd met aerobics als warming-up en daarna richten we ons op kracht- en coördinatieoefeningen. De les duurt een uur en we maken gebruik van kleine materialen. Zoals een Pilatesbal, Swissbal, dumbbell en Dynaband. Een goede opbouw, fijne afwisseling van oefeningen en een stukje ontspanning aan het einde maken de les heel prettig.

Werk je vanuit huis of op locatie?

Ik werk zowel vanuit huis als op locatie en geef zowel theorielessen als actieve lessen. De actieve lessen geef ik in een studio in de Meern. Wanneer je bij mij coachingslessen volgt ontmoet je mij in een studio die ik huur van een dame die daar ook danslessen verzorgt. Voor mij werkt deze locatie heel fijn. Het is prettig ingericht wat bijdraagt aan een ontspannen sfeer. De zwangerschapsmassages geef ik aan huis. Ik ben in het bezit van een draagbare massagetafel waarmee ik alle kanten op kan, ideaal!

Wat zijn je dromen, wat hoop je over vijf jaar bereikt te hebben met ZwangerFit Leidsche Rijn?

Momenteel ben ik vooral bezig het huidige concept goed in de markt te zetten. Het moet echt nog een begrip worden in Leidsche Rijn en daarvoor wil ik het nu eerst meer promoten. Naast ZwangerFit Leidsche Rijn werk ik ook nog als fysiotherapeut, wie weet kan ik het in de toekomst combineren. Ik heb veel ideeën en interesses, voor mijn gevoel is dit pas het begin en gaat er nog een hoop moois gebeuren. Zo was het na de bevalling van de tweeling ook niet mijn idee om een eigen bedrijf te starten maar ook dat kwam op mijn pad. Kansen bieden zich aan en wanneer je er klaar voor bent dan zul je ze ook zien en zal je bedrijf groeien. Daar ben ik van overtuigd! Ik heb ontzettend veel plezier in wat ik doe en dat is voor nu het allerbelangrijkst. Zeker gezien het feit dat we — naast mijn ambities — ook nog een fijn en jong gezin hebben.

 

ZwangerFit Leidsche Rijn

 

 

-Artikel tot stand gekomen in samenwerking met ZwangerFit Leidsche Rijn-