Vandaag in ‘Mama is ondernemer’: Charlotte, moeder van twee jonge kinderen en onderneemster. Charlotte heeft haar eigen kinderen altijd met veel plezier gedragen en heeft een opleiding gevolgd waardoor ze zich nu draagconsulente mag noemen. 

Ze heeft zich gespecialiseerd in ‘het dragen van baby’s en kinderen’ en runt nu een eigen bedrijf. Charlotte adviseert mensen aan huis op het gebied van dragen en je kunt tevens bij haar een draagzak of draagdoek huren.

Met deze rubriek willen we toffe webshops, inspirerende bedrijven en mooie merken in de spotlight zetten. Tevens laten we het ‘het gezicht erachter’ aan het woord. Hiermee hopen we een beeld te schetsen van hoe het is om als mama zelfstandig ondernemer te zijn en hoe dit te combineren met de zorg voor een gezin. 

Wanneer heb je de stap gezet om een eigen bedrijf op te richten?

Nadat ik het dragen bij mijn eigen kinderen had ontdekt en dat lange tijd met heel veel plezier heb gedaan, wilde ik deze liefde overbrengen en besloot een opleiding te doen. Eind 2014 mocht ik mij draagconsulente noemen en ben ik Dragen geeft Plezier gestart.

Waarom ben je begonnen met je eigen bedrijf?

Dragen geeft Plezier is een hobby die vanuit liefde voor ‘het dragen’ is uitgegroeid tot een echt bedrijf waarin ik mijn passie kan delen en overbrengen. Andere moeders advies geven en enthousiast maken voor het gemak dat dragen je biedt, geeft mij ontzettend veel voldoening.

Hoe is de naam van je bedrijf ontstaan?

Het dragen van je kindje moet prettig zijn, het mag geen pijn doen. Het moet letterlijk plezier geven. Dat is ook de reden waarom ik in het logo een hartje op de i van plezier heb laten zetten. Alles staat in verbinding met elkaar; liefde!

Wat is je bij het opzetten van Dragen geeft Plezier mee- of tegengevallen?

De kennis en ervaring op het gebied van dragen heb ik, dus die kan ik goed overbrengen. Mijn struggle ligt met name op het gebied van teksten schrijven en reclame maken … ik ben namelijk dyslectisch. In het begin was ik bang om door mijn dyslexie fouten te maken en was ik terughoudend met het schrijven van blogs. Inmiddels heb ik daar de juiste weg in gevonden en loopt Dragen geeft Plezier ook op dat gebied goed.

Werk je alleen of met een team mensen?

Mijn bedrijf run ik alleen maar ik krijg veel steun van mijn man. Wanneer ik een keer ergens over wil sparren dan heb ik een groep leuke collega’s die ik kan benaderen. Met sommigen van hen heb ik een nauwe samenwerking. Deze contacten maken het werken alleen een stuk leuker en ik leer van hen en zij hopelijk van mij.  : )

Hoe combineer je het moederschap met een eigen bedrijf?

Voor mij staat het moederschap altijd voorop. Ik vind het dan ook belangrijk dat ik er ben als de kinderen uit school komen. Dit is ook één van de voordelen van je eigen bedrijf hebben, zelf je werktijden inplannen en het liefst zoveel mogelijk onder schooltijd. Ideaal!

Wat maakt Dragen geeft Plezier zo bijzonder?

Mijn bedrijf is bijzonder omdat ik uniek ben in wat ik doe en hoe ik het doe. Voor mij staat de klant op nummer 1, daarom besteed ik veel tijd en aandacht aan het bezoek en mogen ze me te allen tijde vragen stellen. Ik geef ze rustig advies en het vertrouwen dat ze het dragen onder de knie zullen krijgen. Wanneer iemand een vraag heeft dan probeer ik altijd zo snel mogelijk antwoord te geven en indien nodig iets te regelen.

Werk je vanuit huis of heb je ergens een kantoor of magazijn?

De ideale situatie voor dit werk is de thuisomgeving. Ik ga dus altijd naar de klant toe. Kinderen voelen zich thuis op hun gemak en dit geeft rust, ook voor de moeder is dat het prettigst. Zo min mogelijk prikkels draagt bij tot het slagen van het draagconsult.

Wat zijn je dromen, wat hoop je over vijf jaar bereikt te hebben als ondernemer?

Over vijf jaar hoop ik heel veel ouders enthousiast te hebben gemaakt voor het dragen van hun grootste bezit; hun kindje! Een eigen praktijkruimte om workshops te kunnen geven en mijn Doekenbieb Houten e.o. verder uitgebouwd te hebben, is waar ik van droom.

Maar dragen is niet alleen heel leuk voor ouders, ook kinderen vinden dit fantastisch. Samen met mama de kleine (pop) dragen in een draagdoek, hoe leuk is dat. Op verzoek maak ik de mooiste custom-made poppendragers en ringslings zodat je samen met je kleintje kunt twinnen! Ik zei het al: ‘Dragen geeft Plezier’ : )

 

-Artikel tot stand gekomen in samenwerking met Dragen geeft Plezier-