Vandaag in ‘Mama is ondernemer’: Marjolein, moeder van vier jonge kinderen. Vier meiden die met hun komst Marjolein veel over zichzelf en het leven hebben geleerd. Nu wil ze andere vrouwen leren meer vanuit kracht en essentie te leven en dat doet ze met haar bedrijf Wombfulness.

Voordat Marjolein moeder werd, was ze op zoek naar zichzelf, haar pure ik. Na de geboorte van haar eerste kindje, kreeg ze antwoorden en ging het stromen. Ze heeft nu als missie andere vrouwen te helpen bij het proces zichzelf en hun eigen kracht te vinden.

Wombfulness retraite leven vanuit essentie kracht

Met deze rubriek willen we toffe webshops, inspirerende bedrijven en mooie merken in de spotlight zetten. Tevens laten we het ‘het gezicht erachter’ aan het woord. Hiermee hopen we een beeld te schetsen van hoe het is om als mama zelfstandig ondernemer te zijn en hoe dit te combineren met de zorg voor een gezin. 

Wanneer heb je de stap gezet om Wombfulness op te richten?

Toen mijn jongste dochter februari vorig jaar een half jaar was, stond ik onder de douche te mijmeren over wat ik wilde gaan doen met mijn leven. Ik vind het heerlijk om moeder van vier kinderen te zijn maar ik wil mij daarnaast ook blijven ontwikkelen. Ik wil mooie dingen creëren, daar word ik een nog blijer mens van. Ineens kwam het woord: ‘Wombfulness’ in mij op. Het voelde meteen goed, ondanks dat ik nog helemaal geen idee had over de inhoud van mijn bedrijf of welke kant ik precies op wilde. Deze naam past bij mij. Bij mijn kennis en mijn ideeën. Ik had er alle vertrouwen in dat ik mijn bedrijf daar prima omheen kon gaan vormen.

Waarom ben je begonnen met je eigen bedrijf?

Mijn bedrijf ben ik begonnen omdat ik heel graag vrouwen — met name zwangeren en moeders — ruimte wil bieden voor inspiratie en bekrachtiging. We zitten vaak veel te veel in ons hoofd. Denken en handelen vanuit beredenering en verstand en vergeten te vertrouwen op ons gevoel en intuïtie. Juist daar ontstaan mooie dingen en is iedereen oké in haar pure vorm. Ik wil vrouwen aanmoedigen om zich dieper te leren ontspannen. Hiervoor is het essentieel om meer in je lijf te gaan zitten. Dan gaat het stromen en leren ze om tevreden en gelukkig te zijn met wie ze zijn. In de meest pure vorm.

Hoe is de naam van je bedrijf ontstaan?

Zoals ik hierboven al beschreef heel spontaan. Het was echt een ingeving en het voelde meteen goed. De naam was er dus eerder dan het bedrijf zelf!

Marjolein Vos Wombfulness retraites retreat moederdag retraite me-time yogaWat is je bij het opzetten van Wombfulness mee- of tegengevallen?

Ik ben gelukkig behoorlijk creatief waardoor ik mijn website, flyers en teksten allemaal zelf kan maken. Ik vind het ook ontzettend leuk om te doen en het kost mij geen moeite. Niets is leuker dan zoveel mogelijk zelf doen voor je eigen bedrijf. Ik heb wel over mijzelf als eigen ondernemer geleerd dat mijn bedrijf met name goed loopt als ik fijn in mijn energie zit. Dan gaat het enigszins vanzelf en stroomt het mee.

Werk je alleen of met een team mensen?

Ik werk voornamelijk alleen maar voor de retraites die ik verzorg stel ik wel een team samen. Want deze geef ik natuurlijk niet alleen. Het team bestaat uit mensen met allemaal hun eigen expertise. Zo is er een yogadocent aanwezig, een masseur maar ook een kokkin die de heerlijkste biologische en vegetarische maaltijden klaarmaakt. Voor de moeder & kind retraites is er ook een team van oppassers voor de kinderen aanwezig. Hierdoor krijg je als moeder de ruimte om helemaal tot rust te komen en te genieten van me-time terwijl je kind vermaakt wordt.

Hoe combineer je het moederschap met het runnen van een eigen bedrijf?

Het mooie is dat mijn bedrijf echt voortkomt uit het moederschap. Alles wat ik nu neerzet met Wombfulness, heb ik grotendeels van mijn dochters geleerd. Qua werkzaamheden hebben wij het thuis prima verdeeld. Ik heb een ochtend in de week — wanneer de oudste twee op school zitten — oppas voor mijn jongste twee dochters. Die ochtend werk ik vanuit huis voor mijn bedrijf. Op woensdagochtend is het papa-ochtend en werk ik ook.

Doordat mijn partner ook als ZZP’er werkt, zijn we behoorlijk flexibel in hoe we de zorg en werkdagen verdelen. Voor ons ideaal want zo kunnen we het werk voor onze bedrijven samen afstemmen. Ik ben thuis met de meisjes als hij weg is voor zijn workshops en wanneer ik een retraite heb of een andere activiteit, dan is hij thuis met de kinderen. Soms maken we dan ook nog gebruik van een oppas. Wombfulness is eigenlijk supergoed te combineren met het moederschap. Wanneer het nodig is dan werk ik als de kinderen ’s avonds slapen ook, maar dat vind ik niet echt ideaal. Vaak ben ik na een lange drukke dag zo moe dat helder nadenken een uitdaging is.

Marjolein Vos Wombfulness retraites retreat moederdag retraite me-time yoga

Wat maakt jouw bedrijf zo bijzonder?

Wat mijn bedrijf bijzonder maakt is dat alles wat ik creëer binnen Wombfulness voortkomt uit wie ik ben en uit wat ik allemaal heb ervaren en geleerd tot nu toe. Dat maakt mijn evenementen en retraites uniek. Ik kan mijn retraites volledig naar mijn eigen ideeën vormgeven. Voor zover ik weet zijn er geen andere bedrijven in Nederland die retraites speciaal voor zwangeren aanbieden.

Ook de moeder en kind retraites zijn uniek, omdat je er sámen met je kindje even helemaal tussenuit bent. Door de aanwezigheid van professionele en liefdevolle oppassers, kan jij als moeder met een gerust hart genieten van me-time terwijl je kindje goed verzorgd wordt. Deze tijd kun je invullen met heerlijk niets doen en genieten van de natuur maar je kunt natuurlijk ook een massage aanvragen of meedoen met een yogasessie. Daarnaast is er ’s middags juist tijd en ruimte om samen met je kindje te zijn zodat je — los van thuis en werk — kwalitatieve tijd hebt voor jullie tweetjes. Hoe fijn is dat!

Werk je vanuit huis of op locatie?

Ik werk met name vanuit huis maar soms ga ik ook bewust buiten de deur werken. Heerlijk in een cafeetje of in de bibliotheek. Een aantal keer per jaar geef ik retraites. Voor deze mooie weekenden huur ik bijzondere en passende locaties af in Nederland.

Wat zijn je dromen, wat hoop je over vijf jaar bereikt te hebben met Wombfulness?

Ik heb nog zoveel mooie plannen en ideeën. Wombfulness is nog vers maar ik hoop over vijf jaar een bloeiend bedrijf te hebben. Een bedrijf waar ik trots op ben en waarmee ik jaarlijks zo’n acht tot tien retraites kan geven. Voor mijn retraites is geen vaste locatie nodig, deze kan ik overal laten plaatsvinden. Dit geeft mij ook de vrijheid en mogelijkheid om in de toekomst retraites in andere landen te geven. Tenerife, Malta, Italië of verder weg. Ik wil graag nog meer van de wereld zien en hoe gaaf zou het zijn om dit te combineren met het geven van Wombfulness retraites!

Mocht je interesse hebben en willen aansluiten bij een van de Wombfulness retraites die dit jaar plaatsvinden, laat het mamaisthuis dan weten; we mogen je namelijk 50 euro korting geven op de totaalprijs. 

Marjolein Vos Wombfulness retraites retreat moederdag retraite me-time yoga

 

-Artikel tot stand gekomen in samenwerking met Wombfulness-