Vorig jaar werden wij benaderd door Neeltje en Jurgen met de vraag of wij hen konden helpen bij het vinden van een eiceldonor. Al snel werd duidelijk hoe diep hun kinderwens zat en dat deze oproep echt hun allerlaatste kans was op een kindje van hen samen. 

Gaat het ooit lukken

Neeltje en Jurgen hadden er al een heel medisch traject op zitten en waren op het punt beland dat er nog weinig hoop was. “We hebben door de jaren heen wel altijd geprobeerd hoop te houden, we konden niet anders maar elke keer waren daar die teleurstellingen. Als je al zo vaak hebt geprobeerd om zwanger te raken, gaat dat je niet in de koude kleren zitten. Hoe meer behandelingen zonder resultaat hoe groter de angst en onzekerheid wordt. ‘Gaat het ooit lukken om zwanger te worden, is het ons wel gegund om een gezinnetje te stichten’; we hebben het ons zo vaak afgevraagd!”

eiceldonatie oproep ivf onvruchtbaar eiceldonor

Uitbehandeld

Toen — na een mislukte ivf-poging — de arts benoemde dat ze uitbehandeld waren en er niets meer voor ze gedaan kon worden, viel dat rauw op hun dak. “Deze mededeling was niet te bevatten, het voelde alsof de aarde onder ons vandaan schoof. Hoe moet het dan verder met onze kinderwens? Dat kan toch niet? Eigenlijk drong het helemaal niet tot ons door toen de arts in dat gesprek ook nog de optie ‘eiceldonatie’ benoemde, we waren te erg in shock. ‘Uitbehandeld’ galmde nog lange tijd door in onze gedachten … Dit woord had zoveel lading!”

Lees hier het complete verhaal van Neeltje en Jurgen

Laatste beetje hoop kwijt

Nadat Neeltje en Jurgen tot rust gekomen waren en weer wat kracht hadden gevonden, startten ze met een icsi-traject in een kliniek in Brabant. De arts had redelijke hoop dat dit misschien nog een positief resultaat kon opleveren. En inderdaad; Neeltje raakte zwanger!! Wat een wonder, voor het eerst van haar leven had ze een positieve test in handen. “Helaas was dit geluk maar van korte duur, we kregen een miskraam en raakten daarmee het laatste beetje hoop dat we hadden kwijt. Nu was ik zwanger na al die jaren, liet mijn lichaam me nog in de steek. Het voelde zo oneerlijk, deed zo’n verdriet.”

Match met potentiële eiceldonor

Neeltje en Jurgen hadden alles gedaan wat ze konden maar zonder blijvend positief resultaat. Er was nog maar één optie over en daar wilden ze heel graag voor gaan: eiceldonatie. “Hoewel we niet het type mensen zijn dat graag in de publiciteit staat, konden we nu niet anders. In onze directe omgeving was geen geschikte donor, ook leverden oproepen in besloten groepen niets op. Er is een enorm tekort aan eiceldonoren en dat maakte het allemaal wel erg onzeker en spannend. Heel veel tijd hadden we nu ook weer niet. Gelukkig leverde onze oproep op mamaisthuis — waarin we heel duidelijk en openhartig hebben uitgelegd waarom we hier voor kiezen — een match op. We konden het bijna niet geloven maar we hadden onze potentiële donor gevonden. Zo bijzonder dat iemand die je niet kent je zoiets groots wil geven.”

eiceldonatie oproep ivf onvruchtbaar eiceldonor

Klein wonder genaamd Luca

Neeltje en Jurgen vonden via mamaisthuis een hele lieve en betrokken donor. Een dame die heel goed wist wat het traject inhoudt en hen het geluk van een baby ontzettend gunt. Het was voor beide partijen een intensief en emotioneel traject. “Emoties speelden soms hoog op en af en toe leek het volkomen uitzichtloos. Gelukkig hebben we altijd de kracht gevonden om hoop te houden. We zijn onze donor ontzettend dankbaar dat zij ons heeft willen helpen. Mede dankzij haar hebben we nu ons mooie zoontje Luca in onze armen. 23 mei zag hij het levenslicht en sindsdien zijn wij de meest trotse ouders op aarde. Luca is een wonder en wij zijn dankbaar dat we wij zijn ouders mogen zijn. Het was het allemaal dubbel en dwars waard!”