Een feestje vinden wij het; van het leven in de Vinex en de drukke gezinsplanning naar een weekend back to basic. Even heerlijk onderdompelen in de geur van mest en hooi en niets anders doen dan een vers eitje rapen, buitenspelen, dieren knuffelen, koken op een houtkachel en in het avondschemer olielampjes branden.

Boerenbed Volenbeek review met kids erop uit

Zonder elektriciteit en gas

Een paar dagen terug naar de basis, weg van alle luxe en de bakstenenwereld waarin wij opgroeien is soms zo ontzettend waardevol. Vroeger — toen ik net op mijzelf woonde en grootgrondbezitter van een kamer van 4 bij 4 was ; ) — had ik mij vast niet kunnen voorstellen dat ik het leven in een tent zou kunnen waarderen. Ik vond een het leven op een paar vierkante meter al behelpen laat staan dat je vrijwillig met je gezin onder een tentdoek gaat slapen. En dan ook nog zonder elektriciteit of gas. Hoezo fun?! Dat doe je toch niet?

Boerenbed Volenbeek review met kids erop uit

Boerenbed Volenbeek review met kids erop uit

Rust, ruimte en gastvrijheid

Jawel dus en heel graag! Het liefst brengen we ieder jaar een bezoek aan de boer. Nu denk je vast dat we enorme bourgondiërs zijn of zuivelfanaten, nope, niets van dat al. We eten geen vlees en drinken geen melk maar houden wel enorm veel van dieren. Misschien juist daarom … Het leven tussen de dieren op de boerderij vinden we een verademing. Ondanks dat de boer een strak schema heeft en iedere dag keihard werkt, ervaar je rust, ruimte en gastvrijheid.

Boerenbed Volenbeek review met kids erop uit

Zicht op grazende koeien

Drie weken geleden waren we uitgenodigd op Landgoed Volenbeek. Deze locatie van Boerenbed is gelegen op de Veluwe en wordt gerund door boer Wouter en boerin Thea. Zij zijn al sinds het prille begin van Boerenbed aangesloten bij dit concept. Doorgewinterde Boerenbedboeren dus en dat merk je aan alles. We werden meteen bij aankomst heel hartelijk ontvangen en kregen een rondleiding over het terrein.

Boerenbed Volenbeek review met kids erop uit

De kids waren even bang dat er geen tenten waren want die waren niet te zien vanaf het centrale plein. Gelukkig bleek niets minder waar en beter: de Boerenbedtenten lagen juist prachtig tegen de bosrand en tegenover de weilanden. Meteen de eerste ochtend merkten we hiervan al het voordeel: we hadden prachtig zicht op de grazende koeien en ervoeren niets anders dan rust.

Boerenbed Volenbeek review met kids erop uit

Avontuurlijk tintje

Alle tenten staan met de voorkant dezelfde richting op, hebben een grasveld voor de tent om heerlijk te spelen en vrij zicht over de weilanden. Ook is hierdoor privacy gecreëerd want over het pad achter de tenten loop je naar je eigen plek. Handig maar ook leuk want dit is een prachtig natuurlijk pad waar je over kunt crossen met de skelter en wat zich leent voor verstoppertje of hutten bouwen. Het geeft een avontuurlijk tintje aan de Boerenbed locatie.

Boerenbed Volenbeek review met kids erop uit

Twee bedrijven als één runnen

Tijdens ons hele verblijf hebben wij gezien en gemerkt hoe het boerenbedrijf en het boerenbedconcept met elkaar versmeed zijn. Er was niets van stress te merken, het liep feilloos in elkaar over.

Boerenbed Volenbeek review met kids erop uit

Zo stond boer Wouter in de namiddag tijdens het melken uitgebreid te vertellen over de geschiedenis van het landgoed, de opstart van hun boerenbedlocatie en de plannen voor de toekomt, om  vervolgens nog geen half uur later fris gewassen en met een gezellig humeur te verschijnen bij de pizza-ovens. Je moet het maar kunnen; twee bedrijven runnen waarbij bij het ene bedrijf alles draait om de dieren en bij het andere alles om de gasten.

Boerenbed Volenbeek review met kids erop uit

Pizza-avond

Wat een feestje is dat toch altijd, zo’n gezamenlijke pizza-avond. Helemaal wanneer het zonnetje lekker schijnt en mensen onderling leuke gesprekken voeren. Op het landgoed zijn de taken goed verdeeld, zo ook tijdens de pizza-avond.

Boerenbed Volenbeek review met kids erop uit

Boerin Thea zorgde voor de ingrediënten en hield toezicht op dat niemand het aan iets ontbrak. Boer Wouter waakte over de ovens en verblijdde iedereen met een krokant en perfect afgebakken pizza. Ik moet eerlijk bekennen dat ik zelden zo veel variatie aan verse ingrediënten heb gezien op een pizza-avond. Aanrader om aan mee te doen mocht je deze locatie bezoeken!

Boerenbed Volenbeek review met kids erop uit

Konijn zonder naam

Onze kinderen vermaakten zich enorm op het landgoed. Eigenlijk waren drie dagen te kort. : ) Het buitenspelen, samen crossen op de skelter, spelen met lieve buurkindjes, klauteren in de speeltuin die naast onze tent stond en het verzorgen van alle lieve boerderijdieren. We hebben heel even overwogen om ons allerliefste huurkonijn mee te nemen maar toch besloten dat dat geen goed idee was.

Boerenbed Volenbeek review met kids erop uit

Maar eerlijk is eerlijk: we waren allemaal verliefd op ons ‘konijn zonder naam’, die we later de mooie naam ‘Nino’ gaven. Wat een lieverd, zo rustig en zo zacht. We missen hem nog steeds een beetje maar weten zeker dat boerin Thea hem aan een lief nieuw baasje heeft gegeven. Of hij zit nog gezellig bij schaap Bram in het hok. Dat is ook al zo’n leuk beest.

Boerenbed Volenbeek review met kids erop uit

Prachtige omgeving

Als laatste nog een tip: ga er lekker op uit om te fietsen. Wij hebben dat ook een middag gedaan en echt genoten van de prachtige omgeving. Er is zoveel te zien en de fietsroutes zijn middels ANWB bordjes heel duidelijk aangegeven. Uiteindelijk zijn wij ruim drieënhalf uur weggeweest maar met een ijsje en frietje onderweg, was dat voor de kids — en voor ons ; ) — geen enkel probleem. Zeker de heide en de schaapskooi zijn leuk om te bezoeken en de route ernaartoe is prachtig. Op landgoed Volenbeek zijn voldoende goede fietsen te huur, dus geen enkele reden om er niet even op uit te gaan!

Boerenbed Volenbeek review met kids erop uit

Thea’s trots uitlaten

De laatste dag mochten onze kids nog even knuffelen met de kittens. Alsof ze nog niet genoeg verliefd waren geworden op alle dieren. Wat een heerlijk avontuur zo’n weekendje Boerenbed! Helemaal wanneer je als ultieme afsluiter de alpaca — Thea’s trots — mag uitlaten. Een bijzonder en eigenzinnig beest maar erg lief, nieuwsgierig en grappig. Zo heeft hij een eigen wil en gaat hij als hij naar binnen moet en het daar niet mee eens is languit op de grond liggen. Het was een beetje onwennig in het begin maar onze dame vond het al snel leuk om met de Alpaca over het erf te wandelen.

Boerenbed Volenbeek review met kids erop uit

We kijken met heel veel plezier terug op dit fantastische weekend in de natuur en tussen de dieren. Wat een prachtige plek hebben Wouter en Thea en wat een mooi bedrijf! Als er iets is wat je absoluut over deze locatie kan zeggen dan is het dat alles wat je om je heen ziet op het landgoed de liefde voor dieren uitademt!

Boerenbed Volenbeek review met kids erop uit