Het schooljaar is van start. En jaar met heel veel nieuw. Niet alleen een nieuwe klas, een nieuwe juf, een nieuwe sport voor onze dame en een nieuwe opleiding voor manlief, dit is ook het jaar waarin we naar een nieuw huis gaan verhuizen. 

Ondanks dat het nog een aantal maanden duurt, kunnen we nu wel echt zeggen dat het dit schooljaar gaat gebeuren. En dat voelt dan toch ineens al een beetje dichterbij.

Een nieuwe badkamer

Aangezien we bestaande bouw hebben gekocht, kriebelt het behoorlijk om dingen te kopen en moodboards te gaan maken ter inspiratie. De drukte rondom ons gezin heeft mij hierin de laatste tijd afgeremd maar komende maanden wil ik daar zeker mee aan de slag. Hoog op onze wishlist staat namelijk een nieuwe badkamer. Of we dat helemaal kunnen realiseren zoals we dat nu in ons hoofd hebben, is afhankelijk van een aantal zaken maar we hebben meerdere scenario’s waar we voor zouden kunnen gaan.

Geen kwestie van smaak of stijl

Het huis dat we gekocht hebben heeft fijne ruimtes en deze zijn ook allemaal handig en functioneel ingedeeld. De badkamer daarentegen niet. De inloopdouche heeft een hele smalle ingang doordat de douchewand ver doorloopt. Dit is met kinderen uiterst onpraktisch en moet echt aangepast worden want anders gaat het ons later irriteren. Ging het alleen om smaak of stijl dan hadden we wellicht niet meteen in een nieuwe badkamer of aanpassingen geïnvesteerd.

Koud afdouchen

In ons huidige huis hebben we een bad maar voor mij mij is dit geen must meer. De jongste kan prima onder de douche en de puber in wording zal straks zeker uitgebreid willen douchen. Ik kon dat vroeger zelf ook echt urenlang en moest geregeld ongewild koud afdouchen. ; ) Ik kies nu dus ook liever voor een ruime en mooie inloopdouche met genoeg ruimte. Het liefst een regendouche of brede douchekop.

Industriële look

Een tijdje geleden zijn we naar een badkamerspecialist geweest om wat inspiratie op te doen. Nooit gedacht dat ook deze markt zo ruim is; wat een toffe spullen en accessoires zijn er tegenwoordig te koop. Onze smaak komt gelukkig overeen en onze ideeën over een mogelijke nieuwe indeling ook. Mat zwart vinden we het mooist voor accessoires en aan de muur betonlook wandtegels in een donkere of antraciet kleur. Zowel in de woonkamer als badkamer vinden we een industriële look heel tof. Ik ben echt verliefd op van die glazen douchewanden met een frame van  zwart staal, supermooi, die komt er sowieso.

Een badkamer naar onze smaak

Of we uiteindelijk gaan voor enkel de aanpassing van de douchewand in verband met het creëren van een ruimere inloop of dat we de hele badkamer gaan we verbouwen, weten we hopelijk voor einde van dit jaar. We hebben budget maar zoals met alles zullen er vast nog onvoorziene kosten om de hoek komen en dat bepaalt uiteindelijk dan toch de definitieve bestemming. Hoe dan ook zullen we ook van de badkamer in ons nieuwe huis, een badkamer maken naar onze smaak. Geen ligbad meer maar een toffe nieuwe badkamer met mooie accessoires en een ruime praktische inloopdouche van goede kwaliteit.

Nog even dan kan ik los op Pinterest, offertes aanvragen en op zoek naar mooie aanbiedingen. Ik heb er superveel zin in om van ons nieuwe huis, ons nieuwe thuis te maken!