Toen ik net moeder was van de tweede nam ik onze dame vaak als voorbeeld. Een makkelijk kindje dat alle fases in haar ontwikkeling zonder al te veel problemen doorliep. 

De beste start is bij mama

Dat een tweede kindje niet per se een kloon zal zijn van een eerste kindje, daar ben ik inmiddels achter. Hoewel onze dochter niet aan de borst wilde drinken, bleek het bij onze kleine man geen enkel probleem. Al vanaf zijn allereerste minuut hier op aarde, was de borstvoeding een succes. Fijn! Dit is toch iets wat ik het allerliefste wilde geven, er gaat nu eenmaal niets boven moedermelk. De beste start die je een baby kunt geven. Alleen … lukt het niet, dan is het ook absoluut niet iets om al te lang bij stil te staan. Er zijn tegenwoordig voldoende goede alternatieven. Ook op biologisch vlak.

Neolac peutermelk Nijntje opvolgmelk

Iets meer tijd nodig dan de eerste

Dat twee kinderen van dezelfde ouders zich zo totaal verschillend kunnen ontwikkelen in die eerste jaren, dat had ik niet gedacht. Misschien naïef maar ik dacht echt dat ik met een tweede alles enigszins hetzelfde zou beleven. Boy was I wrong! Zo was ons meisje veel eerder van de speen af en ook was zij met tweeënhalf jaar geheel zindelijk. Nooit ongelukjes gehad en ook in de nacht was ze al meteen droog. Ideaal.

Onze kleine man heeft op een of andere manier iets meer tijd en zorg nodig. Zo heeft hij met veel plezier zestien maanden lang bij mij gedronken en zei hij de speen pas vaarwel toen hij drie jaar was. Dat ging gelukkig op die leeftijd wel zonder problemen of strijd.

Slapen op een warme fles pap

Naast de hapjes die hij als dreumes en peuter kreeg, dronk hij ook iedere avond een flesvoeding met pap. Hiermee zijn we begonnen toen hij een kleine dreumes was en dit heeft hij gekregen totdat hij ruim drie jaar oud was. Hij is altijd een goede eter geweest. De papfles was ook absoluut niet alleen om zijn maag te vullen. Zo’n warme fles voor het slapen maakte hem rustig en hij kon er heerlijk een lange nacht op doorslapen. Win-win dus ; )

We hebben dit nooit een probleem gevonden maar toen hij drie jaar was geworden vonden we hem echt te oud voor een fles. Het gelurk, het op je arm houden van een eigenlijk veel te grote én zware ‘baby’ en de extra voeding zo voor de nacht. Het was klaar. Tijd om een grote peuter te worden en ook voor de ontwikkeling van zijn spraak was het een verstandige keuze om te stoppen.

Bewuste keuze voor biologisch melkpoeder

Nu drinken wij zelf geen melkproducten. Mijn man en liefdochter hebben allebei een koemelkallergie gehad en mijn kinderen en ik zijn geen fan van koemelk. Af en toe hebben we soja-, kokos of amandelmelk in huis. Toen onze kleine man nog iedere dag een fles pap dronk voor het slapen was het voor ons niet te doen om verse melk in huis te halen. Hij vond het niet lekker en los daarvan zou het makkelijk kunnen bederven aangezien niemand anders het nuttigde. We kozen er dus voor om tot zijn derde jaar melkpoeder te gebruiken.

Het was voor ons belangrijk dat het product past bij onze levensstijl. En dat het product van de Nederlandse koe afkomstig is. We kiezen steeds vaker voor biologisch. Hiermee loop je geen risico dat er bestrijdingsmiddelen zijn gebruikt en ook hebben de dieren een beter leven. Dat voelt toch prettiger wanneer je je kleintje voedt en op die manier leven doorgeeft.

opvolgmelk Neolac peutermelk biologisch Nijntje Miffy

Neolac meets nijntje

Gelukkig zijn er steeds meer producten op de markt die bij een keuze voor biologische melkpoeder passen. Neolac bijvoorbeeld. Het bedrijf achter dit merk heeft al meer dan 100 jaar ervaring in zuivelproducten. En in 2015 heeft Neolac hun moderne biologische flesvoeding op basis van uitsluitend Nederlandse melk geïntroduceerd in Nederland. De Neolac fabrieken staan in het noorden van het land, daar waar de grond en lucht het schoonst zijn.

Voorheen was Neolac alleen te krijgen via Ekoplaza of online maar tegenwoordig vind je dit merk ook in de schappen bij Etos. Hoe handig! De keuze voor duurzaam en biologisch wordt hierdoor makkelijker en logischer. Welke baby of mama houdt er nu niet van dat kleine vrolijke konijntje? Recent heeft Neolac de eer gekregen om Neerlands trots — nijntje — nog prominenter op de verpakkingen af te beelden. Nijntje staat voor het pure en oer-Hollandse karakter van Neolac. Een prachtige samenwerking die geresulteerd heeft in een hele mooie en eigentijdse productuitstraling.

Hebben jouw kindjes zich ook in een totaal verschillend tempo ontwikkeld? En, wat vind jij van de nieuwe Neolac uitstraling? : ) Laat het weten in de comments, leuk!

 

-Artikel tot stand gekomen in samenwerking met Neolac-