Elke week gaan we bij mamaisthuis genieten van de mooiste, de gekste en de meest bijzondere baby- en kinderkamers. Mama’s en mama’s to be delen hier informatie en foto’s van de kamertjes waar ze trots op zijn. 

Met deze rubriek gaan we een plek creëren waar je inspiratie en ideeën kunt opdoen en informatie over accessoires en webshops kunt terugvinden. Een plek waar je iedere week kunt genieten van uiteenlopende stijlen.

20161019_124509

Even voorstellen

Dominique is 24 jaar en mama van lieve Sam. Ze woont samen met haar vriend Bart en hun 5 maanden oude dochtertje in Gemert.

Waar heb je inspiratie voor het kamertje opgedaan?

Ik ben echt verslaafd aan social media en dan met name Instagram. Mijn inspiratie voor het kamertje heb ik vooral opgedaan door het volgen van Instagram accounts van een aantal hippe mama’s. Maar ook op Pinterest ben ik een hoop leuke ideeën tegengekomen. Ideaal de virtuele wereld! 

20161019_124106 (1)

De hartjesslinger van Huusje

Heb je alles voor het kamertje nieuw gekocht of staan er ook spullen in die tweedehands of vintage zijn?

De meeste spullen die in het kamertje staan zijn tweedehands of zelfgemaakt. Alleen een aantal accessoires zijn nieuw gekocht. 

Zijn er dingen in het kamertje die je zelf hebt gemaakt?

Jazeker, we hebben heel veel dingen zelfgemaakt! Ik ben gezegend met twee mega creatieve ouders die tevens heel handig zijn en genieten van dingen zelf maken. Ik hoef maar met een idee te komen of mijn ouders gaan al aan de slag. De hangstoel die je in de kamer ziet staan, heb ik tweedehands gekocht zonder poot, deze ontbrak al. Maar omdat mijn vader zo handig is, wist ik dat hij daar wel weer een oplossing voor zou hebben. En inderdaad, kijk hoe mooi de stoel er nu bij staat, echt een eyecatcher!

20161019_124048

De door oma gemaakte tipitent en cactusknuffel

Mijn moeder heeft ook heel veel gedaan voor het kamertje, de creatieve dingen en het handwerk zijn van haar hand. Ze heeft onder andere de gave tipitent zelfgemaakt. Ook de cactusknuffel, het dekentje, de hoes voor het verschoningskussen en de letters en hartjes op de muren heeft zij bedacht en gemaakt. En wat vinden jullie van de meetlat die voor de muur staat? Ook die heeft zij helemaal zelfgemaakt, tof toch?!

Is er iets in het kamertje wat emotionele waarde heeft of een bijzondere betekenis?

Het berenbankje dat je op de foto ziet staan, is al jaren in het bezit van onze familie. Mijn opa heeft deze vroeger voor ons gemaakt. Wat hebben we als kind veel plezier gehad van dit bankje! Super leuk dus dat dat bijzondere bankje uit mijn jeugd nu een mooi plekje heeft gekregen in het kamertje van Sam. Mijn moeder heeft het bankje nieuw leven in geblazen door er prachtige witte beertjes op te schilderen, passend bij de stijl van het kamertje.

IMG_20160711_132628 (1)

Zijn er dingen die tijdens het maken en inrichten van het kamertje tegenvielen?

Voor mij persoonlijk niet gelukkig maar ik vermoed dat mijn moeder vast wel wat gevloekt heeft bij het maken van de tipitent en mijn vader bij het maken van de stoelpoot. Dit waren toch aardige projectjes die af en toe ook tegenslag kenden. Het project dat ik op mij had genomen, de hartjes op de muur, viel niet tegen maar kostte wel aardig wat tijd en concentratie. Ik moest het per hartje opmeten om alles uiteindelijk recht en gelijk op de muur te krijgen. Maar helemaal blij met het resultaat nu. 

Wat heeft het kamertje ongeveer bij elkaar gekost?

Dat vind ik lastig te zeggen, de meeste spullen zijn tweedehands of zelfgemaakt dus ik gok alles bij elkaar zo’n 250 a 300 euro?! Valt best mee toch voor zo’n gaaf kamertje 🙂 Laten we het maar niet over kinderkleding hebben…haha dat is weer een heel ander verhaal!

20161019_124113

De zelfgemaakte meetlat, een echte eyecatcher!

Waar heb je de meubels en accessoires gekocht?

We hebben de meeste meubels zelfgemaakt of opgeknapt maar ook hebben we een aantal accessoires nieuw gekocht. Zo komen het donutkussen, het konijnkussen dat in Sams bedje ligt, de Skipizebra en de hartjesslinger die boven het bedje hangt bij Huusje vandaan. Bij Mientje Fröbel kocht ik onder andere Sams gehaakte naam die je op het plankje ziet staan. Ook hebben we een aantal accessoires uit onze eigen webshop een plekje gegeven in Sams kamertje. Momenteel breidt onze shop, Samsam.shop, zich steeds meer uit met toffe accessoires en spullen voor de baby- en kinderkamer. Mocht je interesse hebben, volg ons op Instagram: @samsam_dominique om op de hoogte te blijven!

20161019_124146

Geboorteposter van Nuki-Nuby

Wanneer was het kamertje ongeveer klaar?

 Het kamertje van Sam was al klaar voor de 20 weken echo. Toen we net zwanger waren, gingen we verhuizen naar een ander huis en wilde meteen ook de babykamer aanpakken. Omdat we bij de 16 weken echo al hoorden dat we een meisje kregen, konden we gericht gaan klussen, hoewel we los van het geslacht sowieso voor deze stijl hadden gekozen.

20161019_124125

Zijn er dingen die je een volgende keer anders zou doen?

Nee, we zijn zo ontzettend blij met het kamertje van Sam. Door veel dingen tweedehands te kopen hebben we een hoop geld kunnen besparen. Tevens heeft het kamertje iets persoonlijks gekregen door alle liefde die er in zit en alle zelfgemaakte spullen. De DIY projecten hebben een hoop tijd en energie gekost maar het resultaat is super, echt helemaal zoals we gehoopt hadden.