Elke week gaan we bij mamaisthuis genieten van de mooiste, de gekste en de meest bijzondere baby- en kinderkamers. Mama’s en mama’s to be delen hier informatie en foto’s van de kamertjes waar ze trots op zijn.

Met deze rubriek gaan we een plek creëren waar je inspiratie en ideeën kunt opdoen en informatie over accessoires en webshops kunt terugvinden. Een plek waar je iedere week kunt genieten van uiteenlopende stijlen.

20160404_180838-01 (5)

Even voorstellen

Vandaag zijn we uitgenodigd in de babykamer van de 5 weken oude Finn. Janet is de trotse mama van Finn en samen met haar man Joeri, wonen ze in een eengezinswoning.

Waar heb je inspiratie voor het kamertje opgedaan?

Toen ik hoorde dat ik zwanger was, had ik meteen zin om voor de babykamer te gaan shoppen en het helemaal te gaan inrichten. Maar gelukkig heb ik mij kunnen inhouden tot de na de 20 weken echo zodat we, nadat we het geslacht wisten, wat gerichter los konden gaan. Ideeën voor het kamertje van Finn heb ik met name op Instagram opgedaan. Ik heb daar zelf ook een account (janetpetit) en tijdens mijn zwangerschap heb ik daar uren foto’s gekeken ter inspiratie.

20160404_180819-01 (5)

Draadmandjes van Kwantum

Heb je alles voor het kamertje nieuw gekocht of staan er ook spullen in die tweedehands of vintage zijn?

Aangezien we nog geen kinderen hadden, hebben we alles voor de babykamer moeten aanschaffen. Dit hebben we onder andere via marktplaats gedaan, de meubels die in het kamertje staan zijn allemaal tweedehands. Het kamertje heb ik verder aangekleed met allemaal leuke nieuwe accessoires waarvoor ik de inspiratie heb gekregen via Instagram.

Zijn er dingen in het kamertje die je zelf hebt gemaakt?

Ik ben helaas helemaal niet handig dus in het kamertje is niks van mijn hand. Mijn moeder heeft wel een prachtig dekentje gemaakt, deze ligt in het ledikantje van Finn.

20160404_180805-01 (5)

Het prachtige door oma zelfgemaakte dekentje

Is er iets in het kamertje wat emotionele waarde heeft of een bijzondere betekenis?

In het mooie kamertje van ons zoontje zijn geen spullen die voor mij een bepaalde betekenis hebben.

Zijn er dingen die tijdens het maken en inrichten van het kamertje tegenvielen?

Nee gelukkig niet! We wonen nog niet zo heel lang in dit huis en voordat wij erin trokken hebben we eerst vijf maanden verbouwd. Toen we aan de babykamer begonnen, was de basis al klaar; de vloer lag er in en de muren waren al geverfd. We konden ons gaan richten op de aankleding en dat was alleen maar leuk om te doen.

EC6C0821 (5)

Tipi van Rock that Label

Wat heeft het kamertje ongeveer bij elkaar gekost?

Het kamertje bestaat uit tweedehands meubels en vooral nieuwe accessoires en spullen voor de aankleding. Alles bij elkaar zal zo’n 500 a 600 euro gekost hebben.

Waar heb je de meubels en accessoires gekocht?

De houten tipi die je aan de muur ziet hangen boven het bedje van Finn, heb ik gekocht bij Rock that Label. Bij deze webshop verkopen ze hele mooie spullen voor kinderkamers. De schommelstoel die je op het vachtje ziet staan is van TELEUKHOUT. Aan de muur heb ik hele gave metalen mandjes opgehangen, deze heb ik bij Kwantum gekocht en de lichtballen zijn van Cotton Ball Lights. Boven de commode hangt een plankje, deze is van Gamma en hangt in twee plankdragers die ik gekocht heb bij Stoer Metaal. Het haakje dat aan de muur hangt, is uit de HK Living collectie en de plusjes hoes die om het verschoningskussen heen zit, heb ik gekocht bij Lauroosen via Instagram.

20160404_180915-01 (5)

De dragers van TELEUKHOUT

Zijn er dingen die je een volgende keer anders zou doen?

Nee, het kamertje is een heerlijke plek om te zijn, om Finn te verzorgen en is precies geworden zoals we in ons hoofd hadden. Hier gaan we nog lang plezier van hebben.