Nog 7 weken, nog 6 weken, nog 5 weken, nog 4 weken, nog 3 weken. We tellen af naar de zomervakantie. Normaal ben ik daar niet zo mee bezig, maar nu ben ik echt toe aan niets doen, even geen studieboeken, geen verplichte afspraken of geleefd worden.

Omoda vakantie Ibiza

Ik kijk erg uit naar zon, zee en strand. Naar me laten meevoeren door het leven op Ibiza. Alles laten gebeuren in die specifieke flow van rust, ruimte en genieten.

Pauzestand

Er zijn dit jaar meerdere redenen waarom de zomervakantie zo welkom is. Met name door de heftige tijd rondom de ziekte van mijn vader en de intense verhuizing van mijn ouders. Maar ook doordat we niet op vakantie zijn geweest in de meivakantie. Dat maakt de weg naar de zomer langer. Nu hebben we echt niets te klagen hoor, ik voel me heel dankbaar. Alleen merk ik dat mijn systeem veel te verduren heeft gehad, waardoor ik uitkijk naar twee weken pauzestand met mijn gezin.

Een eigen smaak

Een voordeel is wel dat ik – doordat we in april niet naar de zon zijn geweest – alle tijd had om zomerkleding voor iedereen te kopen. De kinderen zijn beiden nog in de groei en hebben daardoor ieder halfjaar nieuwe maten nodig. Niet alleen de puber vindt dat leuk, ook onze jongste heeft inmiddels een heel eigen smaak. Hij vindt het supertof om zelf kleding uit te zoeken en ’s avonds een setje klaar te leggen voor de volgende dag!

Voel me geen 46

Waar zij een eigen smaak en duidelijke mening hebben over fashion, merk ik dat ik nu ik ouder word een beetje zoekende ben. Ik word dit jaar 47 en vind heel veel dingen leuk, vooral de kleding die de iets jongere generatie draagt. Zo ben ik dol op mooie sneakers – ook noodzakelijk voor mijn been – houd ik van fashion die nu hip is en draag ik het liefst mooie kwaliteitsmerken. Bij voorkeur kies ik voor duurzame merken.

Maar naarmate ik ouder word merk ik ook dat ik soms wat onzeker word. ‘Is dit item nog wel gepast bij mijn leeftijd’, ‘maakt het mij niet te jeugdig of onvolwassen’? Dat soort vragen stel ik mezelf soms. Nu denk je misschien dat ik in naveltruitjes loop en cropped topjes maar zo erg is het ook weer niet. ; ) Ik voel me gewoon echt geen 46. In mijn beleving hadden mensen van onze generatie in mijn jeugd echt een andere kledingstijl en kon je aan hun outfits zien dat ze veertigers waren. Ze liepen er wat ‘stoffiger’ bij. Dat is in deze tijd anders. Dat komt misschien ook doordat de jeugd en jongeren al eerder op de damesafdeling gaan shoppen. Waardoor de stijl die je daar vindt ook toegankelijk is voor pubers. In plaats van maat 164 kinderkleding wordt hier thuis eerder maat XXS of XS dameskleding gedragen.

Cowboylaarzen versus sneakeraddict

In het dagelijks leven draag ik vaak sportkleding omdat ik iedere dag wandel of op de hometrainer zit om mijn been in conditie te houden. Dat kan nu omdat ik studeer en nog niet werk zolang ik operaties voor de boeg heb. Wanneer ik normale kleding draag is dat meestal een fijne jeans met shirt of sweater en daaronder sneakers. Lekker comfy, dat past bij mij. En als we uit eten gaan, naar een verjaardag of een dagje uit dan draag ik soms cowboylaarzen en een toffe blouse. Daar voel ik mij ook zeker prettig in alleen houd ik het geen dagen vol op laarzen dus is het meer een uitzondering wanneer ik deze draag. Gelukkig ben ik een echte sneakeraddict geworden en zijn er tegenwoordig onwijs veel toffe te koop. Ik vind het dus zeker geen straf dat voor mij boots minder toegankelijk zijn .

Vakantie voor de broeken

Maar nu we naar Ibiza gaan vind ik het erg leuk om toffe items te kopen, zodat ik met mijn 46 jaar ook in het straatbeeld blend. Het hoeft van mij niet uitbundig, maar ik houd wel van mode en voel me graag jonger en vitaal in mijn kleding. Wat toffe rokjes en shorts die ik kan combineren met mijn boots en een paar hippe shirts en een Ibiza jurkje, dat vind ik wel wat voor in mijn koffer. In deze periode is het wekenlang 30+ graden op Ibiza dus ik heb ook wel echt zomerse items nodig. De lange broeken stuur ik met vakantie.

Duurzame groene vibe

Omdat ik met mijn been niet heel lang kan shoppen, winkel ik het liefst online. Dat is voor mij makkelijker en kost mij minder energie. Voor mijzelf en de jongste kijk ik graag bij Omoda; daar heb ik aan het begin van het seizoen een mooie zomerjas voor hem gekocht.  Ik vind de website heel toegankelijk en overzichtelijk en het bestel- en retourproces is klantgericht. Ze verkopen veel van de merken die ik graag draag, waaronder het duurzame merk By Bar. En ze verkopen meer merken die bezig zijn met het verduurzamen en steeds groener maken van hun productieproces.

Heel fijn dat ik met nog een kleine drie weken voor de boeg geslaagd ben en de voorpret kan beginnen. Extra leuk is het dat de merken bijdragen aan de vibe die het bezoeken van onder andere de hidden gems op Ibiza mij geeft. Dankzij hun groene, eerlijke en schone missie of duurzame items weet ik dat het dragen van deze kleding niet ten koste gaat van het behoud van de natuur op de planeet. Niet onbelangrijk want het dragen van mooie fashion is leuk maar de natuur is toch wel waar ik mij het liefst in beweeg!

 

 

-Artikel tot stand gekomen via een samenwerking-