Mamaisthuis is bijna één jaar, wat een mijlpaal, wie had ooit gedacht dat het een jaar later nog overeind zou staan? En hoe! Over twee weken ga ik meer vertellen over mijzelf; waarom ben ik een jaar geleden deze blog begonnen en wat betekent deze plek op Internet voor mij?

Je leest het tijdens de feestweek want dat is voor mij een mooi moment om mijzelf ook eens kwetsbaar op te stellen. Iets wat vele anderen voor mij deden en waardoor de blog zo’n mooi en integer podium is geworden. Het afgelopen jaar hebben we al een aantal waardevolle gast- en medebloggers aan boord genomen en ook vandaag kunnen we naast Nathalie, Anne en Mariëtte nog een nieuwe gastblogger verwelkomen: Sanne!

Sanne gaat ons vanaf vandaag meenemen in haar wereld van uitstapjes. Sanne, een jonge moeder die er graag op uit gaat en actief in het leven staat. Ze is altijd op zoek naar nieuwe ‘hotspots’ en kijkt dan met name naar dingen die leuk zijn voor een gezin om te ondernemen. Sanne woont in het Noorden van het land en bezoekt vooral daar de leukste plekjes, restaurants, dierentuinen, stranden en blotevoetenpaden maar ook zal ze af en toe plekken elders in Nederland bezoeken.

Het viel ons op dat websites als Kidsproof de noordelijke provincies niet in beeld brengen, alsof er niets leuks te doen is voor kinderen. Een gemiste kans want dat dit absoluut niet waar is, zal Sanne jullie laten zien in de nieuwe rubriek ‘Op stap met Sanne’. Actieve en ondernemende mama’s uit het midden of zuiden van het land die hun uitstapjes willen delen met de rest van Nederland, mogen mamaisthuis een bericht sturen want we willen graag een landelijk aanbod van ‘things to do’ op de blog.

image1 (2)

En dan nu meer over Sanne, want wie is zij eigenlijk? Zij stelt zich zelf aan jullie voor:

Hoi daar!

Ik ben Sanne en vanaf nu kun je regelmatig een blog van mij lezen bij mamaisthuis. Ik woon in het Friese Sneek samen met mijn vriend Maarten, onze zoon Hero van 2½, onze dochter Novah van 7 maanden en onze gezellige labrador Mexx. Ons leven staat in het teken van de watersport met ons eigen verhuurbedrijf in zeilboten en sloepen. En water, daar hebben we genoeg van hier in Friesland. Binnen ons bedrijf ben ik vooral bezig met de boekhouding, marketing, verzorg ik de styling van de groepsaccommodatie en beheer ik de website. Maar dat is natuurlijk niet het enige. 

Wanneer ik tijd heb naast ons bedrijf en heerlijke gezin ga ik op stap met vriendinnen, luister ik muziek, sport ik graag, ga ik heerlijk uit eten of klim ik in de pen. Schrijven is namelijk mijn passie. Dit doe ik al sinds ik een klein meisje was; gedichten en verhalen schreef ik op in mijn eigen veilige dagboek. En dat doe ik nog steeds. Een soort privé blog op papier. Toen ik de oproep zag op mamaisthuis zat er een duveltje op mijn schouder dat riep: ‘Kom op, doe iets met die liefde voor schrijven en deze keer niet alleen voor jezelf’. Voor mij is bloggen voor mamaisthuis nu de perfecte stap omdat ik twee kleine kindjes heb en zo geniet van alle dingen die daarbij komen kijken. 

Sinds onze kindjes er zijn, is mijn leven nogal veranderd. De clichés zijn waar, grotendeels. Ik vind het ontzettend fijn en speciaal om mama te zijn. Deze nieuwe fase vraagt om een berg creativiteit op het gebied van dagbesteding (wat een belegen woord!). Er ging met de kinderen een wereld voor me open. Stond ik vroeger wekelijks in de kroeg, nu is een dag strand of kinderboerderij nuttiger en fijner want: geen kater, blije kindjes, NACHTRUST!

Voor mamaisthuis ga ik schrijven over de uitstapjes die ik hier in de buurt of juist aan de andere kant van het land maak, samen met mijn zeer kritische testpanel. Motto: waar wij gaan, gaan vele rozijnen!

Ik heb er zin in!

Sanne