Vandaag in ‘Mama is ondernemer’: Dietrix, moeder van een peuterzoontje en sinds 5 jaar trotse eigenaresse van een webshop in eigen ontworpen babykleding en lifestyleproducten. 

Aanvankelijk begon Dietrix een webshop gericht op mensen uit omgeving Leeuwarden. Maar toen al snel bleek dat haar ideeën en ontwerpen breder werden omarmt, richtte zij het label ‘van Dietrix’ op waarmee ze een bredere doelgroep kan aanspreken.

Met deze rubriek willen we toffe webshops, inspirerende bedrijven en mooie merken in de spotlight zetten. Tevens laten we het ‘het gezicht er achter’ aan het woord. Hiermee hopen we een beeld te schetsen van hoe het is om als mama zelfstandig ondernemer te zijn en hoe dit te combineren met de zorg voor een gezin.

VanDietrix-ilovekleding-Facebook

Wanneer heb je de stap gezet om een eigen label op te richten?

Ik werk al 10 jaar als zelfstandig grafisch vormgever. Na mijn studie heb ik werkervaring opgedaan maar ik wist al snel dat ik ooit een eigen eenvrouwszaak wilde hebben. Een bedrijfje waarmee ik mijn eigen ontwerpen kon maken en mijn eigen klanten kon werven. Een eigen succesvol label, geen verantwoording aan derden af te hoeven leggen over ontwerpen en keuzes die ik maak. Dat dat gelukt is en het label de afgelopen 5 jaar zo’n succes is gebleken, daar ben ik erg trots op! Ik ga dan ook elke dag met plezier naar mijn werk.

Waarom ben je begonnen met van Dietrix?

Ik wilde naast het aanbieden van diensten ook graag producten verkopen. Mooie ontwerpen van eigen hand. Zo ben ik eerst begonnen met het opzetten van een kleine webshop met kleding voor mensen uit mijn stad Leeuwarden: ‘I Love Leeuwarden’, naar het concept van I LOVE NY. Deze shop heb ik een paar jaar gehad en het was een groot succes. Ik heb op veel markten en braderieën gestaan waar ik T-shirts en babykleding verkocht.

instagram-rugzak

Op een gegeven moment raakte deze markt verzadigd en werd het tijd om na te denken over een volgende stap. Het maken en verkopen van eigen ontwerpen vond ik erg leuk om te doen dus zodoende heb ik een webshop opgericht met voornamelijk hebbedingen en baby-en kinderkleding. Een markt waarin ik mij thuis voel en mijn ideeën op het gebied van ontwerpen uitstekend kwijt kan. Mama’s en mama’s to be vinden gepersonaliseerde lifestyle-producten namelijk ontzettend leuk!

Hoe kom je aan de naam van Dietrix?

www.ilovekleding.nl is de url die ik eerder al geclaimd had. Het leek me een goed idee om eerst hiermee meer bekendheid te krijgen. Een algemene naam, goed vindbaar en duidelijk. Want welke moeder/vrouw — wat toch mijn voornaamste doelgroep is — houdt er nu niet van kleding? : )

Afgelopen jaar ben ik er achter gekomen dat men het erg leuk vindt dat mijn ontwerpen uniek, persoonlijk en eigen zijn. Alles is door mijzelf bedacht en verder uitgewerkt. Allemaal eigen ontwerpen, van Dietrix! De naam ‘van Dietrix’ is dan ook helder, logisch en pakkend. Ik heb het opgezet met een eigen logo en labels voor in al mijn producten. Zo zijn de producten herkenbaar. Het label wil ik nu verder uit gaan breiden. Je komt terecht in mijn webshop via ilovekleding.nl en vandietrix.nl.

Shopper-button

Wat is je bij het opzetten van je eigen webshop mee- of tegengevallen?

Het is me allemaal erg meegevallen. Ik heb er vooraf ook nooit tegen opgekeken. Ik had er vooral heel veel zin in en doordat ik al de nodige ervaring had, is het allemaal heel natuurlijk gegaan.

Wat mij natuurlijk erg heeft geholpen bij het opzetten, is dat ik zowel grafisch als creatief onderlegd ben. Hierdoor kon ik alle uitingen zelf ontwerpen en maken. Van labels, stickers, tot de webshop en fotografie. Super leuk en leerzaam!

Werk je alleen of met een team mensen?

Ik werk (nog) alleen. Voor de inkoop en bedrukking van mijn producten heb een goed team achter me staan. Het inpakken en verzenden van bestellingen, het contact met de klanten en het doen van aanpassingen aan de website; alles doe ik zelf! Naast de webshop neem ik als zelfstandige ook nog andere klussen voor bedrijven aan, een superleuke maar tijdrovende combinatie. Ik hoop wel dat ik het zo kan blijven doen want juist de afwisseling van beiden maakt het zo uitdagend en leuk!

Hoe combineer je het moederschap met een eigen bedrijf?

Dat was wel even een dingetje, even wennen … Want waar haal je ineens je tijd vandaan? Ik ben van nature een planner en doorzetter, dus waar een wil is, is een weg. Die positieve instelling scheelt al een heleboel. Wat ook enorm helpt en wat enorm belangrijk is, is iets met plezier en passie doen. Als je iets enorm leuk vindt en het ligt je goed, dan kun je er ook voor 100% voor gaan en kost dat weinig moeite. Het resultaat is dan al snel zichtbaar!

Broertje-zusje-van

Wat maakt het label zo bijzonder?

Alles wat je ziet, is van Dietrix en van niemand anders. Ik verkoop mijn eigen producten en kleding met eigen ontworpen teksten en iconen. Je zult het dus niet ergens anders tegen komen! Alhoewel … alleen bij Baby Planet — de grootste babyzaak van Noord Nederland met 5 vestigingen  want daar hangen sinds een aantal maanden T-shirts met de teksten: Grote Broer, Grote Zus en Baby on the way. Ik voel me erg vereerd dat zij met mij wilden samenwerken om een kledinglijn op te zetten: van Dietrix meets Baby Planet. Hoe tof!

Werk je vanuit huis of heb je ergens een kantoor of magazijn?

Ik werk volledig vanuit huis. Dit heb ik altijd gedaan en daar voel ik mij goed bij. Ik kan mijn eigen werktijden bepalen en wanneer ik ’s avonds nog even wat moet doen kan dat. Dan werk ik nog even door, al is het in mijn heerlijke chillbroek : )

Opberzak-facebook-omslag-2017 (2)

Op onze zolder heb ik een werkplek. Dit bevalt super goed. In een grote kast staat alle voorraad waardoor ik alles bij de hand heb als ik een bestelling moet verwerken en inpakken. Wat ook een groot voordeel is: wanneer de kleine man zijn middagslaapje doet, kan ik wat bestellingen afmaken, ideaal!

Wat zijn je dromen, wat hoop je over vijf jaar bereikt te hebben als ondernemer?

Ik heb altijd dromen en wensen. Met dromen kom je verder, evenals met jezelf uitdagingen geven. Niet opgeven is nog zo’n uitspraak, maar al deze ‘clichés’ zijn wel echt waar! Zakelijk gezien zou ik het super vinden als mijn ontwerpen in diverse grote zaken te vinden zijn. Dat mensen zien dat het een ‘van Dietrix’ is.

Hopelijk verdien ik over vijf jaar nog steeds mijn boterham met mijn eigen bedrijf door elke dag met plezier te ontwerpen voor mijn klanten en mijn webshop producten. Ik ben er van overtuigd — gezien hoe het nu gaat — dat dat helemaal goed gaat komen!

Logo-van-Dietrix

-Artikel tot stand gekomen in samenwerking met van Dietrix-