Vandaag in ‘Mama is ondernemer’: Lisa, 31 jaar en moeder van een prachtige dochter van 15 jaar. Lisa is een echte levensgenieter, dol op koken en lekker eten. Sinds 1½ jaar is ze de trotse eigenaresse van een fantastische plek in Rotterdam waar alles om thee draait. 

Een knusse winkel waar je kunt genieten van een versgezet kopje thee en zoete of hartige heerlijkheden. Heb je haast en geen tijd om even aan te schuiven voor thee met een pittige brownie of Surinaams gebakje, bestel dan een Tea-to-Go. Bij Tea Village kun je ook terecht voor leuke workshops, kinderfeestjes of een heerlijke high-tea!

Lisa is altijd op zoek naar de lekkerste nieuwe theesoorten. Naast het helpen van klanten in haar winkel verzorgt ze ook nog een enorm divers assortiment aan theeën — ruim 70 soorten — in haar webshop. Een absolute aanrader voor theeliefhebbers want in haar webshop vind je ook thee-abonnementen. Zo ben je iedere maand verzekerd van de lekkerste kopjes verse thee!

Met deze rubriek willen we toffe webshops, inspirerende bedrijven en mooie merken in de spotlight zetten. Tevens laten we het ‘het gezicht erachter’ aan het woord. Hiermee hopen we een beeld te schetsen van hoe het is om als mama zelfstandig ondernemer te zijn en hoe dit te combineren met de zorg voor een gezin. 

Wanneer heb je de stap gezet om een eigen bedrijf op te richten?

Ik heb ruim zes jaar met veel plezier voor de klas gestaan maar wilde iets anders. Ik besloot het roer helemaal om te gooien en iets voor mijzelf te beginnen. Dit bleek een succes! Op 8 augustus 2015 heb ik mijzelf ingeschreven bij de Kamer van Koophandel en op 1 oktober 2015 ben ik mijn winkel en de daarbij horende webshop begonnen.

Waarom ben je begonnen met Tea Village?

Het was na al die jaren in het onderwijs tijd voor een nieuwe uitdaging. Ik wilde al veel langer iets voor mijzelf beginnen en dacht: ‘als ik het nu niet doe, doe ik het nooit.’ De keuze voor een theewinkel en webshop was logisch; ik ben altijd al liefhebber geweest van thee en houd van gezond eten en een healthy lifestyle. Tea Village sluit daar perfect op aan.

Wat is je bij het opzetten van Tea Village mee- of tegengevallen?

Ik had van tevoren nooit kunnen bedenken dat het allemaal zoveel werk zou zijn. Dat er zoveel tijd zou gaan zitten in het draaiende houden van een winkel en een webshop. De webshop vul ik zelf en houd ik ook zelf bij en dat was in het begin nog best lastig aangezien ik amper kennis had van WordPress. Ik heb een hoop zelf moeten uitzoeken en uitvinden. Een eigen bedrijf, in mijn geval eigenlijk twee eigen bedrijfjes runnen is echt een hele uitdaging. Een fulltime job maar wel een hele leuke!

Werk je alleen of met een team mensen?

Tea Village run ik helemaal alleen. Zowel de winkel als de webshop zijn mijn eigen verantwoordelijkheid. Wanneer het heel druk is, krijg ik wel eens hulp van stagiaires of een oud leerling maar dit is niet structureel.

Hoe combineer je het moederschap met een eigen bedrijf?

Mijn dochter is al 15 jaar en heel zelfstandig, dat scheelt enorm in de opvoeding in combinatie met Tea Village. Ze helpt mij vaak door voor ons te koken of haalt de boodschappen in huis. Kleine taken in het huishouden kan ik aan haar overlaten waardoor ik weer meer tijd heb voor de winkel. Ook ben ik flexibel naar haar toe, niet alles draait om Tea Village. Zo gooi ik soms de winkel dicht om samen met haar een dagje wat leuks te kunnen doen. Even quality-time samen!

Wat maakt Tea Village zo bijzonder?

Tea Village is bijzonder doordat aan de winkel een webshop gekoppeld is waar je ruim 70 verschillende heerlijke soorten thee kunt kopen. Allemaal smaken die ik zelf heb samengesteld. Bijzonder, uniek en heel gezond. Ook kun je bij mij in de webshop bijzondere kopjes vinden en thee-abonnementen.

Werk je vanuit huis of heb je ergens een kantoor of magazijn?

De meeste tijd sta ik in de winkel in Rotterdam Noord. Daar bedien ik klanten en verkoop ik thee en aanverwante producten. Ook de werkzaamheden voor de webshop doe ik zoveel mogelijk vanuit de stenen winkel zodat thuis ook echt thuiskomen is.

Wat zijn je dromen, wat hoop je over vijf jaar bereikt te hebben als ondernemer?

Ik heb heel veel wensen en dromen. We zijn nu nog niet zolang online met de webshop en mijn ambitie is deze nog veel meer uit te breiden met verschillende soorten thee. Daarnaast wil ik de servieslijn die ik nu verkoop ‘Love Milo’ ook verder gaan uitbreiden. Mijn droom is de theeën van Tea Village ook te mogen leveren aan horeca en bedrijven zodat Tea Village een bekend begrip wordt bij theeminnend Nederland.

-Artikel tot stand gekomen in samenwerking met Tea Village-