De laatste jaren kreeg ik steeds meer interesse in tatoeages. Vooral de kleinere afbeeldingen op een onderarm of pols spraken mij aan. Dat wilde ik ook ooit; een versiering op mijn lichaam met een speciale betekenis. 

Een speciale en persoonlijke betekenis

Toen ik nog geen moeder was liep ik al vaker met het idee rond maar wist nog niet goed wat ik wilde laten zetten. Zomaar iets laten tekenen omdat ik een afbeelding mooi vind, dat wilde ik niet. Een tatoeage moet een betekenis hebben. Een persoonlijk verhaal uitbeelden of iets waar ik een bijzonder gevoel bij heb. Dat was mijn gedachte. Want een tatoeage is natuurlijk niet voor even. Hoewel de technieken om hem netjes weg te laten laseren steeds beter worden, ga je in principe een levenslange verbintenis aan met je nieuwe plaatje.

Toen Bloem geboren was, werd het gevoel steeds sterker; ‘ik wil iets laten zetten dat staat voor de liefde die ik voor mijn kind voel’. Een klein ontwerp dat bij mij past. Omdat we na Bloems geboorte een wens hadden voor een tweede kindje heb ik gewacht tot Jip geboren was. Na zijn geboorte was ik er helemaal van overtuigd en had ik er lang genoeg over nagedacht. Dit was het juiste moment!

Het was voor mij al een paar jaar duidelijk waar de tatoeage moest komen, alleen durfde ik dat eerder niet aan omdat ik een representatieve functie had. Momenteel werk ik niet en hoewel ik hoop ooit weer een leuke functie te kunnen uitoefenen, liet ik mij er niet van weerhouden de tatoeage juist op deze specifieke plek te laten zetten.

Lees ook: De namen van onze kinderen zijn niet zomaar gekozen

Mijn kinderen zijn mijn alles en dus mag mijn tatoeage gezien worden. Zonde om hem niet te laten zien, hij is met liefde ontworpen en ik heb met trots de pijn doorstaan. Ja écht, het tekenen deed ontzettend pijn op deze specifieke plek. Maar ik had er zolang naar uitgekeken dat ik nu wel door moest zetten. Ik was reuze benieuwd hoe het ontwerp er uiteindelijk uit zou zien op mijn huid.

IMG_20160507_135900

Altijd bij mij

Vorig jaar mei heb ik de initialen van mijn kinderen op mijn pols laten zetten. Hij is precies geworden zoals ik wilde en ik ben er nog elke dag blij mee. Voor mij was het ook een soort van afscheid van een kinderwens. Het is goed zo, we zijn gezegend met een prachtig gezin en daar dankbaar voor. Ik ben blij dat mijn twee kindjes vanaf nu altijd bij mij zijn … waar ik ook ga!

Wat vind jij van tatoeages? Heb jij er één met een bijzondere betekenis? Laat een reactie achter bij de comments…