Lucky me. Ik mocht dé buggy onder de buggy’s testen; de Nuna PEPP Next. Het kwam precies op het juiste moment want ik had nogal wat op- en aanmerkingen op het wagenpark dat we door de jaren heen hadden aangelegd. De Nuna PEPP Next biedt een mooie mix van wat écht belangrijk is in een wagen.

Had ik dat eerder geweten dan had me dat een hoop geld en gevloek gescheeld de afgelopen jaren. Want die kinderenwagens, dat is toch wel een ‘ding’ in het land der moeders …

baby-uitzet zwangerschap nuna.eu kinderwagen Nuna PEPP Luxx

Een auto is er niks bij

Zwanger van je eerste begint de zoektocht naar de ideale wagen vaak zo halverwege de zwangerschap. Je gaat testritjes maken in één van de babyparken, struint het wereld wijde web af en doet vergelijkend onderzoek bij vriendinnen. Er is ook nogal wat verschil. In prijs, formaat, gewicht, het gemak van opklappen, wel of geen lichtmetalen velgen, ventilatieroosters of toch een ingebouwde airco. Kies je voor een exemplaar inclusief een ‘coffee to go’-cup holder of geef je voorkeur aan een groot boodschappencompartiment.

Een handrem, met biologische wol gevoerde voetenzak, zwenkwielen, crossbanden, een uv-protected deluxe zonneset, een italiaanse leren duwstang of een gepersonaliseerde veiligheidsbeugel. En niet geheel onbelangrijk; de kleur! Kies je voor gangbaar en tijdloos of wil je shinen met een van de limited editions. Maar laten we ook vooral de bijpassende luiertas niet vergeten. Ja lieve mensen, het uitzoeken van een nieuwe auto is er niks bij.

baby-uitzet zwangerschap nuna.eu kinderwagen Nuna PEPP Luxx

Bakbeest

Zwanger van mijn eerste ging ik all-in. Het werd de Porsche onder de kinderwagens inclusief de hele mikmak aan accessoires. Ik herinner me dat het unboxing-ritueel alleen al een avondvullend programma was. Daarna hebben we nog anderhalf uur staan klooien voordat we in de gaten hadden hoe het juweel ingeklapt moest worden om vervolgens te concluderen dat we eigenlijk geen plek hadden voor dat bakbeest in ons appartement van nog geen 70 vierkante meter. Maar hé, hij had ons meer dan 1000 euro gekost en was bovendien beeldschoon dus dan maar pontificaal in de woonkamer. Hij zou gezien worden, dat was zeker! : )

baby-uitzet zwangerschap nuna.eu kinderwagen Nuna PEPP Luxx

Diep verlangen naar ruimte

En dan komt het moment dat je hormonen weer terug naar hun normale dosis zijn, het nieuwe van je baby én je wagen er wel af is en je je realiteitszin weer begint terug te krijgen. Dat is vaak het moment dat de meeste moeders ineens hunkeren naar een buggy. Smachtend naar minder gedoe met in- en uitklappen en met een diep diep verlangen dat er ook nog wat ruimte overblijft voor de boodschappen in je auto. De luxe wagen wordt hooguit nog eens van stal gehaald voor een echte wandeltocht. Puur voor het duwcomfort maar ‘that’s about it’. Kapitaalvernietiging als je het mij vraagt.

Dutjes on the go

Omdat ik ons duw-budget al had stukgeslagen op die luxe wagen heb ik destijds een tweedehands buggy op marktplaats gescoord. Mijn belangrijkste criterium was dat hij op ligstand kon, dat leek me handig voor de ‘dutjes on the go’. Hij duwde aanzienlijk minder prettig, maar de ruimtebesparing en het gemak compenseerden. Nu — bij baby nr. III — kan dit barrel echt niet meer. Maar dat bakbeest in de gang is ook een grote bron van ergernis. Om nu bij de laatste baby nog te investeren in een nieuwe wagen voelt ook niet erg duurzaam.

baby-uitzet zwangerschap nuna.eu kinderwagen Nuna PEPP Luxx

Een geschenk uit de hemel – de Nuna PEPP Next

Alsof het zo moest zijn was daar ineens de Nuna PEPP Next. Een geschenk uit de hemel bijna. De buggy waarmee je over de weg zoeft met het comfort van een échte wagen! Je met één hand door bochten manoeuvreert (een must als je meerdere kinderen hebt want degene die niet in de buggy zit wil vaak een handje) en die je in een poep en een scheet inklapt tot een plat pakketje. En hij ziet er ook nog eens super fancy uit; in mijn geval in z’n hippe olijfgroene kleur met leren duwstang. Mocht dit niet je kleur zijn, er zijn nog tal van andere kleuren te kiezen. Ik heb hem pas net, maar ik ben fan. Groot fan.

Dutch Essential

De Nuna wagen is naast comfortabel, fancy en zeer gebruiksvriendelijk ook uitgerust met een aantal functies die gewoon super chill zijn dat ze er op zitten. Precies wat je nodig hebt, niet te veel en zeker niet te weinig. Zo kan hij volledig op lig-stand waardoor er ook heerlijk in geslapen kan worden. Zeker in combinatie met de ingebouwde ‘dream dape’ voor extra beschutting. Hij heeft een voetrem waarmee hij zo — hup — met één voet muurvast staat. De duwstang is in hoogte verstelbaar, wat super handig is als jij en je partner niet dezelfde lengte hebben.

baby-uitzet zwangerschap nuna.eu kinderwagen Nuna PEPP Luxx

Überhaupt fijn dat hij dus helemaal af te stemmen is op jouw lengte. Wat ik overigens ook nogal briljant vind, is dat er met speciale adapters ook een autostoeltje op te klikken is. En hij wordt standaard met een regenhoes geleverd, daardoor weet je gewoon dat het van origine een Nederlands design is. Die Hollanders snappen dat dat geen extraatje is maar gewoon een ‘Dutch essential’. Slim merk dat Nuna.

Als ik — met mijn kennis van nu — opnieuw zou moeten kiezen dan zou ik nooit meer voor zo’n idiote dure wagen met full option pakket gaan. Mommy’s to be luister dus goed: trap er niet in. Het zijn je hormonen en de briljante marketing die ervoor zorgen dat je duizend (!) euro uitgeeft aan een wagen. En het is echt zonde van je geld. Investeer liever in een goede buggy, zoals de Nuna PEPP Next, want daar heb je absoluut lang en veel plezier van.