Zelf ben ik niet echt een liefhebber van thema’s voor de kinderkamer. Het thema Woezel & Pip, een prinsessenkamer of een kamer geheel in ridderstijl is niet hetgeen waar ik zelf voor zou kiezen. Deze thema’s passen niet bij mij maar er is één thema dat ik wel echt geweldig vind en dat is ‘indianen’.

houten slinger met tipi's v Littlemisspineapple

slinger tipi’s Little Miss Pineapple

 

Deze stijl vind ik met name zo gaaf omdat er tegenwoordig geweldige tipi’s te koop zijn. Onze jongste spruit heeft ook zo’n mooi exemplaar op zijn kamer pronken maar er is meer te koop in dit thema, veel meer.

bergen en tipis'gras onder je voeten

Grasonderjevoeten

 

Voor op de muur verkoopt Ferm Living zwart-wit behang met tipi’s en veren en bij Grasonderjevoeten verkopen ze in behang met bergen en tipi’s in zelfs drie verschillende kleuren. Ook bij Mevrouw Aardbei kun je voor dit thema terecht, ze verkopen er geweldig behang met tipi’s en cactussen. Door het neutrale uiterlijk van dit behang kun je er alle kanten mee op en is het te combineren met veel verschillende kleuren.

indianen behang mevrouw aardbei

Behang Mevrouw Aardbei

 

Mocht je voor het behang van Ferm Living kiezen dan kun je er zelfs bijpassende kussens bij kopen die heel tof staan in een stoel of tipi of je kunt er je bed mee stijlen. Ook bij Little Miss Pineapple kun je terecht voor uiteenlopende accessoires in dit thema. Ze verkopen er onder andere een houten tipi voor aan de muur die fungeert als wandplankje, wandknopjes en een slinger met houten tipi’s eraan.

wandplank pijl

Wandplank Little Miss Pineapple

 

Wil je liever geen behang op de muur maar wel je kamer opleuken met gave muurstickers, kijk dan eens bij Kidzstijl, hier verkopen ze muurstickers in de vorm van veren en tipi’s en ze zijn in elke kleur verkrijgbaar.

Een paperbag mag eigenlijk niet meer ontbreken in de kinderkamer, ook deze zijn te verkrijgen met een tipi erop. Je kunt ze kopen bij Huusje en Kidsboetiek. Maar Huusje verkoopt nog veel meer gave dingen, zoals; een indianentooi, veren die je kan stijlen op de tipi, kussens en kaarten.

huusje xs paperbag

Paperbag Huusje

 

Vloerkleedjes met pijlen of veren zijn verkrijgbaar bij Babymolen, deze zullen geweldig staan bij het bed. Wil je wat meer kleur in de kamer brengen dan kun je er voor kiezen om spullen met afbeeldingen van cactussen of bergen toe te voegen aangezien dat prima bij het thema past. Denk aan behang, muurstickers of bijvoorbeeld kussens met deze prints.

Het merk Love Mae heeft hele mooie muurstickers van zowel indianen, pijlen als cactussen. Leuk om dit op de muur rondom je bed te plakken of bij een kast. Wist je dat je muurstickers ook heel goed op (de meeste) rolgordijnen kunt plakken. Hierdoor creëer je een eigen stijl en wordt het iets minder saai.

mini_sleeping_fox_2 love mae kinderkmaerinstijl

Love Mae

 

Uiteraard kun je de kamer nog meer stijlen door posters en lijstjes met kaarten op te hangen of met maskingtape op te plakken. Gave posters en kaarten uit het thema zijn zowel in kleur (merk: Minimel) als in zwart-wit (bij Huusje) te verkrijgen. De posters koop je bij Cozykids.

Love Mae kinderkamerinstijl

Behang van Love Mae

 

Tja en als laatste mag en kan een tipi natuurlijk niet ontbreken in een echte indianenkamer. Tipi’s zijn te koop in verschillende kleuren en maten. Zelf heb ik er één van Tipi Mi maar merken als Nobodinoz, Roommate, Huusje en Kidsdepot verkopen ook geweldige tipi’s. Het is dus echt mogelijk om jouw eigen indiaan een geweldige indianenkamer te geven.

nobodinoz tent

Nobodinoz by Lidor.nl

 

Tot de volgende keer, liefs Nathalie

Over Nathalie:
Samen met mijn vriend Sander en onze 3 zoontjes Tijmen, Julian en kleine Beau vormen wij een gelukkig en gezellig gezin. Het moederschap vind ik geweldig en sinds de geboorte van mijn zoontjes, heb ik een grote passie ontwikkeld voor alles wat met het aankleden van kinderkamers te maken heeft. Begin dit jaar heb ik een Facebook pagina geopend, genaamd Pure & made with Love, waar ik mijn ideeën en tips deel om zo andere mama’s te inspireren. Aangezien ik dagelijks op zoek ben naar leuke webshops, musthaves voor de kinderkamers en nieuwe trends, heb ik genoeg inspiratie om ook als trendblogger op mamaisthuis deze gave nieuwe rubriek te vullen. Elke maand zal ik jullie voorzien van leuke ideeën, hippe webshops, nieuwe trends, leuke kleine winkeltjes, brocante spullen, mooie merken en budgettips.

Nathalie - kopie