Deze mama is niet altijd alleen maar thuis, ik ga graag op stap. Afgelopen weekend stak ik de Afsluitdijk over voor Flavourites Live in Amsterdam! Een event waar mijn webshop-loving hart sneller van gaat kloppen.

Flavourites flyer

Een throwback naar Flavourites van afgelopen zaterdag, zet dit event rood omcirkeld in je agenda voor volgend jaar!!

Wat is Flavourites eigenlijk precies, voor diegenen die zich dat nu heel hard afvragen: het is hét webshopevent van het jaar. Zo’n 130 unieke webshops, designers en foodstalls komen hier allemaal samen met een eigen pop-up shop. Tegelijkertijd worden allerlei inspirerende activiteiten georganiseerd. Een heerlijk dagje uit waarbij je zelfbeheersing continu op de proef wordt gesteld 😉 Flavourites staat daarom al een tijd in mijn agenda. Samen met twee vriendinnen heb ik de zaterdag uitgekozen om ons uit te gaan leven in de voormalige Stork-fabriek, de locatie waar alles gebeurt. Mijn aanstaande (JA, daar blog ik nog wel eens over) vraagt voordat ik vertrek voor de zekerheid of hij onze rekening moet bevriezen. Ik beloof dat ik me zal gedragen en kruip met een enorme cappucino to go en enorme voorpret achter het stuur. Friesland uit, Afsluitdijk over en vol gas richting Amsterdam-Noord.

Dat ik een provinciaaltje ben, wordt altijd pijnlijk duidelijk op het moment dat ik mijn auto in de randstad probeer te droppen. Enthousiast draai ik het terrein van de buren (Foodhallen) op, maar dit gaat mooi niet door. Ik word vriendelijk weggestuurd met de mededeling dat ik ‘ergens in deze lange straat’ mag gaan parkeren. Ik zie ladingen vrouwen met degelijke schoenen kilometers lopen en bedenk me: Ik als Friese doorloper, móet dit toch slimmer kunnen oplossen? En warempel, 5 minuten later sta ik geparkeerd bij Dirk vd Broek om de hoek. Ok, die degelijke schoenen waren misschien een tikje overdreven, excuus hippe dames! En dus stap ik drie minuten later binnen bij Flavourites. Ik haal een keer diep adem en stort me in het feest, samen met de meiden en zelfs een heel lief baby jongetje.

Waar moet ik kijken?? Wat gebeurt hier allemaal? Al die mensen, al die vrouwen, al die spullen. De ene pop-up nog mooier dan de andere en met steeds weer leuke en inspirerende eigenaren Het ‘hebben hebben hebben’ duiveltje in mijn hoofd is enorm in z’n hum en stelt mij de hele middag behoorlijk op de proef. Ik shop ‘till ik drop, klets lekker bij en eet heerlijke dingen. Ik kijk m’n ogen uit en probeer me tussen de meute door een weg te banen langs de leukste webshops. Al doende kom ik tot de ontdekking dat het met mij best goed zit. Ik zie namelijk op iedere hoek wel iets wat zich in mijn inboedel bevindt.

Nu kan ik 130 webshops gaan benoemen, maar dat lijkt me niet zo’n strak plan. Ik heb dus de leukste shops voor jullie uitgekozen. Daar gaan we:

Kidooz Stand

Kidooz – baby/kids/lifestyle
Ik zie alleen maar mooie stofjes en speelgoed. Veel zwart/wit en heerlijk zacht. Eigenlijk wil ik direct alles in maat 80 van het rek graaien en meenemen. Én ter plekke bedenk ik dat ik eigenlijk gewoon nog graag een derde kindje op deze wereld zou willen zetten, zodat ik de kleinste maatjes ook weer schaamteloos kan inslaan. Kidooz heeft naast een eigen label ook spullen van bijvoorbeeld Done by Deer. Dat is een erg fijn scandinavisch babymerk. Dat laatste kende ik al en ik ben fan, maar ik ga voor de eigen lijn van Kidooz en neem een ontzettend lief wit truitje met zwarte all-over print mee. Ik kon het niet laten hiermee een zoet setje met bijpassende accessoires te maken. Overigens heeft Kidoos álles wat je je met kleine kindjes kunt wensen. Van kleding tot bedtextiel, speelgoed en zelfs stationery. Gauw bezoeken die website: www.kidooz.nl!

Kidooz setje


LKA

Little King Arthur – baby/dreumes/fairtrade/biologisch katoen
Ik kom terecht bij de stand van Little King Arthur en heb direct een leuk gesprek. Wat een enthousiaste eigenaresse! Ze vertelt honderduit en denkt met me mee als ik me afvraag wat mooi is voor mijn kleine meisje. Wat ik eigenlijk het leukst vind: Little King Arthur is voor twee Amerikaanse merken exclusieve verkoper binnen Europa. Als ik het goed heb onthouden zijn dit Organic Zoo en Riley + Cru. Little King Arthur onderscheidt zich hierin van andere webshops. De kleertjes springen eruit vanwege hun hippe kleuren en luxueuze uitstraling. Ook van Little King Arthur heb ik uiteraard een item gekocht. Een ultra zacht truitje van Organic Zoo. En ook hiervan heb ik weer een setje gemaakt met kleertjes uit Novah’s garderobe. Ben je op zoek naar een uniek setje of item, dan ben je bij Little King Arthur zeker aan het goede adres! www.littlekingarthur.com.

little king arthur 1


StudioZomooi – Vrolijke & creatieve cadeautjes
Bij StudioZomooi zie ik alleen maar mooi speelgoed en fijne sint cadeautjes. De eigenaresse neemt me mee in wat er tegenwoordig hip en happening is en dat zijn niet eens persé grote cadeau’s. Ook kleine cadeautjes zijn gegarandeerd succesvol voor de kleintjes. Een mooi speelkleed dat je kunt omtoveren tot een bewaarzak, een felgekleurd raammozaïek voor uren speelplezier, een racewagen die zichzelf voortbeweegt dmv een ballon die je opblaast en erin vastmaakt. Stuk voor stuk super origineel en betoverend vormgegeven. Een paar van de dingen die ik bij StudioZomooi in mijn handen krijg, heb ik al genoemd in mijn vorige blog met sinttips. Maar het draait hier niet alleen om de kleintjes. StudioZomooi verkoopt ook stationery, interieur, tassen, portemonnees en sieraden. Neem snel een kijkje op www.studiozomooi.nl!

ebc39d38b1fe8144f6a3092aeec76682


Circus Patz – Kinderverhalen uit eigen laboratorium
Die komt even binnen! Het logo van Circus Patz heeft een onwijze aantrekkingskracht. Zeker omdat het echt op een circus logo lijkt. Mijn vriendinnen hadden toevallig al over Circus Patz verteld. Twee zoontjes verslinden deze luisterboeken en dus ben ik nieuwsgierig geworden. Wat ik eigenlijk alleen maar zie als ik naar de stand loop, is een man met een enorme baard en een markante kop. Als ik dat even zo plat mag zeggen … Verhalenlaboratorium Circus Patz bedenkt en maakt verhalen en verhaalwerelden voor kinderen en jongeren. Hiervan maken ze weer boeken en onder een andere merknaam maken ze ook verhaalproducten en verhalen voor derden. Circus Patz wil het leukste, avontuurlijkste en wonderbaarlijkste ‘verhalenmerk’ ter wereld worden en ik vind dat ze goed op weg zijn. Hun verhalen zetten ze kracht bij door (wederom zelf bedacht en ontworpen) avontuurlijk speelgoed. Denk aan een tekenboekrugzak of een vakantie avonturenkoffer. Gaan jullie mee op avontuur? Alleen het voorlezen al is een enorm feest! www.circuspatz.com.

Circus Patz


Kinderfeets – Je kleine hipster op een stoere ride
Kinderfeets is het product van de Nederlandse Oscar Mulder die, toen hij in Amerika woonde, geen geschikte loopfiets voor zijn zoon kon vinden en deze toen dus maar zelf ontworpen heeft. Klinkt easy toch? Ongetwijfeld heeft hij wel een klein pietsje profijt gehad van het feit dat fietsen ontwerpen in de familie zat, maar wat hij heeft bereikt is echt de bom! Niet veel later was daar zijn ontwerp met de pakkende naam ‘Kinderfeets’, een knipoog naar het Nederlandse woord ‘kinderfiets’. De kinderfeets is de  ideale leerweg naar een uiteindelijke fiets. De feets heeft een laag frame, eerst zonder en later met voetsteuntjes, en een verstelbaar zadeltje. Oscar ging na de feets nog een stapje verder en ontwierp de ‘Tiny Tot’, waarmee kleintjes al vanaf 1 jaar kunnen leren balanceren. Zo kunnen ze lekker actief zijn en al jong op avontuur met hun ouders en broertjes of zusjes. De Kinderfeets heeft een award gewonnen en is een eco-friendly product. De houten frames zijn handgemaakt en verkrijgbaar in allerlei hippe designs met bijbehorende helmen en accessoires. Zie je het al voor je? Je kleintje met een flitsend helmpje, heel snel vaart makend op zo’n veel te hippe kinderfeets, twee van die kleine beentjes heen en weer zwieberend … Mijn kleine vent heeft ook zo’n loopfiets en ik smelt echt als we samen de hond gaan uitlaten. De wereld wordt veel groter en interessanter als je ze op zo’n fiets zet, heel grappig om te zien. Heb ik je enthousiast gemaakt? Neem dan zeker eens een kijkje op de website of bij een van de dealers van Kinderfeets!  www.kinderfeets.com (stiekem nog een kleine tip: ga voor een frame met krijtbord afwerking, zodat je kleine hummel aan de slag kan met krijtjes om zijn of haar feets helemaal eigen te maken).

Kinderfeets


Imakin – DIY walhalla
‘Doe het lekker zelf’, schreeuwt van je scherm als je de website van Imakin bezoekt. Wollen muurhangers (macramé), betonnen huisjes, een mooie klok, kersthangers. Je kunt het zo gek niet bedenken of je kunt het maken met behulp van Imakin. Ben jij ook soms zo jaloers op die types die álles kunnen maken van de simpelste materialen? Pisnijdig kan ik daarvan worden soms 😉 En dan wel op een goede manier hoor. Met Imakin heb je een super hulp op DYI gebied en maak je de mooiste creaties. Volgens hen lukt het áltijd, dus ik ga me hier zeker aan wagen! Handlettering is iets wat ik mateloos geweldig vind, dus ik denk dat ik daarmee ga beginnen. Mijn handen jeuken, ik leg de tutorial ernaast en hoop jullie over een tijdje te verblijden met een DIY blog! Op Imakin kun je terecht voor DIY pakketten compleet met uitleg, maar ook voor losse materialen en gereedschappen. En ook erg leuk: ze verkopen cadeaubonnen en verzorgen workshops en relatiegeschenken. Ik liep op de beurs weg met hun flyer, dit bleek tegelijkertijd een DIY vaasje te zijn. Ik viel dus direct voor dit leuke merk! www.imakin.nl.

Imakin