Vinden jullie kinderen het ook zo’n spannende tijd? Sinterklaas is alweer ruim twee weken in het land en dat zorgt zelfs voor spanning bij onze prepuber hier. Ze mogen bij ons in het weekend hun schoen zetten.

IMG_9834

Het is vast wel duidelijk wie zijn schoen als eerste bij de haard heeft staan? Ook heeft meneer zijn verlanglijstje al tig keer doorgenomen met ons. Het kan maar beter duidelijk zijn denkt ‘ie. Ik krijg zelfs appjes tijdens de schoolpauze of ik toevallig al naar Rotterdam ben geweest voor zijn trainingspak van Feijenoord.

De middelste zoon gelooft tien maanden per jaar niet in de goedheiligman, de overige twee is zijn schoen de tweede die er klaar voor staat inclusief tekening, wortels en suikerklontjes. Ook zijn lijstje heb ik al uit mijn hoofd geleerd. Onder andere een nieuwe paardrijbroek, want die andere kan echt niet meer. Het is maar waar je je druk om maakt natuurlijk. “Mam, denk je dat Sinterklaas genoeg centjes heeft voor een paard voor mij, dan hoef ik niet meer naar Penny (de verzorgpony) toe.” Ik heb hem maar niet gevraagd waar hij dat paard dan wil stallen, want de tuin is groot genoeg toch …?

En dan de hekkensluiter; de kleine dame die nog volop geloofd. Je kunt haar van alles wijsmaken — tenminste dat dacht ik — tot afgelopen maandag. In het weekend de pakjes mooi ingepakt, zegt ze de volgende morgen: “Hé mam, dat papier zag ik van de week al in jouw auto liggen.” Dat dus! Mijn opmerkingen als: “Ik zou maar goed luisteren want Sinterklaas en zwarte piet horen en zien alles” hebben nu ook geen zin meer vrees ik.

IMG_9742

Ik vind het een gezellige periode; elke avond het Sinterklaasjournaal volgen, pepernootjes bakken met de kinderen, overal verlanglijstjes en teveel chocoladeletters en taaipopjes eten, ach dat moet kunnen op zijn tijd.

Het besef bij onze kinderen dat niet alle kindjes in Nederland een fijne Sinterklaasavond hebben, is ze goed bijgebracht. We hebben daarom bij een bekende supermarkt de ‘goedzak’ opgehaald en deze gevuld met speelgoed wat er nog heel mooi uitziet en soms zelfs nog nieuw is, maar waar niet meer mee wordt gespeeld. Zo hebben ze alle drie een zak gevuld en deze weer ingeleverd. Want, zoals onze dochter het uitlegde aan een vriendinnetje: Sommige papa’s en mama’s hebben niet zoveel centjes om pakjes te kopen, daarom hebben wij een beetje geholpen. Hoe lief is dat? Heb ik toch iets goeds gedaan in de opvoeding …

En dan de verlanglijstjes, wat moet je kopen voor kinderen die al zoveel hebben. De mooiste collages lagen hier op de tafel, het halve speelgoedboek was uitgeknipt en opgeplakt. Sinterklaas kiest hier altijd dingen uit die handig en verstandig zijn. Zo zit er voor elk kind een leesboek, pyjama en knutselspullen in de zak. Vooral voor Isabelle is het moeilijk om iets te vinden, vanwege haar motorische problemen kom ik al snel uit op klei, magic sand en dikke duimpjes kleurpotloden. Ik ben benieuwd of er onder jullie moeders zijn met leuke en praktische tips, ik lees ze graag hieronder in de comments. Dank!

IMG_9743

Oh wat ben ik blij met de online winkels! Het loont om via zoekmachines rond te kijken, vaak scheelt het behoorlijk wat euro’s bij de ene of de andere winkel. Mijn vrije tijd is schaars, ook al werk ik maar twee dagen, toch houd ik niet veel tijd over voor mezelf en dan is deze manier van inkopen doen ideaal. Wonen in de polder is echt heerlijk, maar niet altijd even praktisch. De bezorgdienst weet ons huis dan ook feilloos te vinden, ze kennen me al bij voornaam.

Deze week hebben we iets heel leuks gedaan; de school van Isabelle kreeg namelijk een uitnodiging om op bezoek te komen in Het Huis van Sinterklaas in Utrecht. Wat een geweldig uitje is dat! Eerst met alle kindjes een echte sinterklaasmuts versieren om vervolgens een rondleiding te krijgen in Het Huis. Er wordt op een leuke manier een verhaal verteld en de kinderen worden er echt bij betrokken. Zo hebben we de slaapkamer van de Sint gezien, de pakjeszolder, de werkkamer  en als laatste mochten de kinderen zelfs met Sinterklaas op de foto. Een aanrader voor iedereen met jonge kinderen, zorg er alleen voor dat je vroeg boekt want het is voor dit jaar al grotendeels volgeboekt. Voor meer info kun je terecht op de website: www.huisvansinterklaasinutrecht.nl.

IMG_9795

Pakjesavond is bij ons echt een familietraditie. Hoewel Isabelle de enige is die nog echt gelooft mag dat de pret niet drukken. Haar grote broers, de nichten en neef spelen het spel geweldig mee. Opa Zeeland (mijn ouders komen uit Zeeland) is altijd degene die de pakjes eerlijk verdeelt, want stel je voor dat de één meer krijgt dan de ander. Het blijven per slot van rekening kinderen.

En dan de dagen na Sinterklaas; ik ben dan wel zo eerlijk om te zeggen dat de welkome rust weer terugkeert in huis. De decembermaand is een pittige maand, zeker voor kinderen met een vorm van ADHD/ADD zoals bij ons. De spanning voorafgaand aan pakjesavond en de ontlading daarna, het is allemaal best veel voor een kind. Bij ons in huis is het welgeteld een week rustig want dan beginnen de vragen alweer: “Wanneer gaan we de kerstboom kopen?” En last but not least: “Wanneer gaan we naar Duitsland om vuurwerk te kopen mam?”

Fijne Sinterklaasvond iedereen …

IMG_9828