Geniet van de mooiste, de gekste en de meest bijzondere baby- en kinderkamers. Mama’s en mama’s to be delen hier informatie en foto’s van de kamertjes waar ze trots op zijn. Hier kun je inspiratie en ideeën opdoen en informatie over accessoires en webshops terugvinden.

Even voorstellen

Karlijn is 23 jaar en al zeven jaar samen met haar vriend Kevin. Ze zijn dolgelukkig samen en verwachten zeer binnenkort hun eerste kindje. Op het moment van schrijven is ze namelijk 39 weken zwanger en kan hun meisje ieder moment geboren worden, spannend!

Karlijn en haar vriend wonen in een leuke tussenwoning in een Brabants dorpje maar verhuizen over een paar maanden naar hun nieuwe huis; een mooie ruime twee-onder-een-kap woning. Hoewel ze dus niet lang meer zullen wonen in hun huidige woning, hebben ze toch met veel liefde en plezier een mooi kamertje gemaakt voor hun kleine meid. Niet alleen omdat Karlijn het ontzettend leuk vindt om met interieur en styling bezig te zijn, ook omdat hun eerste kindje een fijn kamertje verdient. En hoe leuk is het om over een tijdje weer zo’n gaaf kamertje te mogen maken. : )

Waar heb je inspiratie voor het kamertje opgedaan?

Toen ik net zwanger was en wij ons eerste bezoek aan Prénatal brachten zag ik de okergele teddy beer, ik was verliefd! Wat een prachtige kleur, onder andere deze kleur moest de basis worden voor de babykamer. Okergeel past perfect bij ons want zowel Kevin als ik zijn geen fan van de kleur roze of blauw. We wilden een stoere kamer creëren en met deze kleur als uitgangspunt ging ik aan de slag met stylen. De overige basiskleuren werden zwart en wit, mijn geliefde kleuren wanneer het op interieur aankomt. Zo veelzijdig en nooit saai! Voor de rest van de ideeën heb ik heerlijk rondgekeken op Instagram, Pinterest en diverse woonprogramma’s bekeken. Het uiteindelijke resultaat hiervan kun je zien op bijgevoegde foto’s, een mooi, stoer en gezellig kamertje voor onze kleine meid.

Heb je alles voor het kamertje nieuw gekocht of staan er ook spullen in die tweedehands of vintage zijn?

De basis voor de kamer bestond al; de vloer lag er al in en alle muren waren netjes geverfd. De gele muur hebben we zelf zo gemaakt, het brengt warmte in het kamertje en staat ook nog eens hartstikke stoer. Qua meubels is het een mengelmoes van toffe marktplaatsvondsten waar we het hele land voor zijn afgereden, nieuwe spullen en een aantal zelfgemaakte spullen.

Zijn er dingen in het kamertje die je zelf hebt gemaakt?

Niet wij maar mijn schoonvader heeft de commode en kledingkast zelf gemaakt voor ons meisje. Het ontwerp hiervan hebben we verzonnen door het samenvoegen van voorbeelden van onder andere Pinterest. Ondanks dat ik twee linkerhanden heb, heb ik zelf — met een beetje hulp van mijn vriend die ook twee linkerhanden heeft — de lambrisering bedacht en gemaakt. Daar ben ik natuurlijk erg trots op! We hebben dit geschilderd met krijtverf wat de commode een hele stoere uitstraling geeft.

Is er iets in het kamertje wat emotionele waarde heeft of een bijzondere betekenis?

Jazeker! Doordat mijn schoonvader de meubels zelf heeft gemaakt, heeft dit voor ons een emotionele waarde gekregen. Verder heb ik een aantal spullen uit mijn eigen kindertijd teruggekregen van mijn ouders. Zo bijzonder om deze spullen nu op het kamertje van ons meisje te zien staan. Mijn allereerste schoentjes en een mooie zilveren rammelaar hebben een speciaal plekje gekregen.

Zijn er dingen die tijdens het maken en inrichten van het kamertje tegenvielen?

Nee, alles verliep goed en hierdoor waren we ook ruim op tijd klaar met het kamertje. Toen ik 30 weken zwanger was hadden alle grote meubels hun plek gevonden en kon ik aan de slag met de accessoires om het kamertje helemaal klaar te maken.

Wat heeft het kamertje ongeveer bij elkaar gekost?

Het kamertje zal bij elkaar ongeveer €750 gekost hebben. Dit is inclusief de producten die we nodig hadden voor de zelfgemaakte meubels, de nieuwe meubels, alle marktplaatsvondsten en accessoires.

Waar heb je de meubels en accessoires gekocht?

Voor het kamertje heb ik werkelijk overal geshopt. Zo komen de nieuwe meubels en de basisproducten bij Babypark vandaan. De accessoires heb ik bij onder andere Kwantum en Xenos gekocht en ik heb ontzettend leuke dingen bij verschillende webshops gevonden. De spullen die je in het babykamertje ziet komen onder andere bij Mevrouw Aardbei, Ukje, Koetjes & Kaartjes en Stoer Metaal vandaan. Echte aanraders mocht je op zoek zijn naar hippe accessoires.

Zijn er dingen die je een volgende keer anders zou doen?

Dit kamertje is precies geworden zoals we wilden en gehoopt hadden. We zijn er heel blij mee. Maar over een paar maanden mag ik weer aan de slag en dat vind ik toch wel erg leuk. Hoewel de meubels natuurlijk gewoon meeverhuizen en weer een plekje krijgen in het kamertje van ons meisje, zal ik zeker weten een hele andere stijl creëren. Ik vind het veel te leuk allemaal, lekker weer ideeën opdoen en aan de slag met waarschijnlijk een heel ander tof kamertje als eindresultaat!

Hoera!! 

Er is goed nieuws: Karlijn en Kevin zijn inmiddels trotse ouders van een prachtig meisje genaamd Bo. Van harte namens het mamaisthuis-team en een mooie en fijne tijd met jullie kleine wonder!