Goed… daar gaan we dan! Dit is mijn eerste blogpost voor Mamaisthuis. Ik trap af bij Foodbar Picknickers in Terherne. ‘Op stap met Sanne’ heeft die naam niet voor niets gekregen.

Ik ben meteen voor jullie, maar natuurlijk ook nogal voor mezelf, op stap gegaan en heb m’n auto volgeladen met blije kinderen en een man die verplicht mee moest. Dat deed hij overigens omdat hem heerlijk eten en veel zon werden beloofd.

We rijden vanuit Sneek richting Terherne. De reis per sloep valt af vanwege twee middagslapers die niet bepaald gezellig zijn als deze levensbehoefte hen wordt ontnomen. Vanuit Sneek rijd je gemakkelijk om het Sneekermeer heen om bij Picknickers te belanden. Je vindt het tussen Terherne en Joure. Check de contactgegevens en zet ze in je navigatie zodra je kunt, want dit is een topper!

14215433_10157331303255137_1181103475_o

Eenmaal met gezin uit de auto vraag ik me nog even af hoe het toch kan dat twee van zulke kleine mensjes zo veel bagage nodig hebben, maar dat verdwijnt al gauw naar de achtergrond als ik de voor mij inmiddels vertrouwde letters ‘ P I C K N I C K E R S ‘ zie verschijnen. Wat een fijne plek is dit toch! ik ben fan vanaf mijn eerste bezoek en zal jullie meenemen in de wereld die Picknickers heet. Concept, food and drinks, de omgeving en natuurlijk: waarom je hier zo fijn je kindjes mee naartoe kunt nemen.

Kas

‘Een hippe foodbar in een prachtige omgeving’. Zo wordt Picknickers op haar eigen website omschreven en daar is geen woord aan gelogen. De naam is vooral te danken aan het feit dat veel van de lekkere dingen die je hier kunt eten en drinken ook worden aangeboden als ‘ to go’ variant. Je kunt de heerlijkste hapjes en drankjes zelf uitkiezen en handig meenemen als je geen zin hebt om te blijven hangen. Blijven hangen is echter juist aan te raden. In een retro strandstoel, een hangmat, of aan een van de tafeltjes in een heuse kas. Had ik al gezegd dat er zelfs een TubTub (hottub) voor twee personen aanwezig is? Zie je het voor je? Met je derrière in een hottub met een wijntje, lekkere hapjes, ondergaande zon… Picknickers creëert een ongedwongen vakantiesfeer en verrast met mooie smaakcombinaties. Je kunt bij Picknickers ook specials of arrangementen boeken, bijvoorbeeld voor Moederdag. Sein in die mannen!

schommelpaard krullenbol

Dan onze kindjes. Zij hebben het heerlijk buiten in de zon met een lekkere speelplek. Hero van 2,5 vermaakt zich in de zandbak. Dit is geen steriel steigerhouten exemplaar maar een lekkere hoop zand met een berg kleurige speeltjes. Daarna waagt hij een slinger in de hangmat en springt op het originele schommelpaard dat aan een boom hangt. Hier was hij nog net iets te klein voor. Ik neem hem aan de hand mee naar het water, waar we kijken naar de boten die langs varen en de ‘open dicht’ brug die de boten doorlaat. Je kunt met je boot direct bij Picknickers aanleggen, fijn! Onze Novah van 7 maanden vindt het ook prima. Lekker spelen op de bank met een lief zonnehoedje op haar hoofd, een korstje brood en een flesje waarvoor ik gerust warm water mocht pakken. Ze zijn hier kindjes gewend en ze zijn welkom.

Food

Al nieuwsgierig naar wat er nu precies op de kaart staat? Ik ging voor de homemade ‘Kusmi Ice Tea’ en een clubsandwich met scharrelkip, venkel en kerriemayonaise. Manlief valt voor brood met kroketten en Hero is in de wolken met een boterham met jam. Heerlijk hoe snel een kind tevreden is. Er staat een aantal fijne hapjes op de kaart voor de kleinste mens. Zelfs een peuterhapje van groentepuree. De drankjes zijn een aanrader, speur vooral goed voordat je een doorsnee cola besteld. Verder is de kaart verrassend en flexibel. Je kunt alles bestellen zoals je dat zelf wilt. Een hoofdgerecht als lunch, een salade als maaltijdsalade. Fijn, want je weet nooit hoe een dag loopt met kleintjes om je heen. Zijn er dieetwensen, dan kunnen deze met de keuken worden besproken. Deze plek ademt liefde voor eten. Je kunt er je hart ophalen als je van de natuur en lekker eten houdt. Van heerlijk mensen kijken en even de tijd vergeten. De bediening is opmerkzaam en behulpzaam en heeft ook aandacht voor kleintjes, die je ziet groeien als ze worden aangesproken en zelf mogen vertellen wat ze willen eten en drinken.

bank

Handige weetjes:

! Je kunt hier pinnen.
! Er is een mooie toiletruimte maar helaas geen plek om je kleintje te verschonen. Dit heb ik lekker op een bank gedaan, kon prima gezien de sfeer die er hangt.
! De kinderboterham was wel erg royaal belegd met jam. Resultaat: blije boef! Moeders zelf had hier zeker 3 boterhammen mee kunnen smeren…
! Ik kan echt niet veel vinden om over te zeuren, dus dat doe ik dan ook niet.

14202886_10157329064180137_767934877_o

Let op: Het is inmiddels september, maar ook in het laagseizoen slaapt Picknickers niet. Op de website wordt voor 21 oktober het event ‘Proef de kunst’ aangekondigd. De luiken gaan dus zeker niet voor de ramen zodra de zon zich minder laat zien.

Heb ik jullie enthousiast gemaakt of wil je meer weten? Neem dan gauw een kijkje op www.picknickers.nl!

Open: in het hoogseizoen iedere dag, buiten het seizoen een aangepaste dienstregeling.

Adres: Utbuorren 54, 8493 MA Terherne (Friesland).