Van vakantie rust je uit, tenminste dat is waar het voor bedoeld is. En toch is dat niet altijd zo. Het is niet voor niets dat ouders na twee weken de kids thuis gehad te hebben, ook weer blij zijn als de schoolbel klinkt. 

vakantie glampen villatent Vakantiepark De Papillon

Eigen gekozen ritme

In het begin voelde ik mij daar best wel eens schuldig over. Heerlijk toch; qualitytime met de kinderen en iedere dag doen en laten waar je zin in hebt. Absoluut, zo voel ik het ook! Alleen al de lunchtrommels twee weken in de kast kunnen laten staan, de wekkerfunctie uitschakelen en de mindset go-with-the-flow inschakelen, heerlijk!

De kindjes gaan graag naar school maar iedere keer weer merk ik dat de vakanties op het juiste moment voor de deur staan. Ze zijn moe van het iedere dag op tijd met gekamde haartjes en gepoetste tanden op de fiets springen en ze hebben behoefte aan hun eigen gekozen ritme. Logisch, dat hebben wij als ouders ook zo nu en dan nodig.

Aanknop staat altijd aan

Wel merkte ik de laatste jaren dat twee weken thuis met de kinderen gewoon te veel is. Niet dat ik niet geniet van hun aanwezigheid of het heerlijke kroelen. Maar voorgaande jaren was het geregeld heel slecht weer en dan vliegen op een gegeven moment de muren op ons af. Mijn energie laat het helaas niet toe om er iedere dag op uit te gaan met de kids en activiteiten te doen. Maar bij hen staat de aanknop altijd AAN en die twee knoppen botsen ook geregeld. Maar dat is bij jullie vast niet anders … toch?

Heel fijn dus dat we dit jaar konden gaan glampen in Nederland. Op slechts 1½ uur rijden beleefden we een heerlijke week vakantie in zonnig Nederland. De kids konden iedere dag hun gang gaan en genoten van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat van nieuwe vriendschappen en de camping. Heerlijk!

Het gevoel van twee weken vakantie

Na deze week waarin #makingmemories bovenaan stond, ben ik mentaal absoluut meer uitgerust dan voorgaande jaren toen we de meivakantie at home doorbrachten. Wel merk ik nu we een week thuis zijn dat ook zo’n week glampen iets doet met mijn energie. Het vraagt toch wel het een en ander van mijn lijf. Maar doordat ik in mijn hoofd uitgerust ben en weer frisse nieuwe ideeën heb, voelt het anders. Ik heb het gevoel dat ik echt twee weken vakantie heb gehad. Zelfs de wekkers, lunchtrommels en schoolbel hadden van mij nog wat langer vakantie mogen vieren! : )

Hoe is dat bij jullie? Zijn jullie na zo’n vakantie blij als de kids weer naar school gaan of mag het van jullie wel wat langer duren? Laat het weten in de comments, leuk!