Daar stond ze dan. Samen met haar studiegenoten stralend op het podium. Haar diploma stevig in haar hand. Wat was ik trots! Voor mijn dochter een begin van een nieuwe fase. Maar voor ons als ouders ook.

Zeker als het om geld gaat. Geen studiekosten meer! Eindelijk weer eens geld om andere dingen te doen. Waarin ga ik mijn geld beleggen? Ik heb mijn lijstje al gemaakt en ik deel het graag met je!

6 slimme tips om je spaargeld te beleggen  

  1. Los af op je hypotheek

De rente op een spaarrekening is tegenwoordig erg laag. Daarom lossen veel mensen af op hun hypotheek. Dat merk je direct in uw maandelijkse kosten. Je lening wordt namelijk kleiner.

  1. Investeer in je huis

Al eens aan zonnepanelen gedacht? Of kan je jouw huis beter isoleren? Milieubewuste investeringen verdien je snel terug. Want de energierekening gaat door deze aanpassingen snel omlaag.

  1. Ga beleggen

Met beleggen behaal je meestal meer rendement dan sparen. Heb je geld dat je niet direct nodig hebt? Dan is beleggen misschien iets voor jou. Weet je niet waarin je kunt beleggen? Of houdt u van gemak? Kies dan voor beleggen in mixfondsen. Een mixfonds combineert namelijk verschillende soorten beleggingen, met verschillende risico’s. Je kiest het mixfonds dat het best bij jou past. Let wel op dat beleggen ook kosten met zich meebrengt.  

  1. Bekijk of je jouw pensioen kunt aanvullen

Heb je een pensioentekort? Dan kan je op een belastingvriendelijke manier geld opzij zetten voor een extra inkomen voor later. Bij Centraal Beheer kan je eenvoudig berekenen hoe je jaarlijks met belastingvoordeel jouw pensioen kunt aanvullen.

  1. Reis de wereld rond

Vergeet niet ook eens leuke dingen te doen met je spaargeld. Zeker als je kinderen klaar zijn met studeren, is het tijd voor ‘quality-time’. Heerlijk met z’n tweeën die langgekoesterde reis maken. Dat is beleggen in mooie momenten!

  1. Koop een designertas!

Wist je dat designertassen tegenwoordig een zeer goede investering kunnen zijn? Een tas van een bekende ontwerper kan alleen maar meer waard worden. Misschien een bijzonder examencadeau voor mijn dochter? Een leuke investering voor haar toekomst!

-Tot stand gekomen in samenwerking met Centraal Beheer-