Vandaag in ‘Mama is ondernemer’: Kitty, moeder van 4 jonge kinderen en dol op Scandinavië. In 2015 maakt ze een prachtige rondreis waarbij ze haar hart verliest aan de landen Zweden, Denemarken en Noorwegen.

Met name de mooie natuur, de rust en de vriendelijkheid raken haar. Verliefd geworden op Scandinavië besluit ze een stukje mee te nemen naar Nederland en begint een eigen webshop. Kitty wordt onderneemster en richt zich met haar webshop op eerlijke kinderkleding. Bij Snelle Kruipers vind je mooie duurzame items van het merk ‘Crawls’.

Met deze rubriek willen we toffe webshops, inspirerende bedrijven en mooie merken in de spotlight zetten. Tevens laten we het ‘het gezicht erachter’ aan het woord. Hiermee hopen we een beeld te schetsen van hoe het is om als mama zelfstandig ondernemer te zijn en hoe dit te combineren met de zorg voor een gezin. 

Wanneer heb je de stap gezet om een eigen bedrijf op te richten?

Na de mooie reis die we in 2015 maakten, heb ik de eerste stappen gezet om een eigen webshop op te starten. Het originele plan was om via de webshop Scandinavische kinderkledingmerken te verkopen maar na een tijdje heb ik besloten om mij alleen op het merk Crawls te richten. Dit merk past bij mij en ik ben er persoonlijk heel enthousiast over. Echt een aanrader. Doordat ik mij alleen nog met dit merk bezighoud, kan ik de verkoop via de webshop veel beter inrichten en met mijn agentschap er voor zorgen dat dit merk in Nederland op de kaart gezet wordt. Dat verdient het ook echt!

Waarom ben je begonnen met JK-Agency?

Voorheen werkte ik als administrateur maar na de geboorte van ons tweede kindje ben ik daarmee gestopt. Later werd ons gezin met een derde en vierde wonder uitgebreid. Ik wilde niet alleen moeder zijn maar ook nog iets aan mijn eigen ontwikkeling doen en investeren in mijzelf. Aangezien ik dol ben op shoppen en stylen was een webshop in kinderkleding voor de hand liggend. De combinatie met mijn liefde voor Scandinavië maakte het plaatje helemaal kloppend!

Hoe kom je aan de naam van je bedrijf?

Helaas heb ik geen spannend verhaal over de herkomst van de naam : ) Mijn man heet Joost en ik dus Kitty, JK Agency was niets anders dan een combinatie van onze voornamen. Simpel maar het klopt wel en klinkt goed.
Snelle Kruipers — de webshop — heb ik samen met Eefje van Ideefje bedacht tijdens een brainstormsessie. We wilden een naam die voor zich spreekt en die voor de doelgroep meteen duidelijk maakt waar het voor staat. Ook wilden we een duidelijke link met de naam van het merk zelf, maar dan in het Nederlands.

Wat is je bij het opzetten van JK-Agency mee- of tegengevallen?

De onbegrensde mogelijkheden en dan twee kanten op; if you can dream it you can do it. Maar je moet ook keuzes maken, soms lastige keuzes. Inkopen is fantastisch, één van de leukste dingen van het runnen van een webshop maar je kunt niet alle items of merken bestellen. Je moet altijd focus blijven houden en dat is nu net niet mijn sterkste kant. Zoveel mogelijkheden en zoveel leuke inspirerende mensen, ik loop soms over van enthousiasme. Ook nu ik mij alleen op Crawls richt is het belangrijk om keuzes te maken. Als zelfstandig ondernemer ben je heel veelzijdig bezig en doe je ontzettend veel kennis en indrukken op, superleuk maar niet overspoeld raken is soms een uitdaging!

Werk je alleen of met een team mensen?

In principe werk ik alleen maar met ruggensteun van mijn man. Na de geboorte van ons vierde kleintje heb ik tijdelijk wat extra ondersteuning voor mijn socialmediaplanning en springt mijn man meer bij.

Hoe combineer je het moederschap met een eigen bedrijf?

Ja dat is een lastige vraag. Hoe doe ik dat; moeder zijn van vier jonge kinderen en een eigen webshop runnen. Geen idee? Gewoon doen. Plannen is alles en dan loopt het meestal vanzelf. Het scheelt dat ik er ontzettend veel plezier in heb, waardoor het sowieso fijn werken is en goed vol te houden ondanks de drukte van een groot gezin.

Wat maakt JK-Agency zo bijzonder?

Het merk waar ik mij met de webshop op richt, is bijzonder en ontzettend tof. Had ik Crawls maar eerder ontdekt voor mijn drie andere kinderen. Een geweldige uitvinding waarbij duurzaamheid en eerlijke arbeid essentieel zijn om dit mooie merk te produceren. Als agent wil ik mij inzetten om mijn verkooppunten op allerlei gebied zo goed mogelijk te ondersteunen, samen kunnen we Crawls groot maken in Nederland. Het merk heeft absoluut potentie op onze markt want moeders kijken tegenwoordig ook anders naar fashion en stellen hogere eisen op het gebied van arbeid en productie en het effect op het milieu.

Werk je vanuit huis of heb je ergens een kantoor of magazijn?

Ik werk vanuit huis waar ik een klein maar fijn kantoortje heb.

Wat zijn je dromen, wat hoop je over vijf jaar bereikt te hebben als ondernemer?

Dromen heb ik genoeg maar wat betreft mijn eigen bedrijf hoop ik dat Crawls op de kaart staat en bekend is bij een groot en enthousiast publiek. Dat we bij de tofste en hipste winkels en webshops op de plank liggen en dat ieder kleintje de beste footprints in life kan maken. Een echt kantoor aan huis met showroom zou fantastisch zijn! Dat zou de mogelijkheid bieden om meer mooie (Scandinavische) merken onder mijn vleugels te nemen.

-Artikel tot stand gekomen in samenwerking met JK-Agency-