Vandaag in ‘Mama is ondernemer’: Sally van Stoepliefde. Sally is drie jaar geleden Stoepliefde begonnen samen met haar vriend Dave. Naast deze werkzaamheden die zij met veel passie en liefde doet, werkt Sally ook nog fulltime bij een non-profit organisatie.

Dave is co-ouder van dochter Stella van zeven jaar. Om de week is zij bij papa Dave en zo is Sally van de ene op de andere dag moeder geworden. Deze rol was even wennen voor Stella maar na drie jaar heeft ze haar weg hierin gevonden en kan ze er echt van genieten.

“Stoepliefde verspreidt liefde, verbindt mensen en kleurt de wereld”

Met deze rubriek willen we toffe webshops, inspirerende bedrijven en mooie merken in de spotlight zetten. Tevens laten we het ‘het gezicht er achter’ aan het woord. Hiermee hopen we een beeld te schetsen van hoe het is om als mama zelfstandig ondernemer te zijn en hoe dit te combineren met de zorg voor een gezin.

Stoepliefde

Wanneer heb je de stap gezet om Stoepliefde op te richten?

Eigenlijk heb ik nooit bewust de stap gezet om Stoepliefde op te richten, het is de afgelopen drie jaar organisch gegroeid vanuit een eenmalige actie. Stoepliefde is geen bedrijf maar een sociale onderneming. Wij maken mozaïekwerken op stoeptegels voor mensen die om wat voor reden dan ook extra liefde kunnen gebruiken of juist liefdevol zijn geweest voor anderen. Denk aan een gezin dat een kind heeft verloren of een oma die zorgt voor de kinderen in de buurt. De stoeptegels liggen in openbare ruimten dus met het plaatsen ervan maken we ook de buurt een stuk kleurrijker.

Waarom ben je begonnen met Stoepliefde?

Ik ontmoette mijn vriend Dave in de tijd dat ik voor mijzelf een tafelblad aan het mozaïeken was. Dave vertelde mij toen dat hij ooit — na een nare ervaring — een prachtig voordeurconcert cadeau had gekregen van vrienden. Dat was zo’n liefdevol gebaar geweest, zoiets wilden wij ook gaan doen voor vrienden. Omdat wij beiden niet kunnen zingen maar wel mozaïeken zijn wij stiekem mozaïektegels voor deuren gaan leggen bij mensen die wat extra liefde konden gebruiken of juist iets heel liefdevols hadden gedaan. Zo is Stoepliefde geboren. De reacties waren allemaal zo positief dat we daarna door zijn gegaan met tegels maken en leggen. Doordat steeds meer mensen over Stoepliefde gingen praten en via social media ervaringen gingen delen, kregen we zelfs verzoeken van mensen die we niet kenden om tegels te mozaïeken. Heel erg leuk natuurlijk maar momenteel zijn we er best druk mee en dat allemaal naast mijn betaalde fulltime baan en de zorg voor Stella.

SONY DSC

Wat is je bij het opzetten van Stoepliefde mee- of tegengevallen?

Leuke vraag, daar heb ik eigenlijk nooit over nagedacht omdat het heel spontaan van de grond is gekomen. Wel vraagt het mozaïeken van de tegels veel tijd, en met een drukke baan, gezin en alle andere dingen in ons leven zou ik daarvan wel wat meer willen hebben. Maar niet om te klagen hoor, we zijn ontzettend trots en verbazen ons ieder keer weer in positieve zin over hoeveel impact ons ‘product’ heeft op mensen. Mensen zijn zo blij als ze een stoeptegel ontvangen. En juist dat inspireert anderen om ook een Stoepliefde tegel aan te vragen.

Werk je alleen of werk je met een team?

Ons Stoepliefde team bestaat uit drie mensen, naast ikzelf helpen mijn vriend Dave en zijn dochter Stella mee. We organiseren ook wel eens ‘Karmategelen’ workshops waarbij mensen meehelpen om tegels te mozaïeken.

Hoe combineer je het moederschap met je eigen bedrijf?

Het is eerder mijn fulltime baan dan het moederschap dat de combinatie met Stoepliefde soms spannend maakt. Stoepliefde past juist makkelijk in ons gezinsleven. Mozaïeken is namelijk iets waarbij Stella ook prima mee kan helpen en ze vindt het super leuk om op pad te gaan en stiekem tegels te leggen bij mensen.

Wat maakt Stoepliefde zo bijzonder?

Zover ik weet zijn wij uniek in wat we doen, dat op zich is al bijzonder. We merken dat een stoeptegel een krachtig en liefdevol gebaar is voor iemand. Deze reacties geven denk ik goed weer wat Stoepliefde bijzonder maakt: ‘Dank jullie wel! Prachtig werk wat jullie doen!’, ‘Heel bijzonder cadeau, en je ziet het elke dag! Prachtig!’, ‘Lieve Verspreiders van Stoepliefde, nogmaals bedankt voor het maken en afleveren van deze prachtige tegel!’, ‘Ik word nog elke ochtend blij van de tegel en Noortje heeft het er ook vaak over. Dus jullie missie is zeer geslaagd!’.

Werk je vanuit huis of heb je ergens een kantoor of magazijn?

We werken nu nog voornamelijk vanuit huis, behalve wanneer we een workshop hebben. Omdat de kamer waarin we de mozaïektegels maken nu echt te klein wordt én onze houten vloer al die lijm ook niet echt prettig vindt, zijn we nu op zoek naar een klein atelier.

Heb je dromen, wat hoop je over vijf jaar bereikt te hebben als ondernemer?

Het belangrijkst is dat we zoveel mogelijk liefde kunnen verspreiden door mensen blij te maken met prachtige tegels. Het zou mooi zijn als onze sociale onderneming voldoende inkomsten kan halen uit betaalde mozaïekopdrachten om daarmee zoveel mogelijk sociale mozaïekprojecten te realiseren. En dan liggen er over 5 jaar door het hele land Stoepliefde tegels, die de wereld wat kleurrijker en liefdevoller maken. Prachtig toch? Missie geslaagd!

10518708_379246705571953_2161732612157439004_n