Vandaag in ‘Mama is ondernemer’: Helga en Marlou, beiden moeder en eigenaar van het gave — relatief nieuwe — boyslabel SKURK. Sinds een jaar werken ze met veel plezier en passie samen aan het realiseren van hun droom: een betaalbaar en mooi merk in de markt zetten waar iedere mama blij van wordt.

Helga is trotse moeder van Gino en Dilano en sinds een aantal maanden mag ook Marlou zich mama noemen met de komst van kleine Linne. Naast het moederschap gaat er momenteel veel tijd en energie naar het merk SKURK, dat na een aantal seizoenen zijn plek heeft veroverd in de wereld van kidsfashion!

Met deze rubriek willen we toffe webshops, inspirerende bedrijven en mooie merken in de spotlight zetten. Tevens laten we het ‘het gezicht er achter’ aan het woord. Hiermee hopen we een beeld te schetsen van hoe het is om als mama zelfstandig ondernemer te zijn en hoe dit te combineren met de zorg voor een gezin.

SKURK boyslabel jongensmerkkleding

Wanneer hebben jullie de stap gezet om een eigen label op te richten?

We kenden elkaar al langer en in januari 2016 hebben we de stap gezet om onze droom te realiseren. We hadden beiden jarenlange ervaring in de modebranche en de wens om een eigen hip, betaalbaar en stoer boyslabel in de markt te zetten. Het bundelen van onze krachten op het gebied van ontwerpen, netwerken en ondernemen blijkt de juiste. We zijn trots op wat we doen en op ons mooie merk SKURK!

Waarom zijn jullie begonnen met SKURK?

We hadden zowel een persoonlijke als een zakelijke klik. Dezelfde drive, passie en visie op mode; daar moesten we wat mee doen! We hebben onze baan opgezegd, plannen gemaakt, ideeën uitgewerkt en zijn er vol voor gegaan!

SKURK Helga boyslabel jongensmerkkleding

Helga met haar mannen

Hoe komen jullie aan de naam SKURK?

We wilden een naam die staat voor boef of rebel. Toen we dit in google als zoekwoord opgaven, kwam het Skandinavische skurk op ons beeldscherm te staan. Dat moest het worden: SKURK, ook stoer voor jongens van een jaar of 12!

Wat is jullie bij het opzetten van een eigen bedrijf mee- of tegengevallen?

Met name dat je met een eigen bedrijf ineens voor alles verantwoordelijk bent. Voorheen waren we verantwoordelijk voor inkoop, collectioneren en productopvolging maar met ons eigen label SKURK komt daar ineens veel meer bij kijken. We runnen ons bedrijf helemaal zelf van transport, facturatie, boekhouding, collectioneren, marketing, verzekeringen tot aan het opzetten en beheren van de website. We zijn beiden erg perfectionistisch en vinden het erg belangrijk dat we zelf zoveel mogelijk weten en kunnen. Maar zaken waar onze kennis en kunde van ontbreekt, besteden we uit. Dat SKURK na één jaar al in 80 winkels verkocht wordt hadden we nooit durven dromen, te gek!

SKURK boyslabel jongensmerkleding

Bestaat SKURK alleen uit jullie of meer medewerkers?

Just the two of us. Wij, Helga en Marlou zijn het gezicht achter én voor het merk waardoor de communicatielijnen heel kort zijn en er snel beslissingen genomen kunnen worden. Iedere SKURK dag is weer anders en juist dat maakt het zo leuk en uitdagend! Sales hebben we uitbesteed, dit ligt bij onze agent: The Kids Fashion Agency en Dominique Andries.

Hoe combineren jullie het moederschap met een eigen bedrijf?

Ondernemen is geen 9 tot 5 baan. We zijn er ieder moment van de dag, 24/7 mee bezig maar dat is ook juist leuk. We halen er veel voldoening uit en het geeft ons energie! SKURK is voor ons een goede combinatie met het gezinsleven doordat we zelf onze werktijden kunnen invullen. In de avonduren en weekenden maken we geregeld extra uren, dat is pittig maar ook nodig om de juiste balans met het gezinsleven te kunnen krijgen. We zijn beiden even gedreven en enthousiast en delen alles met elkaar. Alleen zouden we het niet kunnen noch willen! 

Marlou SKURK boyslabel jongensmerkkleding

Wat maakt het label SKURK zo bijzonder?

In de eerste plaats natuurlijk dat het ons eigen label is, daar zijn we ontzettend trots op. Daarnaast dat het voor iedereen toegankelijk is want SKURK is betaalbaar, stoer en a lot of fun.

Werken jullie vanuit huis of hebben jullie ergens een kantoor of magazijn?

We hebben een fijn kantoor in Tilburg en hierbij zit ook een magazijn voor de voorraad en uitlevering van de collecties. Maar een eigen bedrijf betekent ook dat je vaak thuis, in de auto of onderweg moet bellen en dingen moet regelen.

Wat zijn jullie dromen, wat hopen jullie over vijf jaar bereikt te hebben als ondernemer?

Onze droom is — en we werken er hard aan — dat over een paar jaar heel Nederland SKURK fan is. Dat je overal op straat boys ziet shinen met SKURK!

SKURK

-Artikel tot stand gekomen in samenwerking met SKURK-