Vandaag in ‘Mama is ondernemer’: Nynke, moeder van een zoontje en een stiefdochter. Naast het moederschap is zij seksuologe, relatietherapeute en sinds 2017 trotse eigenaar van het inspirerende online platform ilvy.com. 

De plannen voor het opzetten van een online platform waren er al langer maar sinds een jaar is het een feit en een succes gebleken. Nynke beheert het samen met haar man, die een rasechte ondernemer is.

Ilvy.com is dé plek op internet waar je terecht kunt met al je vragen op het gebied van seks en relaties. Zonder schaamte en taboes zorgen Nynke en haar man ervoor dat onderwerpen weer bespreekbaar worden en seks weer leuk wordt!

seksuoloog relatietherapeut ilvy ilvy.com

Met deze rubriek willen we toffe webshops, inspirerende bedrijven en mooie merken in de spotlight zetten. Tevens laten we het ‘het gezicht erachter’ aan het woord. Hiermee hopen we een beeld te schetsen van hoe het is om als mama zelfstandig ondernemer te zijn en hoe dit te combineren met de zorg voor een gezin. 

Wanneer heb je de stap gezet om ilvy.com op te richten?

Het begon allemaal in 2014 toen we inspiratie kregen om een online platform ter bevordering van de seksuele gezondheid op te gaan zetten. Zoiets in de huidige vorm van ilvy.com bestond nog niet en vanuit mijn vakgebied merkte ik dat daar behoefte aan was. Hoewel we ons wilden focussen op een plek op internet werden onze plannen ook opgemerkt door een uitgever. Die wilde er een print magazine van maken.

Zo gezegd zo gedaan, november 2015 lag de eerste editie van ilvy door heel Nederland. Ontzettend gaaf en wat waren we trots! Maar ook kwam het besef dat het opzetten en opvolgen van een magazine wel heel veel tijd in beslag zou nemen. We waren beiden niet alleen committed aan ilvy; mijn man werkte als veelzijdig ondernemer en ik had mijn eigen baan als seksuoloog en relatietherapeut. Een print magazine daarnaast was een te grote uitdaging en we wilden dolgraag onze focus leggen op het opzetten van ilvy.com als online platform.

Uiteindelijk was het in februari 2017 zover en gingen we live! Eindelijk, na al die maanden keihard werken achter de schermen was het zover en konden we van start met onze eigen onderneming.

ilvy.com ilvy online platform seks

Waarom ben je begonnen met je eigen bedrijf?

Het hebben van een eigen bedrijf heb ik eigenlijk nooit geambieerd. Wel heb ik in het bedrijfsleven altijd mijn eigen keuzes gemaakt en mijn eigen pad bewandeld. Dat past bij mij en heeft mij gebracht tot waar ik nu sta.

Ilvy.com is ontstaan uit het samensmelten van twee werelden; die van mijn man als ondernemer en mijn passie voor mijn werk als seksuoloog en relatietherapeut. Het beste van deze werelden versterkt elkaar en vult elkaar aan op ilvy.com.

Met ilvy.com heb ik een belangrijke missie, namelijk: seks weer leuk maken! In mijn werk als seksuologe kom ik met veel mensen in aanraking die problemen ervaren met seksualiteit. Meestal ligt gebrek aan kennis over seks hieraan ten grondslag. Het is namelijk echt zo dat wanneer je meer kennis over seks hebt, het leuker wordt en je minder onzekerheden ervaart.

Met ilvy.com wil ik graag een stukje van deze kennis overbrengen. Goede kennis en eerlijke informatie, want op het internet staat al genoeg onzin geschreven. Met mijn huidige netwerk kan ik een schat aan informatie inzetten op het gebied van seksuologen, bekkenfysiotherapeuten en gynaecologen. Maar ook over escortbureaus, erotische feesten, erotische kunst en seksspeeltjes. Al deze informatie vertalen wij naar leuke en toegankelijke artikelen die voor iedereen beschikbaar zijn op ilvy.com

Hoe is de naam van je bedrijf ontstaan?

De naam van ons platform is verzonnen door mijn man. Hij werd geïnspireerd toen hij op de Kamasutra beurs liep. De hoofdsponsor van de beurs was namelijk een simpele vrouwennaam. Geniaal! Voor ons was het namelijk al duidelijk dat de naam van ons platform niet te spannend moest zijn. Toegankelijk en voor iedereen makkelijk uit te spreken maar ook moest het mogelijk zijn hiermee tot de internationale markt toe te treden.

Hij bedacht ilvy! Vrouwelijk, zacht en sensueel maar ook stoer en kort. Ook konden we met deze naam qua logo en beeldmerk grafisch alle kanten op. Aangezien ilvy een online bedrijf is hebben we er ilvy.com van gemaakt!

Wat is je bij het opzetten van ilvy.com mee- of tegengevallen?

Het valt mij eigenlijk tegen hoeveel tijd ik overhoud om te investeren in ons platform. Een jong gezin, een baan, een sociaal leven en daarnaast een eigen bedrijf, het is allemaal ontzettend leuk maar veel. Ik vind het ontzettend jammer dat ik niet meer tijd heb om te investeren in ilvy.com want ik ben onwijs trots op ons platform en vind het erg leuk om te doen. Helaas zitten er maar 24 uur in een dag en is het nu niet mogelijk om fulltime aan ilvy.com te werken hoe graag ik ook zou willen. Wie weet kan ik in de toekomst mijn uren voor het platform uitbreiden, zodat het nog meer kan groeien en we het verder kunnen uitbouwen met alle ideeën die we nog hebben.

Werk je alleen of met een team mensen?

In principe werk ik alleen. Maar de content van het platform komt niet alleen van mijn hand. Veel mensen leveren een bijdrage aan de inhoud van ilvy.com. Allemaal vanuit hun eigen expertise en hun unieke kennis.

ilvy.com ilvy online platform seks

Hoe combineer je het moederschap met het runnen van een eigen bedrijf?

Voor mij staat het moederschap absoluut op nummer één, zodoende probeer ik er ook echt voor de kinderen te zijn wanneer ze mij nodig hebben. Mijn stiefdochter is er alleen het weekend en mijn zoontje is nog zo klein, voor mij zijn zij het allerbelangrijkst. Wanneer ze liggen te slapen of zelf spelen dan werk ik en investeer ik tijd in ilvy.com.

Mijn man vindt het soms lastig maar tegelijkertijd ook knap dat ik de rust kan vinden om eindeloos met de kinderen te kroelen terwijl er nog werk ligt te wachten. Het voordeel is wel dat zowel mijn man als ik avondmensen zijn en dus ook in de avonduren fijn kunnen werken. Dat doen we ook geregeld; samen genieten van een avondje knallen voor ilvy.com.

Ik houd van mijn werk en vind het dan ook prachtig om ilvy.com te combineren met het moederschap. Ik leer mijn kinderen graag dat er over seks gewoon gesproken kan worden en geef ze al een stukje bewuste seksuele opvoeding mee. Uiteraard stem ik dat wel af op de belevingswereld van mijn stiefdochter maar als ze met haar zes jaar vragen heeft dan zal ik ze zeker beantwoorden.

Wat maakt jouw bedrijf zo bijzonder?

Wat ilvy.com met name uniek maakt is dat heel veel mensen aan het platform meewerken door een bijdrage te leveren. Allemaal met hetzelfde doel: seksualiteit uit de taboesfeer halen. Seksualiteit moet een onderwerp van gesprek zijn en daarvoor investeert iedereen graag een beetje van zijn of haar tijd in ilvy.com. Gaaf toch?

De onderwerpen op ons platform zijn heel divers en daardoor ook toegankelijk voor iedereen. We proberen ilvy.com zo laagdrempelig mogelijk neer te zetten zodat mensen zich er makkelijk toe aangesproken voelen, ongeacht leeftijd of afkomst.

Achter de schermen zie ik dat er ontzettend veel interesse is en dat mensen ook echt behoefte hebben aan zo’n platform alleen op social media voelt men zich snel geremd te reageren. Ik hoop van harte dat hier ooit verandering in komt. Je hoeft echt niet en public jouw hele verhaal te delen, maar je mag toch wel laten zien dat onderwerpen als seksualiteit en relaties je interesseren?

Werk je vanuit huis of op locatie?

Voorheen hadden we een kantoor maar tegenwoordig werken we vanuit huis. Dit is prettiger omdat we zo ten allen tijde iets kunnen doen voor ilvy.com. Voordeel is ook dat je alles bij de hand hebt en hierdoor sneller en efficiënter kunt werken naast het runnen van een gezin.

ilvy.com ilvy online platform seks

Het vanuit huis werken zorgt ook geregeld voor bijzondere momenten. We zijn zo met het bedrijf verweven dat je hier in huis ook vaak genoeg producten van ilvy.com tegenkomt. Zo keek de kraamhulp verbaasd op toen er drie dagen na mijn bevalling een groot pakket met 30 nieuwe speeltjes werd bezorgd. Speeltjes die allemaal getest moesten worden door ons testpanel voordat ze online gepresenteerd zouden worden. Aan de ene kant lag mijn drie dagen oude baby en aan de andere kant de meest fantastische speeltjes. Je had het gezicht van de kraamhulp moeten zien toen ik zei: “Tja, ik dacht, het kind is eruit dus nu kan ik weer.” ; )

Wat zijn je dromen, wat hoop je over vijf jaar bereikt te hebben met ilvy.com?

Allereerst hoop ik dat we seks en alles op het gebied van relaties meer bespreekbaar hebben kunnen maken. Zo heeft ilvy.com alle potentie om een begrip te worden binnen de seksuologie en vinden steeds meer mensen hun weg naar ons online platform. Gelukkig krijgt het platform al veel waardering en wordt het op waarde geschat. Ik kan alleen maar hopen dat mensen zich minder gaan schamen voor hun belangstelling in seks en alles wat er bij komt kijken om seks leuk te maken en houden. Dan zal ook het bereik van ilvy.com groeien en zal ons platform gezien worden als seks- en relatie-expert. Een paar mooie samenwerkingen met partijen die al naam hebben gemaakt zal hier zeker aan bijdragen. We kijken er naar uit om door te groeien en ons verder te ontwikkelen!

Ilvy.com

 

-Artikel tot stand gekomen in samenwerking met ilvy.com-