Vandaag in ‘Mama is ondernemer’: Leida, moeder van twee jonge kinderen en dol op regen. : ) Dit is zeker niet altijd zo geweest maar sinds het bestaan van haar — inmiddels succesvolle — webshop ‘Hipinderegen.nl’, wordt niet alleen zij blij wanneer de druppels naar beneden vallen maar ook heel veel andere vrouwen.

Leida laat je zien dat je in deze tijd echt niet meer als een hobbit door de regen hoeft. Het kan écht stylish en hip! Daar zorgt zij samen met haar team voor want voor de echte regenfashionista’s gaan ze op zoek naar de tofste merken, de mooiste pasvormen en de hipste kleuren. Impress when it’s raining and smile!

Hipinderegen.nl is na de opstart hard gegroeid en dat heeft de webshop in eerste plaats te danken aan dat er niet een tweede plek op internet bestaat waar zoveel mooie merken onder één dak te vinden zijn. In de webshop vind je nog zoveel meer om je tegen druppels te wapenen: van tassen, regenhoedjes en zadelhoesjes tot mooie paraplu’s.

Met deze rubriek willen we toffe webshops, inspirerende bedrijven en mooie merken in de spotlight zetten. Tevens laten we het ‘het gezicht erachter’ aan het woord. Hiermee hopen we een beeld te schetsen van hoe het is om als mama zelfstandig ondernemer te zijn en hoe dit te combineren met de zorg voor een gezin. 

Wanneer heb je de stap gezet om een eigen bedrijf op te richten?

Hipinderegen.nl bestaat alweer ruim 7 jaar. Ik was nog studente aan de Vrije Universiteit van Amsterdam toen ik begin 2010 de stap zette om een eigen webshop op te richten. Kinderen had ik toen nog niet dus de tijd en aandacht die ik had ging naar mijn eigen bedrijf!

Waarom ben je begonnen met Hipinderegen.nl?

Het idee voor de webshop is ontstaan uit eigen ervaring. Ik woonde vroeger in een klein dorpje in de kop van Noord-Holland. Mooi wonen maar wel overal ver vandaan. Wanneer ik naar de stad of het station wilde dan hoopte ik eigenlijk altijd dat het niet regende. Regen betekende a-sexy over straat in een groen met paars fluorescerend regenpak. Dat was de enige troef die ik toentertijd had om droog van A naar B te gaan en wat deed je dan, juistem; niks niet geen regenpak maar fietsen zo hard als je kon. Liever doorweekt en fashionable overkomen dan droog maar in een lelijk pak! Dat moest toch ook anders kunnen? Een mooi hip item waarmee je niet alleen droog door de regen kunt maar ook stylish een plensbui kunt trotseren. Het idee was geboren: ‘hip in de regen’, daar ging ik voor zorgen!

Ik struinde het hele internet af, maar kwam tot de conclusie dat er in Nederland geen fashionabele regenjassen te vinden waren. Hoe anders was het in Scandinavië! Daar lopen de vrouwen allemaal in stijl in de regen, een prachtig modebeeld omgeven door druppels, zo kan het dus ook! Bizar eigenlijk dat Nederland nog niet zover was dat mode en regen ook heel goed samen gaan. Voor mij een geweldige uitdaging om het tij te keren en dat bleek een succes. De afgelopen jaren hebben we al duizenden hippe vrouwen gelukkig mogen maken met én in de regen!

Hoe is de naam van je bedrijf ontstaan?

Het idee was eerst om de naam ‘hipperegenjassen’ te gebruiken maar omdat ik de wens had om meer dan alleen jassen aan te bieden heb ik er ‘Hipinderegen.nl’ van gemaakt. Het geeft precies weer waar wij voor staan en wat wij hopen te bereiken in Nederland. Hollandser en duidelijker kan bijna niet!

Wat is je bij het opzetten van Hip in de Regen mee- of tegengevallen?

De hoeveelheid werk en de opstartkosten zijn me een beetje tegengevallen. Vaak wordt er gedacht dat het opzetten van een webshop peanuts is en mensen het vaak doen omdat het ‘zo lekker te combineren valt met het gezinsleven’. Mensen zien vaak niet hoe hard je er voor moet werken om het tot een succes te maken. Een webshop wordt namelijk echt alleen winstgevend wanneer je je 300% inzet en obstakels weet te overwinnen, ook wanneer je maar een klein budget hebt. Wanneer je er veel plezier in hebt, is het runnen van een webshop enorm leuk en uitdagend!

Werk je alleen of met een team mensen?

We werken inmiddels met een klein team. Zo is mijn zusje Elsbeth mijn rechterhand en heb ik veel hulp van Marit, zij is tevens nog studente Geneeskunde.

Hoe combineer je het moederschap met een eigen bedrijf?

Mijn kinderen zijn drie dagen naar oma of de kinderopvang. Toen ik nog geen moeder was werkte ik gemiddeld 60/70 uur per week. Nu zijn het er maximaal 25 per week.

Wat maakt jouw webshop zo bijzonder?

Er zijn geen andere webshops die ‘hippe’ regenkleding verkopen. Daarin is Hipinderegen.nl uniek. We breiden ook steeds meer uit met nieuwe merken en dat maakt dat je bij ons altijd uit een ruim assortiment kunt kiezen, voor ieder wat wils!

Werk je vanuit huis of heb je ergens een kantoor of magazijn?

Ik heb een kantoor en magazijn in het bedrijf van mijn man en zijn familie. Dat is heel fijn want hierdoor werk ik eigenlijk altijd buiten de deur en kom ik na een werkdag ook echt thuis in mijn eigen huis. Ideaal!

Wat zijn je dromen, wat hoop je over vijf jaar bereikt te hebben als ondernemer?

Ik hoop dat Hipinderegen.nl over 5 jaar nog veel meer gegroeid is. Dat jaarlijks tienduizend vrouwen ons hebben weten te vinden en met een lach de regen trotseren in een stylish en hip item uit onze webshop. Voor mij is het ideale toekomstplaatje dat mijn zus zorgdraagt voor de webshop en alles in goede banen leidt waardoor ik alleen nog maar strategisch- en marketingadvies hoeft te geven. Dat geeft mij ruimte en tijd om mij bezig te gaan houden met de andere opgezette bedrijven.

-Artikel tot stand gekomen in samenwerking met Hipinderegen.nl-