Na ons laatste eiceldonatie-interview met Neeltje en Bartele hebben we nog een aantal verzoeken ontvangen. Verhalen van mensen die radeloos zijn omdat er in Nederland een schrijnend te kort is aan eiceldonoren. 

Wij beseffen ons dat het bereik van mamaisthuis groot is en zijn dankbaar om hierin een steentje te mogen bijdragen.

eiceldonatie oproep vervroegde overgang

Eiceldonatie als laatste hoop

De wachtlijsten in Nederland zijn lang waardoor stellen — in verband met de maximale leeftijdsgrens voor vergoeding — soms hun wens moeten laten varen. Het hele traject zelf bekostigen is voor veel mensen niet weggelegd, het is een enorm kostbaar proces. De keuze om naar het buitenland uit te wijken is een persoonlijke.

In een besloten Facebookgroep ontmoeten de stellen elkaar, wisselen informatie uit en steken elkaar een hart onder de riem. Hoewel het geregeld moeilijke berichten zijn, wordt er zo nu en dan ook een positief bericht geplaatst over een prille zwangerschap.

Alles of niets

Het probleem ligt vooral bij het tekort aan donoren. De wachtlijsten creëren een hoop onzekerheid en onrust. Het eiceldonatietraject moet een donor zeker niet onderschatten. Maar als je een voltooid gezin hebt, gezond bent en geen erfelijke ziektes in de familie hebt en je voelt met heel je hart dat je deze stellen zou willen helpen dan ben je heel hard nodig in deze wereld.

Niets is moeilijker dan een kinderwens onvervuld zien en moeten accepteren dat de liefde nooit bezegeld zal worden met een kind van jullie samen. Juist omdat we weten dat ons platform succesvol kan zijn in het bij elkaar brengen van vraag en aanbod, plaatsen we nog eenmaal een oproep van een stel dat onze hulp in heeft geschakeld.

Jobine en Cor

Jobine en Cor zijn al vijf jaar heel gelukkig met elkaar. Ze hebben een leuk huisje in Dronten en genieten van hun kleine dierenverzameling. Het verzorgen van dieren is een grote passie van Jobine en haar vriend. In en om hun huis genieten ze dagelijks van de aanwezigheid van vogels, konijnen, twee katten en meerdere vissen. Jobine is vervroegd in de overgang gekomen. Hierdoor is zwanger worden alleen medisch mogelijk.

“Beiden komen we uit een liefdevol gezin en warm nest. We hebben een goede jeugd gehad en dat is ook absoluut ons voorbeeld van hoe we zelf een gezin willen vormen. Sinds we weten dat zwanger worden op de natuurlijk manier niet weggelegd is voor ons, zitten we in een intens en moeilijk proces. Gelukkig kunnen we er goed over praten met onze ouders. Ook staan ze volledig achter onze keuze om een oproep voor een eiceldonor te doen. Daardoor voelen we ons enorm gesteund.”

Een zwangerschap blijf uit

Nadat zwanger worden via de natuurlijke weg niet lukte, begonnen Jobine en Cor vier jaar geleden aan het fertiliteitstraject in het AMC in de hoop dat daar het antwoord zou liggen. Maar helaas! Keer op keer lukte het niet om de eisprong op te wekken. Een periode van onzekerheid, tegenslagen en verdriet. Jobine en haar vriend wilden de hoop niet opgeven en wilden het nog een kans geven in het Isala in Zwolle. Maar ook daar bleef een zwangerschap uit. Uiteindelijk besloten ze IVF te proberen. Ze wilden zo graag een kindje van hen samen en wilden er zeker van zijn dat ze er alles aan gedaan hadden. Ondanks dat ze hoopvol van start gingen werd al na de punctie duidelijk dat ze opnieuw een tegenslag moesten verwerken. Er werden geen rijpe eicellen in de follikels aangetroffen.

Veel liefde te geven

“Het was voor ons een hele zware periode, iedere keer weer tegenslagen verwerken gaat je niet in de koude kleren zitten. Toch voelt het niet als het einde. Er staat ons nog iets te wachten en dat geeft hoop. We zijn beiden gezond, heel gelukkig met elkaar en dat willen we zo ontzettend graag delen. We hebben veel liefde te geven en weten uit ervaring hoe we een warm nest kunnen bieden. Een klein mensje, waar we samen van kunnen genieten, van kunnen leren en houden. Mochten we ouders worden — mocht een klein wondertje ons gegund zijn — dan zullen we er alles aan doen om ons voorbeeld door te geven.”

Een bijzondere gift

In hun eigen omgeving hebben Jobine en Cor van dichtbij meegemaakt wat eiceldonatie betekent. Ze beseffen zich heel goed wat het inhoudt en hopen intens dat dit traject tot hun babygeluk zal leiden. “Een vriendin van mij heeft een kindje via eiceldonatie en is nu zwanger van de tweede. We vinden het zo bijzonder dat er mensen zijn die willen helpen. Dat er donoren zijn die door een ontzettend bijzondere gift anderen geluk en liefde gunnen als gezin, zo mooi. Aan de andere kant begrijpen wij ook dat het niet zomaar iets is wat wij vragen. Toch is een oproep voor eiceldonatie echt onze allerlaatste kans om onze wens in vervulling te laten gaan.”

In contact komen met Jobine en Cor?

Wil jij Jobine en Cor helpen met hun kinderwens? Of tenminste in contact komen om te kijken of er een klik is, dan verwijzen we je graag eerst naar deze brochure waarin je alles leest over eiceldonatie. Mocht je na het doornemen van de informatie achter je beslissing staan om eiceldonor te worden, dan ontvangen we heel graag een mail: esther@mamaisthuis.nl. Wij zorgen ervoor dat je in contact komt met Jobine en Cor. Namens hen veel dank voor het lezen van hun verhaal en heel veel dank aan diegenen die serieus een donatie overwegen. Uiteraard zullen alle reacties en mails discreet behandeld worden.

Het delen van dit bericht op social media wordt zeer gewaardeerd door hen beiden!