Het zou de allerlaatste mooie zomerdag van dit jaar worden. Ongekende temperaturen, de zomer die maar voortduurde was lange tijd het gesprek van de dag.

Oss bakfietsongeval spoor

Een dag die begon zoals zovele. Terwijl de eerste zonnestralen de dag kleurden, ontwaakte het land om aan een nieuwe dag te beginnen. Een dag die voor altijd het leven van heel veel mensen en gezinnen voorgoed zou veranderen.

Het was een gewone donderdag in september. De dag van de leidster en de laatste dag van de zomer. Een doodgewone dag waarop ouders met kinderen zich haastten om op tijd op het werk te komen. Op school of op de opvang. Het was de een na laatste dag van de week. De zoveelste dag van rugtasjes, lunchtrommels, blote benen, druk verkeer, een laatste kus en een knuffel en ‘Veel plezier vandaag lieverd, tot vanavond’.

Lees ook: Als de zomerzon zwart kleurt

Het werd een dag waarin om iets voor half negen de tijd genadeloos en onomkeerbaar stil kwam te staan. De dag waarop onbekenden voor eeuwig bekenden van elkaar werden. Een eenmalige ontmoeting op het spoor. Het noodlot dat hen samenbracht en een laatste zwarte bladzijde zonder tekst aan hun levensverhaal toevoegde. Verbonden voor altijd.

Een dag die bij vele ouders een luikje in hun hart heeft opengezet. Naar de ruimte waarvan je voelt en weet dat het er zit maar die je het liefst nooit aangeroerd voelt. Het gevoel van diepe angst, intens verdriet en verbondenheid om iets wat kan gebeuren maar wat je nooit hoopt mee te maken. Het was de dag waarop bleek dat deze angst reëel is.

Je helpt je kind bij oversteken. Zorgt dat het veilig leert zwemmen en leert het fietsen zonder zijwieltjes. Je doet alles om je meest dierbare bezit te beschermen omdat je nooit maar dan ook nooit dat luikje wilt voelen opengaan. Omdat het verdriet te groot en te pijnlijk is. Omdat het leven met kinderen zoveel mooier, waardevoller en intenser is dan voorheen. Omdat je alles zou willen geven zolang zij maar niet …

Gisteren is dat luikje voor altijd opengegaan voor heel veel mensen.

Vandaag is de dag waarop er herfsttranen vanuit de hemel vallen. Rust zacht kleine lieve engeltjes. Het had niet zo moeten zijn.

We wensen alle nabestaanden en betrokkenen onnoemelijk veel sterkte en kracht toe. Geen woorden voor  ♥

“Now our names are written in the book of life”