Oud & Nieuw, nog een paar dagen en dan is het weer zover. Dit jaar is werkelijk voorbij gevlogen! Een jaar wat voor ons in het teken stond van een (voorlopige) diagnose en bewustwording, de eerste voorzichtige stapjes zetten voor een eigen blog maar vooral ook geluk en trots als het om onze kinderen gaat.

Een jaar waarin Jip een stoere dreumes van 1 jaar is geworden die zich enorm goed ontwikkelt als een vrolijk, makkelijk en evenwichtig kind. Een jaar waarin hij zijn eerste operatie (niet ingedaalde testikel) heeft gehad, die zeker voor ons als ouders heel indrukwekkend en lastig was maar waar Jip geen blijvende herinnering aan heeft vanwege zijn jonge leeftijd. Een jaar waarin we moesten concluderen dat er met Jip misschien toch wel iets meer aan de hand is dan dat hij ‘gewoon’ wat later is wat betreft de eerste stapjes. Het jaar waarin ook voor hem een voorzichtige diagnose kwam; hyperlaxiteit/ mogelijke hypermobiliteit. We zijn begonnen met fysiotherapie en daar boekt hij zeker vooruitgang mee en of deze diagnose blijvend zal zijn dat weten we nog niet.

Ik heb het zelf de laatste 2 maanden wel moeilijk met het feit dat mijn knappe vent nog niet los wil lopen en dus nog veel getild en gereden moet worden. Aan de hand lopen vindt hij af en toe best leuk en hij loopt eigenlijk de hele dag langs tafels en kasten maar verder doet hij nog alles in een kruipbeweging. De meeste moeite heb ik vooral met alle vragen die ik krijg en de kinderen in onze omgeving die veel jonger zijn en er vrolijk op los lopen. Dat is mijn wens voor Jip; voor zijn 2e verjaardag in maart een loslopende dreumes zijn! Ik merk aan hem dat hij af en toe flink gefrustreerd is en dat maakt mij best verdrietig, evenals het schuldgevoel dat mijn gezondheid misschien een mogelijke oorzaak is.

2015 was het jaar waarin Bloem voor het eerst naar groep 3 ging, zij in haar nieuwe klas helemaal op haar plek is en door haar leergierigheid goede resultaten boekt. Deze nieuwe fase heeft ook een keerzijde want voor het eerst maakten we dit jaar kennis met onze dochter van 6,5 jaar die af en toe best brutaal kan zijn. Waarschijnlijk moeten we er vooral aan wennen omdat we altijd geluk hebben gehad met het voorbeeldige karakter van ons meisje. Mijn wens  voor Bloem is dat ze zich blijft ontwikkelen zoals ze nu doet, het plezier blijft houden op school en in haar klas en daarbij de bij haar passende resultaten boekt. Ook wens ik dat ze begin 2016 het zwemdiploma A en B in haar zak mag steken, dit zal haar een hoop zelfvertrouwen geven en ze werkt er hard voor.

De laatste dagen van 2015 tikken weg, we kijken terug op het afgelopen jaar en maken plannen voor het jaar dat voor ons ligt. Kleine wensen en kleine dromen, vooral nog meer geluk vinden en voelen bij wat we eigenlijk al hebben. Over 2 dagen is het oudejaarsavond. Voor ons staan er sowieso elk jaar 2 dingen op het oudejaarsavond menu; lekkere hapjes (oliebollen, appelflappen, champagne en een kaasplankje) en we halen altijd loten voor de oudejaarstrekking in huis. Ondanks dat ik momenteel geen baan heb, hebben wij het absoluut prima. We hebben niet het idee dat we iets te kort komen. We kunnen nog steeds leuke uitstapjes maken, de kinderen lopen in mooie kleertjes, we gaan af en toe uit eten en we hoeven niet over uitgaven na te denken mits we de juiste prioriteiten stellen en keuzes maken. We leven wel op een bepaalde manier bewust; we letten op ons energieverbruik (ook omdat we lief zijn voor de aarde), we kopen ook af en toe tweedehands speelgoed of spullen en we hebben geen impulsieve uitgaven. We zijn vooral ‘rijk’ met het gezin wat wij hebben en de gezondheid die we allemaal bezitten. Het gehele jaar door steunen wij goede doelen, zoals Kika, het KWF, de Postcodeloterij en de Vriendenloterij. Deze doelen steunen wij omdat er veel geld nodig is voor de verschillende onderzoeken, iets wat ons nog niet getroffen heeft maar ook ons kan raken op een bepaald moment en omdat de loterijen ook veel goeds doen voor de aarde en onze wereld.

Eén keer per jaar doen wij mee met een loterij puur voor onszelf, één keer per jaar beproeven we dus vóóral ons eigen geluk. Zoals elk jaar hebben wij ook dit jaar weer 2 loten gekocht. Het ene jaar kiezen wij zelf de eindcijfers en het andere jaar laten wij de eindcijfers door de computer kiezen. De kans dat wij iets winnen is natuurlijk belachelijk klein maar het meedoen, de gezellige spanning vooraf hoort ook een beetje bij de oudejaarsavond. Eén keer per jaar verdienen wij dat kansje op ‘dat wat alles iets makkelijker maakt’. Nadenken over wat we met een groot bedrag doen, dromen over wat dan allemaal mogelijk is dat doen we eigenlijk niet. De enige wens die we daarmee in vervulling zouden willen laten gaan is een ander huisje! Geen groot huis maar gewoon een gezellig huisje waar we gezond verder kunnen leven, want dat laatste is en blijft het allerbelangrijkste.

Fijne jaarwisseling allemaal en proost op een gezond en liefdevol 2016!!

Wat is jouw wens voor 2016?