Wanneer je voor het eerst zwanger bent, is babyuitzetshopping toch wel het allerleukste als je het mij vraagt. Toen ik nog maar drie maanden zwanger was gingen wij al helemaal los in een van de grootste babywarenhuizen. Ik kan er nu nog uren rondlopen, heerlijk tussen al die mooie merken en producten.

Het kinderwagentestritje was doorslaggevend

Een van de eerste dingen die wij kochten, of beter gezegd kregen, was de kinderwagen. Ik zag er toentertijd tegenop een keuze te moeten maken, want wat was er veel te krijgen op dit gebied. Zoveel merken en zoveel verschillende typen. Omdat we helemaal bleu waren gingen we echt op ons gevoel af. Het kleine testritje van de achterkant van de winkel naar de voorkant was doorslaggevend.

award winning Stokke vernieuwde Xplory 2018 kinderwagen urban dutch designBy far één van de leukste aankopen

We kunnen er gerust eerlijk over zijn: boy o boy wat zijn kinderwagens duur! Nu negen jaar later weet ik dat de prijs die je er voor betaalt zowel in emotie, beleving als gebruik dubbel en dwars wordt terugverdiend. Maar toch … het is wel even slikken als je het optelt bij alles wat er nog meer moet komen aan baby-uitzetspullen. Maar by far is dit een van de leukste aankopen. Je wordt toch overmand door een soort van trots als je eenmaal je handen op de beugel plaatst, de wagen in een rustig tempo voortduwt en je blik in de wagen richt. One little happy moment als mommy-to-be, al is het onder toeziend oog van de verkoper van de babyspeciaalzaak.

Door ervaring kritischer

Met mijn rugklachten was het onprettig dat onze wagen niet in hoogte verstelbaar was. Hierdoor moest ik behoorlijk bukken om onze kleintjes uit de wagen te halen. Ook had de wagen weinig opbergruimte onderin. Ik deed na de bevalling geregeld boodschappen wat niet praktisch was want ik kon maar weinig meenemen. Die beperkte opbergruimte ervoer ik echt als een gemis.

Stokke Xplory 2018

Wagens veranderen mee met de ouders

Ik blijf de markt volgen ook al heb ik geen kinderwens meer. Superleuk om te zien wat er allemaal voor nieuwe producten op de markt komen. Je zou bijna denken dat de kinderwagens al zo doorontwikkeld zijn dat het niet nog mooier, innovatiever of ergonomischer kan. Niets is minder waar! De wensen en eisen van ouders veranderen en dus veranderen de wagens mee.

Stokke is hét merk dat inspeelt op al deze wensen en eisen, en er voor zorgt altijd net iets daarop voor uit te lopen. De wagens passen perfect in het modische straatbeeld anno nu. Design, veiligheid, comfort en alles wat de liefde tussen jou en je kleintje nodig heeft.

 

De vernieuwde Stokke® Xplory®

Ik kan er helaas alleen maar over dromen en fantaseren want een nieuwe baby zal niet meer in productie worden genomen maar wat is hij gaaf! Dé nieuwe award winning Stokke® Xplory® Hij is in een volledig nieuw jasje gestoken en is de meest gebruiksvriendelijke en elegante wagen in het assortiment. Niet alleen op het gebied van gebruiksvriendelijkheid zijn er aanpassingen gedaan, ook de ‘looks’ van de Xplory zijn helemaal van nu. Met deze wagen kom je stylish en sportief voor de dag!

Contact tussen jou en je kleintje

Ik zou absoluut voor deze wagen gekozen hebben. Het design vind ik fantastisch! Maar daarnaast scoort deze wagen bij mij punten op gebied van gebruik en gemak. Hij is echt ontworpen met als uitgangspunt het contact tussen jou en je kindje. De hoogteverstelbaarheid is uniek onder de kinderwagens. Het lopen achter de wagen wordt zo voor iedereen comfortabel, hoe klein of groot je ook bent, ideaal.

Stokke Xplory 2018 vernieuwd kinderwagen innovatief ergonomisch dutch design

Uniek in hoogteverstelbaarheid

Nu is mijn rugpijn pas na de eerste zwangerschap ontstaan maar zouden wij nu weer — en nee dat gaat echt never nooit niet gebeuren : ) — een wagen moeten kiezen, dan is hoogteverstelbaarheid voor mij een criterium waar ik deze op uitzoek. Los van dat ik hogere wagens ook gewoon veel mooier en stoerder vind, is het ook ergonomischer en preventief tegen rugklachten. Ook zorgt het er voor dat je op dezelfde hoogte contact met je kindje hebt, wanneer je het in de zithouding voortduwt.

En de enorme opbergruimte scoort bij mij ook. Maar liefst 32 liter inhoud, genoeg ruimte om al je boodschappen in op te bergen. En dat niet alleen; ook de reiswieg heeft aan beide kanten opbergvakken. Zo fijn, want je sleept wat mee tijdens de eerste jaren na de bevalling. Opbergruimte heb je nooit genoeg!

award winning Stokke vernieuwde Xplory 2018 kinderwagen urban dutch design

Stylish, comfort en veiligheid

Daarnaast vind ik het prettig als ik uit meerdere kleuren kan kiezen. De vernieuwde Stokke Xplory  is verkrijgbaar in heel veel mooie nieuwe kleuren en materialen. Super innovatief en van deze tijd: de stoffen zijn waterafstotend en bieden ze UPF 50 bescherming voor je kindje.

Onze kindjes konden altijd heerlijk in de wagen slapen en we gebruikten hem ook vaak als wieg in de kamer na een wandeling. Stokke zorgt voor veilig slapen met de vernieuwde Xplory want je kunt de wagen uitbreiden met een luchtdoorlatend matras met Sorona vezels. Zo kan je kindje heerlijk doorslapen en hoef jij je geen zorgen te maken over veiligheid of gezondheid. WIN-WIN!

Ik denk dat ik maar een gastouderbureau ga beginnen … ; )

Heb jij ervaring met de kinderwagens van Stokke, benieuwd wat jij van deze vernieuwde Stokke Xplory vindt?

 

-Artikel tot stand gekomen in samenwerking met Stokke-